Jump to content



κολλημενη βιδα


Recommended Posts

παιδιά πρόσφατα μετακόμισα στο πατρικό μου και έχει αρκετές εργασίες να κάνω άρα θα σας χρειαστώ και σε άλλο θέμα αργότερα.Για την ώρα έχω μια βίδα που πρέπει να αλλάξω την κλειδαριά και  δεν ξεκολλάει με τίποτα.Δοκίμασα wd 40 ήδη.Κάποια ιδέα?Δεν έχω ηλεκτρικό κατσαβίδι δυστυχώς.

IMG_20240418_174736_1.jpg

Link to comment
Share on other sites

Η καλή λύση είναι κάτι τέτοιο:

WWW.SKROUTZ.GR

Αν  όμως το σφυροκατσάβιδο (χτυπητό κατσαβίδι καστάνιας) δεν πρόκειται να βρεί ευρύτερη χρήση, πριν πας σε αυτό, μπορείς να δοκιμάσεις την στατική εναλακτική του το απλό χτυπητό κατσαβίδι.

WWW.SKROUTZ.GR


Καθαρίζεις καλά την εγκοπή της βίδας, και παίρνεις ένα ίσιο χτυπητό κατσαβίδι με μεταλλικο κόλο του οποίου η λάμα πρέπει να εφαρμόζει τέλεια στις διαστάσεις της εγκοπής.
Άμα και αυτό είναι πρόβλημα, δοκίμασε με ένα απλό κατσαβίδι , αρκεί η λάμα του να εφαρμόζει πολύ καλά στην εγκοπή της βίδας σε όλο της το μήκος.
Το βάζεις στη βίδα και με το ένα χέρι το πιέζεις δυνατά προς τη βίδα και το στρίβεις παράλληλα και με το άλλο χέρι, χτυπάς το κόλο του κατσαβιδιού με ένα σφυρί.  Το σφυρί απλό και μικρό , όχι κάνα τέρας!  Τον κραδασμό που θα δημιουργήσει θέλουμε.
Ποσοχή το κατσαβίδι να είναι για χτύπημα δηλαδή η λάμα του να καταλήγει στο κεφάλωμα στο κόλο του, έτσι ώστε η μετάδοση του χτυπήματος  να είναι όσο γίνεται πιο απότομη και έντονη.
Προσοχή , δε βαράμε με τη δύναμη του παπούλη μας, με σέβας και με τρόπο!  :)
Ενημέρωσε τι έγινε και καλή διασκέδαση! 

Έγινε επεξεργασία από Seafalco
  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.