Jump to content

Recommended Posts

Σας ευχαριστω ολους για τις πολυ χρησιμες πληροφοριες. Θα επανελθω με νεοτερα μολις γινει η αγορα/εγκατασταση

Μεχρι τοτε περιμενω τον ηλεκτρολογο να ερθει να τραβηξει ξεχωριστη γραμμη μονο για το a/c με 2.5αρι καλωδιο και 16αρα ασφαλεια

• Like 1

Αν ειναι σωστοι/τυπικοι/θελουν το κανουν και εκεινοι.Εγω μονο το ρελε πηρα (ναι αυτον που πεφτει :p ) και ολα τα αλλα τα εκαναν αυτοι.

Μitsubishi btw 24 εγω και ενα toyotomi made in japan 9αρι η μητερα.

8 ώρες πριν, το μέλος 2cpu έγραψε:

Εγω μονο το ρελε πηρα (ναι αυτον που πεφτει :p )

Ασφαλεια εννοεις. Το ρελε ειναι αυτο που πεφτει σε περιπτωση διαρροης ως προς γη

1 ώρα πριν, το μέλος fatalara έγραψε:

Τι σχεση εχει το μηκος;

Αναλογα το μηκος, μπορεις να κανεις καριερα...

• Haha 5

Το R32 δουλευει με μεγαλη πίεση και θέλει ελαχιστο μηκος δικτυου

• Like 1
(edited)
On 10/6/2025 at 5:59 ΜΜ, το μέλος fatalara έγραψε:

Εγω αλλο θελω να μαθω. Τι σχεση εχει το μηκος;

Το μεγιστο μηκος σωληνωσεων που συνδεουν εσωτερικη και εξωτερικη μοναδα, οριζεται απο τον κατασκευαστη και εχει να κανει με την σωστη αποδοση. Απο καποιο μηκος κι επειτα, η αποδοση του συστηματος πεφτει κατακορυφα διοτι το φρεον χανει τη σωστη θερμοκρασια που πρεπει να εχει οταν φτανει στο στοιχειο της εσωτερικης μοναδας.

Εκτος απο το μεγιστο μηκος σωληνωσεων, οι κατασκευαστες δινουν και μεγιστη υψομετρικη διαφορα αναμεσα σε εξωτερικη και εσωτερικη μοναδα.

Δεν το ηξερα, αλλα οριζεται και ελαχιστο μηκος σωληνωσεων πλεον. Αυτο γιατι η πιεση του φρεον δεν ειναι σταθερη σε ολο το συστημα αλλα αυξομειωνεται αναλογα με το αν το φρεον ειναι σε αερια η υγρη φαση (στα σημεια που πρεπει και οριζονται στον ψυκτικο κυκλο). Σε πολυ κοντες σωληνωσεις, ειναι πιθανο να μην προλαβαινει το φρεον να υγροποιειται η να εκτονωνεται. Ετσι ουτε η εσωτερικη μοναδα δε θα αποδοσει σωστα, αλλα και ο συμπιεστης της εξωτερικης μοναδας θα ζοριζεται και θα κινδυνευει να σπασει εαν περασει φρεον σε υγρη φαση. Αυτα παιζουν μεσες ακρες απ οσο εχω καταλαβει

images.jpg

Έγινε επεξεργασία από giorgos2187
  • Like 1

Έχει διαβάσει ότι υπάρχουν και δονήσεις εάν είναι πιο μικρό το μήκος από το ελάχιστο. Πιστεύω ότι συνδέεται με αυτό που λέει ο @giorgos2187

• Like 1
(edited)

Λόγω υψηλης πιεσης

Στο μεταξυ ο τιτλος λεει BTU, ας μας πει καποιος τον ορισμο του BTU

Προσοχη στην παγιδα

Έγινε επεξεργασία από slalom

Χωρίς να googlαρω ώστε να το παίξω μετά Χριστόν προφήτης (:P) νομίζω πως κανονικά είναι btu/h. Δεν γνωρίζω τον ορισμό. Ξερω μόνο ότι 1.000btu/h καλύπτουν 2 τετραγωνικά χώρου (με το κλασσικό ύψος 2,7m). Ας πούμε 24.000btu/h καλύπτουν έως 48τμ.