ronin13 Δημοσιεύτηκε Χθες στις 12:11 μμ #1 Δημοσιεύτηκε Χθες στις 12:11 μμ Καλησπέρα! Θέλω να χρησιμοποιήσω ενα παλιό κινητό Android σαν dedicated συσκευή για μια συγκεκριμένη εργασία στο σπίτι μου. Επειδή θα είναι συνέχεια στην πρίζα, και θέλω όσο μπορώ να παρατείνω τη ζωή της μπαταρίας, αναζητώ μια εφαρμογή να διαχειρίζομαι τον τρόπο φόρτισης. Πχ: Να το σετάρω ώστε να ξεκινάει η φόρτιση όταν πέφτει κάτω από 20% και να διακόπτεται όταν φτάνει στο 80%. Έχει κάποιος κάτι υπόψη του; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Shadow KnighT 15 ώρες πριν #2 15 ώρες πριν Αν είναι να το χεις μόνιμα πρίζα, καλύτερα να μένει σταθερό σε ένα ποσοστό φόρτισης. Aν κάνεις root τη συσκευή υπάρχουν εφαρμογές που κάνουν αυτό που θες, εγώ θα σου πρότεινα 60% για μόνιμα στην πρίζα. Ένα λάπτοπ που έχω πολλά χρόνια έχει ακόμα εξαιρετική μπαταρία μόνο κ μόνο επειδή δεν το άφηνα ποτέ να γεμίσει πάνω από 60% όταν δε σκόπευα να βγω έξω μ αυτό. 1 1
minast 6 ώρες πριν #3 6 ώρες πριν Δυστυχώς στα πιο πολλά Android απαιτείται root για διακοπή φόρτισης όσο είναι στην πρίζα. Εναλλακτικά, μπορείς να βάλεις κάποια έξυπνη πρίζα με αυτοματισμό για ενεργοποίηση/απενεργοποίησή της, αλλά και αυτό θέλει λίγη δουλειά. 1
YDinopoulos 6 ώρες πριν #4 6 ώρες πριν Αν εχεις καποιο pc μονιμα ανοιχτο σπιτι, γινεται μεσω μιας εξυπνης μπριζας και Ηοme Assistant. Eχω 3 Tablet στα οποια ανοιγει η μπριζα στο 18% και σβηνει στο 75%. Aυτην εχω... Just a moment... WWW.SKROUTZ.GR
ronin13 4 ώρες πριν Author #5 4 ώρες πριν Τη σκέφτηκα κι εγώ τη λύση της έξυπνης ρίζας, αλλά θα προτιμούσα μια software λύση, να υπάρχουν όσο γίνεται λιγότερα points of failure... Άσε που ο server του σπιτιού (που είναι μονίμως ανοιχτός) δεν ταιριάζει τοπογραφικά με αυτό που θέλω να κάνω... Εκτός και αν μπαίνει και πάνω σε μετασχηματιστή αυτό το μπλιμπλίκι @YDinopoulos
minast 2 ώρες πριν #6 2 ώρες πριν 2 ώρες πριν, το μέλος ronin13 έγραψε: Τη σκέφτηκα κι εγώ τη λύση της έξυπνης ρίζας, αλλά θα προτιμούσα μια software λύση, να υπάρχουν όσο γίνεται λιγότερα points of failure... Άσε που ο server του σπιτιού (που είναι μονίμως ανοιχτός) δεν ταιριάζει τοπογραφικά με αυτό που θέλω να κάνω... Εκτός και αν μπαίνει και πάνω σε μετασχηματιστή αυτό το μπλιμπλίκι @YDinopoulos Τον σέρβερ τον ανέφερε για βοήθεια στον αυτοματισμό, δεν παίζει ρόλο που βρίσκεται, αρκεί να μιλάει στο ίδιο δίκτυο. Home Assistant βολεύει γιατί έχει και εφαρμογή για το κινητό, που μπορεί να κοιτάει την μπαταρία και να κάνει trigger την έξυπνη πρίζα. Μπορεί να γίνει και χωρίς Home Assistant, αλλά έτσι εξαρτάται από το οικοσύστημα της έξυπνης πρίζας.
YDinopoulos 2 ώρες πριν #7 2 ώρες πριν Το USΒ που σου εδειξα, συνδεεται στο Wifi σου. Στο Android σου, θα κατεβασεις/τρεξεις το Home Assistan application με τα credential που θα βαλεις εδω... Στον σερβερ σου, μπορεις να τρεξεις καπως (docker, LCX , VM, κατι... ) μια μικρη εκδοση Home Assistant. Εκει μεσω του Sonoff Integration , φτιαχνεις αυτοματισμο... πχ
Recommended Posts