Jump to content

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχω ακομα ενα προβλημα με ταχυτητα του ιντερνετ στην vodafone μου λενε οτι το mini pc ειναι για μεχρι 2.5 γιαυτο και δ μπορω ν πιασω 1000 ταχυτητα ενω το ρουτερ που δινουν εχει κ 5 κ 2.5. Αναγκαστικα ν κατεβασω ταχυτητα ν μην πληρωνω 1000 ενω δ μπορει. Τελικα τι φταιει ο υπολογιστης μου ή μου λενε κοτσανες εκει?

Σας δινω τα στοιχεια μηπως βοηθησετε κ σε αυτο το θεμα.

(2024 Upgraded Version) OUVIS AMR5 Mini PC, AMD Ryzen 7 5700U 8 Cores up to 4.3GHz, 16GB DDR4 512GB SSD, HDMI+DP+Type-C 4K 60Hz Triple Display, 4xUSB 3.0 1000Mbps LAN WiFi5 Bluetooth4.2, Windows 11 Pro, Auto/Silent Eco/Performance -EU

(2024 Upgraded Version) OUVIS AMR5 Mini PC

17 ώρες πριν, το μέλος psaraki23 έγραψε:

Εχω ακομα ενα προβλημα με ταχυτητα του ιντερνετ στην vodafone μου λενε οτι το mini pc ειναι για μεχρι 2.5 γιαυτο και δ μπορω ν πιασω 1000 ταχυτητα ενω το ρουτερ που δινουν εχει κ 5 κ 2.5. Αναγκαστικα ν κατεβασω ταχυτητα ν μην πληρωνω 1000 ενω δ μπορει. Τελικα τι φταιει ο υπολογιστης μου ή μου λενε κοτσανες εκει?

Σας δινω τα στοιχεια μηπως βοηθησετε κ σε αυτο το θεμα.

(2024 Upgraded Version) OUVIS AMR5 Mini PC, AMD Ryzen 7 5700U 8 Cores up to 4.3GHz, 16GB DDR4 512GB SSD, HDMI+DP+Type-C 4K 60Hz Triple Display, 4xUSB 3.0 1000Mbps LAN WiFi5 Bluetooth4.2, Windows 11 Pro, Auto/Silent Eco/Performance -EU

(2024 Upgraded Version) OUVIS AMR5 Mini PC

Δεν κατάλαβα τι εννοείς. Tα χαρακτηριστικά που παραθέτεις είναι μια χαρά για 1Gbps (και περισσότερο) από καλώδιο.

Τι είναι το 2.5;

Εάν εννοείς 2.4GHz συχνότητα ασύρματου, ούτε αυτό βγάζει νόημα. Το WiFi 5 (802.11ac) υποστηρίζει κανονικά συχνότητα 5GHz, η οποία εν γένει δίνει μεγαλύτερες ταχύτητες από την χαμηλότερη των 2.4GHz. Καμία από τις δύο δεν προτείνεται για να πιάσεις 1Gbps ασύρματα με WiFi 5.

• Like 1

αρχικα για να δεις αν οντως ερχονται 1000 στο ρουτερ, θα δοκιμασεις με καλωδιο. Εκει, αν ολα ειναι καλα, θα πρεπει να εχεις γυρω στα 940-950 .

Σχετικα με το wifi, οσο μεγαλωνει η αποσταση απο το ρουτερ, πεφτει η ταχυτητα. Αυτο γινεται ακομα πιο εντονα στο wifi5. Την μεγιστη ταχυτητα θα την εχεις μονο διπλα στο router, οπου αν τα εχεις ετσι, καλυτερα να παρεις ενα μικρο καλωδιο δικτυου.

(edited)

Για να πιανεις π.χ. 867Mbps (εξαρτάται η ταχύτητα από πολλούς παράγοντες) μέσω WiFi 5GHz βαλε manual ρυθμίσεις στο router κανάλι απο 36 έως 48 και εύρος 80MHz, και ενεργοποίησε το MU-MIMO (αν δεν είναι ήδη ενεργοποιημένο). 

Αλλιως πάρε ενα SF/UTP καλώδιο CAT.6A να κάνεις σωστά την δουλεία σου και να πιάνεις full ταχύτητα.

Καλές Γιορτές

Έγινε επεξεργασία από masterfaster