minast 2 ώρες πριν #21 2 ώρες πριν 26 λεπτά πριν, το μέλος BasiliCeLew έγραψε: Σε ευχαριστώ! Ιδανικά θέλω, είχα σκεφτεί για dual monitor βάση (dell mdS19) αλλά αφού έστησα το setup κατάλαβα δεν θα είχε διαφορά μεγάλη οπότε η επόμενη σκέψη είναι για arm όπως είπες. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με arm βάσεις αν έχεις να προτείνεις κάποια καλοδεχούμενο Βέβαια αυτό θα "γεννήσει" νέο πρόβλημα γιατί θα χρειαστώ και 1.5m+ USB Type C 40+Gbps 240W cable γιατί αλλιώς δεν μπορώ να έχω 1 cable setup με arm βάση + cable management με το laptop. Όσα δοκίμασα δεν λειτουργεί κανένα στα rated specs σκέφτομαι να τα "σκάσω" στην Dell για το καλώδιο γιατί και στο 1 μέτρο μόνο το included καλώδιο της παλιά οθόνης (U2722DE) λειτουργεί απροβλημάτιστα στα 40Gbps + 100W φόρτιση. Καλορίζικη! Παίρνω το παραπάνω από το διπλανό θέμα, για να μην το γεμίζουμε με τη συζήτηση. Το διάβασα λίγο βιαστικά, αλλά δεν κατάλαβα γιατί χρειάζεσαι 240W rated καλώδιο. Τι πρέπει να αλλάξει στην τρέχουσα καλωδίωση που θα απαιτεί 240W αντί 100W; Ακόμα και με τη βάση, δεν μπορείς να δώσεις ρεύμα σε κάθε οθόνη χωριστά, να κάνεις daisy chain DisplayPort τις δύο και να συνδεθείς με το USB-C για input/power delivery; 1
BasiliCeLew 1 ώρα πριν Author #22 1 ώρα πριν (edited) 51 λεπτά πριν, το μέλος minast έγραψε: Καλορίζικη! Παίρνω το παραπάνω από το διπλανό θέμα, για να μην το γεμίζουμε με τη συζήτηση. Το διάβασα λίγο βιαστικά, αλλά δεν κατάλαβα γιατί χρειάζεσαι 240W rated καλώδιο. Τι πρέπει να αλλάξει στην τρέχουσα καλωδίωση που θα απαιτεί 240W αντί 100W; Ακόμα και με τη βάση, δεν μπορείς να δώσεις ρεύμα σε κάθε οθόνη χωριστά, να κάνεις daisy chain DisplayPort τις δύο και να συνδεθείς με το USB-C για input/power delivery; Σε ευχαριστώ! Δεν χρειάζομαι απαραίτητα 240W αλλά ως "πακέτο" συνήθως πηγαίνουν 40Gbps + 240W PD ή 80Gbps +240W PD τα καλώδια. Εγώ χρειάζομαι max 90W πρακτικά όπου το εκμεταλλεύεται όλο το laptop (αν και θέλει το laptop 100W max ποτέ δεν είδα κάποιο drop στην απόδοση (ίσως επειδή είναι στιγμαίo ή ίσως τα 100W χρειάζονται στο quick charge όταν πέφτει πολύ χαμηλά η μπαταρία). Αν θέλω να βάλω απλά arm θα χρειαστώ 30-40cm περισσότερο καλώδιο το 1m που έχω για το USB C καλώδιο που έχω είναι μικρό. Το setup είναι το εξής: - Κάθε οθόνη έχει την δική της τροφοδοσία σε ρεύμα. - Η "κεντρική" (δεξιά) είναι αυτή που έχει το docking station άρα η παλιά U2722DE, όπου σε αυτή συνδέεται η USB 4 θύρα του laptop με την thunderbolt θύρα της οθόνης. - Με DP στην θύρα "out" από την δεξιά οθόνη σύνδεση την αριστερή στην DP θύρα "in", το ίδιο κάνω και για τα data ώστε να λειτουργούν οι θύρες και της νέας οθόνης (έχει 2 usb θύρες). Και στην "κεντρική" δεξιά οθόνη συνδέεται το laptop με το USB C καλώδιο όπου κάνει Display - Data - Power delivery transfer. Έγινε επεξεργασία 1 ώρα πριν από BasiliCeLew
sotiris 1 ώρα πριν #23 1 ώρα πριν Από το 2025 ξεκίνησα να δουλεύω με 1 οθόνη vertical και 2 οριζόντιες. Η vertical έχει τεράστιο πλεονέκτημα όταν θες να διαβάσεις κείμενο από pdf/A4, ειδικά όσο περνάνε τα χρόνια. Έχω καταλήξει ότι το ιδανικό setup είναι 1 24άρα κάθετη, 1 27άρα-32άρα κέντρο (θέλει ψάξιμο) και 1 24άρα δεξιά. Ίσως και με 27ρες να ναι καλό, δεν ξέρω. Τώρα είμαι με 3 24ρες, η 24άρα στο κέντρο είναι λίγο μικρή για τα γούστα μου πλέον. Θέλει λίγο προσοχή στα μάτια, γενικά ψάχνω και προτιμώ παλιές οθόνες (CCFL) γιατί αλλιώς πρέπει να ψάξεις flicker free που δεν είναι τόσο εύκολο. Σε γενικές γραμμές την ευκολία που έχεις με το να πηγαίνεις τα παράθυρα δεξιά / αριστερά δεν ξέρω πώς μπορείς να τη βρεις στην UltraWide, τα bezels εμένα δε με πειράζουν καθόλου γιατί μεγιστοποιημένα είναι τα εκάστοτε παράθυρα οπότε είναι σαν να υπάρχει bezel μεταξύ των εφαρμογών (που δεν με ενοχλεί, ίσα ίσα, τις διαχωρίζει καλύτερα).
Recommended Posts