ronin13 Δημοσιεύτηκε 3 ώρες πριν #1 Δημοσιεύτηκε 3 ώρες πριν (edited) Καλησπέρα σας παιδια! Μετά από παλλαϊκό αίτημα (not) είπα να παρουσιάσω λίγο πιο αναλυτικά το project "Κοινό Γραφείο με Γυναίκα". Το σωτήριον έτος 2021 απόφασίστηκε συγκατοίκηση με τη (πλέον) σύζυγο και έπρεπε να διευθετηθεί το θέμα "γραφείο". Εγώ λόγω επαγγέλματος γράφω αρκετές ώρες διαβάσματος, αυτή δύο μέρες την εβδομάδα τηλε-εργασία. Έπρεπε να δοθεί μια βιώσιμη λύση να μας καλύπτει και τους δύο. Παίρνοντας έμπνευση από το setup του αδερφού μου με τη γυναίκα του, είπα να το αναβαθμίσω, αξιοποιώντας ό,τι είχα ήδη κάνει για το δικό μου γραφείο ως εργένης. Το σκεπτικό ήταν: 1. "Floating" αναδιπλούμενο γραφείο, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο χώρος σαν guest room. 2. Kοινή επιφάνεια. 3. Aρκετά μακρύ ώστε να χωράμε και οι δύο μαζί. 4. Xωρίς πόδια ώστε να μην περιοριζόμαστε στη θέση μας αν θέλει να το χρησιμοποιήσει καθένας μόνος του. Επιφάνεια γραφείου: "Ελαττωματικοί" πάγκοι κουζίνας ΙΚΕΑ. Ικανοποιητικά ανθεκτική επιφάνεια, ~30€ ο καθένας, αρκετά χοντροί ώστε να υπάρχει αίσθημα ασφάλειας και να μην κάνουν κοιλιά. Γι'αυτό και υπήρξε ενίσχυση στο κέντρο με κατάλληλη τοποθέτηση των στηριγμάτων. Εκμεταλλεύτηκα το γεγονός ότι είναι στενοί για το βάθος του γραφείου που θέλαμε, κόβοντας το έξτρα απαιτούμενο βάθος από το δεύτερο πάγκο και χρησιμοποιώντας το σαν "βάση" για τα σταθερά μέρη του γραφείου. Στήριξη: Συνδυασμός πτυσσόμενων γωνιών και μεταλλικών βάσεων που έφτιαξε για λογαριασμό μου ένας φίλος σιδεράς με στρατζαριστά. Η σύνδεση μεταξύ τους έγινε με αυτοδιάτρητες σιδερόβιδες. Ακολουθεί φωτορεπορτάζ. Στη διάθεσή σας για διευκρινίσεις. Το αρχικό πλάνο ήταν να χρησιμοποιηθούν βραχίονες που θα μάζευαν από κάτω. Δε βρήκα αρκετά δυνατούς μεντεσέδες που να αντέχουν το βάρος, και πήγα σε πιο έτοιμη λύση. Πριν τοποθετήσω τη μεγάλη (και κινητή) επιφάνεια του γραφείου κρίθηκε σκόπιμο να τελειώσω με τα πολλά του σταθερού μέρους. Τοποθετήθηκε ο βραχίονας της οθόνης και οι σχάρες για το cable management. Φρεσκοτελειωμένο κατέληξε κάπως έτσι. Πλέον η εικόνα του γραφείου είναι κάπως έτσι. Έγινε επεξεργασία 3 ώρες πριν από ronin13
ronin13 3 ώρες πριν Author #2 3 ώρες πριν (edited) Σαν υποπόδια χρησιμοποιούμε σκαλοπάτια από το IKEA. Σαν βάση ακουστικών μια βάση για χαρτί υγείας (ΙΚΕΑ βεβαίως-βεβαίως ). Έγινε επεξεργασία 3 ώρες πριν από ronin13 3
Recommended Posts