Jump to content

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλησπέρα σας παιδια!

Μετά από παλλαϊκό αίτημα (not) είπα να παρουσιάσω λίγο πιο αναλυτικά το project "Κοινό Γραφείο με Γυναίκα".

Το σωτήριον έτος 2021 απόφασίστηκε συγκατοίκηση με τη (πλέον) σύζυγο και έπρεπε να διευθετηθεί το θέμα "γραφείο". Εγώ λόγω επαγγέλματος γράφω αρκετές ώρες διαβάσματος, αυτή δύο μέρες την εβδομάδα τηλε-εργασία. Έπρεπε να δοθεί μια βιώσιμη λύση να μας καλύπτει και τους δύο.

Παίρνοντας έμπνευση από το setup του αδερφού μου με τη γυναίκα του, είπα να το αναβαθμίσω, αξιοποιώντας ό,τι είχα ήδη κάνει για το δικό μου γραφείο ως εργένης.

Το σκεπτικό ήταν:

1. "Floating" αναδιπλούμενο γραφείο, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο χώρος σαν guest room.

2. Kοινή επιφάνεια.

3. Aρκετά μακρύ ώστε να χωράμε και οι δύο μαζί.

4. Xωρίς πόδια ώστε να μην περιοριζόμαστε στη θέση μας αν θέλει να το χρησιμοποιήσει καθένας μόνος του.

Επιφάνεια γραφείου: "Ελαττωματικοί" πάγκοι κουζίνας ΙΚΕΑ. Ικανοποιητικά ανθεκτική επιφάνεια, ~30€ ο καθένας, αρκετά χοντροί ώστε να υπάρχει αίσθημα ασφάλειας και να μην κάνουν κοιλιά. Γι'αυτό και υπήρξε ενίσχυση στο κέντρο με κατάλληλη τοποθέτηση των στηριγμάτων.

Εκμεταλλεύτηκα το γεγονός ότι είναι στενοί για το βάθος του γραφείου που θέλαμε, κόβοντας το έξτρα απαιτούμενο βάθος από το δεύτερο πάγκο και χρησιμοποιώντας το σαν "βάση" για τα σταθερά μέρη του γραφείου.

Στήριξη: Συνδυασμός πτυσσόμενων γωνιών και μεταλλικών βάσεων που έφτιαξε για λογαριασμό μου ένας φίλος σιδεράς με στρατζαριστά. Η σύνδεση μεταξύ τους έγινε με αυτοδιάτρητες σιδερόβιδες.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ. Στη διάθεσή σας για διευκρινίσεις.

Το αρχικό πλάνο ήταν να χρησιμοποιηθούν βραχίονες που θα μάζευαν από κάτω. Δε βρήκα αρκετά δυνατούς μεντεσέδες που να αντέχουν το βάρος, και πήγα σε πιο έτοιμη λύση.

20210726_202216.jpg

20210729_123257.jpg

20210729_140622.jpg

Πριν τοποθετήσω τη μεγάλη (και κινητή) επιφάνεια του γραφείου κρίθηκε σκόπιμο να τελειώσω με τα πολλά του σταθερού μέρους.

Τοποθετήθηκε ο βραχίονας της οθόνης και οι σχάρες για το cable management.

20210729_230540.jpg

20210730_191306.jpg

20210730_191335.jpg

Φρεσκοτελειωμένο κατέληξε κάπως έτσι.

Πλέον η εικόνα του γραφείου είναι κάπως έτσι.

20260221_112557.jpg

20260221_112607.jpg

20260221_112628.jpg

Έγινε επεξεργασία από ronin13
  • Like 2
(edited)

Σαν υποπόδια χρησιμοποιούμε σκαλοπάτια από το IKEA.

20260221_112742.jpg

Σαν βάση ακουστικών μια βάση για χαρτί υγείας (ΙΚΕΑ βεβαίως-βεβαίως 🤣).

20260221_112805.jpg

20260221_112852.jpg

• Like 8

Πολυ ωραιο προτζεκτ. Μπραβο!
Στα πλαισιο της μετακομισης σε νεο σπιτι (προσεχως), μου διινεις ιδεες. Ηδη μοιραζομαστε ενα μεγαλο γραφειο (220Χ80) το οποιο πλεον ειναι οριακα. με 2 ultrawide 34" αρες + λαπτοπ
Ειχα σκεφτει για 2 ξεχωριστα γραφεια στον καθενα γιατι πλεον το 220αρι το θελω μονο για εμενα. 
Αλλα μου εδωσες ιδεα. Μου αρεσει παρα πολυ το γεγονος να μην εχει ποδια το γραφειο. Πρεπει να νιωθεις τρελη ελευθερια περα απο το clean look. Φανταζομαι θα ειναι πολυ ευκολο στην υλοποιηση γιατι στην περιπτωση μου δεν θελω να εχει μηχανισμο να κλεινει

Πολυ ωραια και καθαρη δουλεια παντως! μπραβο σου!

• Like 1

Το μόνο που περιορίζει τα πόδια μας είναι η έγνοια μην κλωτσησουμε το subwoofer... 😋

Αν δε σε νοιάζει να κλείνει τότε γίνεται πολύ απλο στην υλοποίηση.

• Like 1

Οι καρεκλες ειναι οι AndaSeat? Αν ναι ειναι ανετες για πολυωρη δουλεια?
Επισης τι μηκος εχει το γραφειο?

(edited)

Αν θυμάμαι καλά είναι AndaSeat Kaizer.

Έτρεχε ένα promo τότε και τις πήραμε.

Αξιοπρεπείς είναι, αλλά αν επέλεγα ξανά, μάλλον θα πήγαινα σε μια καλή καρέκλα γραφείου.

Όχι δερμάτινη, mesh στην πλάτη και δυνατότητες παραμετροποίησης για να έρθει στα μέτρα του σώματος μας. 

Εμένα μου είναι οκ, η σύζυγος (πιο ελαφριά και πιο κοντή) δεν την έχει βολευτεί και θα ήθελε.

Ο γκρι πάγκος είναι αυτός, τον μπεζ μάλλον δεν τον βγάζουν πια, δεν τον βρίσκω. 

Είχαν τις ίδιες διαστάσεις.

• Like 1
1 ώρα πριν, το μέλος ronin13 έγραψε:

Αξιοπρεπείς είναι, αλλά αν επέλεγα ξανά, μάλλον θα πήγαινα σε μια καλή καρέκλα γραφείου.

Όχι δερμάτινη, mesh στην πλάτη και δυνατότητες παραμετροποίησης για να έρθει στα μέτρα του σώματος μας. 

Εμένα μου είναι οκ, η σύζυγος (πιο ελαφριά και πιο κοντή) δεν την έχει βολευτεί και θα ήθελε.

Το περιμενα αυτο για την Anda

• Like 1

Πανεμορφη δουλεια και υλοποιηση. Μπραβο!

Οσον αφορα τις καρεκλες, η anda seat βγαζει αρκετα μοντελα σε αρκετες διαστασεις. Προφανως η kaiser της πεφτει μεγαλη σαν υψος απο το εδαφος και κρεμανε τα ποδια της. Θα επρεπε να ειχε επιλεχθει αλλο μοντελο με πιο χαμηλο υψος καθισματος. Υπαρχει μεν το υποποδιο, αλλα προφανως εχει τα ποδια της μονιμα πανω σε αυτο, δεν τα κουναει αρκετα και οπως ειναι λογικο μουδιαζει.