sotiris Δημοσιεύτηκε 1 ώρα πριν #1 Δημοσιεύτηκε 1 ώρα πριν Από το 2006 που πήρα το Asus λαπτοπ μου (και πιο πριν που πήρα το Acer) ήθελα να πάρω Intel Macbook λόγω συμβατότητας. Δεν πρόλαβα να το πάρω και τσουπ ξανακαταργήθηκαν τα Intel από την αγορά σε μόλις 20 χρόνια. Πρέπει να σαι στην τσίτα συνέχεια!! Στα σοβαρά, εδώ και αρκετό καιρό (15 χρόνια) σκέφτομαι να αγοράσω έναν υπολογιστή για να αποκτήσω τη δυνατότητα ios development applications. Λίγο τα κόστη των mac υπολογιστών, λίγο η απίστευτη έλλειψη χρόνου και οι διαφορετικές προτεραιότητες σκότωσαν το νεαρό entrepreneur κομπιουτερά. Κοιτώντας λίγο το τι παίζει σήμερα, η Apple έχει ξεφύγει τελείως και προσφέρει τα Macbook NEO με τον επεξεργαστή του iphone 16 (A18) στα 600 ευρώ, που για κάποιον που θέλει να κάνει ios development φαντάζει το ιδανικό μιας και έχει τον ίδιο επεξεργαστή με τα τηλέφωνα!! Τα ερωτήματα είναι 2-3: 1. Δεν έχω παρακολουθήσει το Apple Release στα λειτουργικά (έχω μείνει στο ότι βγήκε το OS X - κάτι αντίστοιχο και σε linux, τώρα έχουμε Kernel 2.6 - και για 100% level μπαρμπαδοσύνης: δεν καταλαβαίνω καν αν οι υπολογιστές μου τρέχουν win 10 ή win 11 ), οπότε το ερώτημα που έχω είναι: τι θα πρέπει να κοιτάξω για μέγιστη συμβατότητα? Υποθέτω κάποιον από τους M1-M5 ή Α18 cpu, γιατί τα intel είναι πλέον deprecated. 2. Βρίσκω πολλά μεταχειρισμένα. Παρατήρησα ότι αυτό που είχα στο μυαλό μου σαν macbook air (το "λεπτό" design) σταμάτησε στη γενιά του 2021 με το M1 cpu. Τα επόμενα δεν έχουν αυτές τις καμπύλες του Macbook Air οπότε απλά η Apple πλέον βαφτίζει Air τα απλά Macbook. Αναμενόμενο για μια τέτοια εταιρία (πώς δεν έχει σκεφτεί το bump ακόμα στα macbook?), αλλά σαν αγορά, αξίζει ένα π.χ. air του 2024 M4 στα 650 ελαφρώς μεταχειρισμένο ή ένα Macbook NEO στα 600 καινούριο? Είδα κάτι συγκριτικά και το M4 είναι σαφώς γρηγορότερο, από την άλλη αν έχω 16BG ram υποθέτω τα βασικά θα τα κάνω. 3. Για τον κύριο λόγο που το θέλω (ios development) πρέπει να προσέξω κάτι συγκεκριμένο? Υπάρχουν κάποια κρυφά σημεία που δεν έχω στο μυαλό μου? Γνωρίζω ότι μπορώ με διάφορες πατέντες να το κάνω και από intel laptop απλά θα ήθελα να το κάνω properly.
panoc 1 ώρα πριν #2 1 ώρα πριν (edited) Δεν χρησιμοποιω mac αλλα το M4 ειναι πιο γρηγορο απο καθε αποψη, με καλυτερη οθονη, καλυτερο πληκτρολογιο (απο οτι λενε), περισσοτερη μνημη και δισκο. Οποτε η επιλογη αναμεσα σε ΝΕΟ και Μ4 ειναι, καλυτερο μεταχειρισμενο η χειροτερο καινουργιο. Εγω θα πηγαινα στο πρωτο (ειδικα το θεμα οθονη-ram ειναι σημαντικο για μενα, εφοσον μπορουσα να βρω σε λογικη τιμη. Εχει οντως 600Ε το ΝΕΟ εκει περα ; Γιατι εδω Ελλαδα ειμαστε μεγιστανες και εχει 700... επισημα... Έγινε επεξεργασία 1 ώρα πριν από panoc
Recommended Posts