sotiris Δημοσιεύτηκε 1 ώρα πριν #1 Δημοσιεύτηκε 1 ώρα πριν Ανοίγω αυτό το θέμα γιατί είναι ένα προσωπικό πρόβλημά μου και θεωρώ ότι αποτελεί ένα από τα πιο κοινά σύγχρονα προβλήματα που δύσκολα μπορεί κάποιος να επιλύσει. Για μένα θεωρώ ότι είναι αντίστοιχο με το πρόβλημα εξάρτησης με τους υδατάνθρακες που σου δημιουργούν οι επεξεργασμένες τροφές, καθ'ότι χρειάζεσαι μια ελάχιστη ποσότητα υδατανθράκων και μπορείς εύκολα να μετακυλήσεις στα πρόφι και τα γαλακτομπούρεκα. Αντίστοιχο πρόβλημα είναι ότι πλέον δεν μπορείς να είσαι 100% αποκομμένος από το διαδίκτυο. Ο μόνος τρόπος να κάνω πληρωμές πλέον είναι μέσω του κινητού μου τηλεφώνου, δεν έχω καν εμπιστοσύνη σε υπολογιστή να συνδεθώ σε e-banking που συνδεόμουν παλιότερα. Το ένα φέρνει τ' άλλο όμως και ξαφνικά σκρολλάρεις ατελείωτες ώρες στο instagram και στο facebook, χαζολογάς όλη τη μέρα στο marketplace ψάχνοντας πράγματα που ποτέ δεν θα αγοράσεις (π.χ. Audi Allroad Quattro, για να μην πάμε μακριά) και γενικά είσαι σε μια μόνιμη αναζήτηση. Το πρόβλημα καθίσταται δυσεπίλυτο όταν η δουλειά σου απαιτεί τη χρήση social media για διαφημιστικούς λόγους ή promotion. Ευτυχώς η τωρινή μου δουλειά δεν το απαιτεί (σίγουρα βοηθάει, αλλά I will pass), οπότε προσωπικά πλέον έχω κλείσει για όλο το καλοκαίρι όλες τις Social Oriented εφαρμογές (Facebook / Linkedin / Instagram / Threads) με την εξαίρεση του x/twitter που δεν το χρησιμοποιώ ποτέ. Σίγουρα το κενό αυτό θα το καλύψουν περισσότερα posts στο thelab, αλλά αυτή η κουλτούρα της δημιουργίας αδιάφορου περιεχομένου (τύπου ρίχνω σουτάκια στο βουνό, είναι το τελευταίο βίντεο που είχα ανεβάσει) δεν ξέρω που μπορεί μακροπρόθεσμα να οδηγήσει. Μεσοπρόθεσμα πάντως βλέπω μεγάλα κοινωνικά προβλήματα και αδυναμία της νέας γενιάς να καταλάβει που πατάει και που βρίσκεται, με την κάθε επιφύλαξη απλά να γερνάω και να μου φαίνονται όλα περίεργα Digital Detox λοιπόν, ένα δύσκολο thread, και θα ήθελα τις επιτυχίες ή εμπειρίες σας στον τομέα. Για πολλά χρόνια είχα άλλη κινητή συσκευή για τηλέφωνα και άλλη για internet (dumbphone + smartphone αντίστοιχα), αλλά πλέον όχι γιατί ακόμη και το τηλέφωνο το έχω υποκαταστήσει είτε με softphones είτε με whatsapp. 1
Recommended Posts