Jump to content



Όλα καλά στο memtest, δεν μπαίνει στα Windows!


Maximus

Recommended Posts

Έχω 2x512 PQI 3200 Turbo RAM DualDDR (TCCD) και τις είχα στα 225*9 με 2-3-2-6 (2,85 βολτ) και όλα δούλευαν ρολόι. Πάω να τις ανεβάσω κι άλλο, 2,5-4-4-8 στα 250 με 2,80 ρεύμα, 4 ώρες στο memtest-0 errors, πάω να μπω Windows (XP Pro SP2 Greek) και μου κάνει reset! Δοκίμασα άπειρα timings (μέχρι 3-4-4-11 τις πήγα!) και πάλι τπτ. Αρνούνται πεισματικά να μπουν στα Windows. Τις πταίει? :help:

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω πως έβγαλε errors όταν πήγε να μπεί στα windows λόγω μνημών, και πιθανόν να χάλασε κάποιο αρχείο, (βασικό αρχείο για τα windows). Δεν μπαίνει ούτε σε safe mode?

Την είχα πατήσει και εγώ έτσι και έβαλα τον σκληρό σε άλλο pc και δεν τον έβρισκε!! Μετά έκανα reboot και του έκανε scan disk στην αρχή των windows. Εκεί βρήκε πρόβλημα, το διόρθωσε και μετά όλα ΟΚ. Επομένως με έσωσε τον 2ο PC! Οταν το πήγα πάλι πίσω ήταν όλα ΟΚ.

Το memtest δεν σου εξασφαλίζει απόλυτη σταθερότητα μέσα στα WIndows από μόνο του! Πρέπει να κάνεις και άλλα Benchmarks

Link to comment
Share on other sites

Θα δοκιμάσω να ρίξω τον multiplier στο 8-8,5 να δω τι θα γίνει και ίσως ρίξω και το ρεύμα στα 2,6-2,7 (άκουσα ότι έχουν περίεργες παραξενιές τα TCCD). Του memory controller τα settings πως να τα πειράξω? Δεν έχω προσέξει κάποια τέτοια επιλογή στο BIOS της μητρικής...

(ξέρω, έπρεπε να πάρω DFI...) :X:

edit: πανικοβλήθηκα :crazy:

"You will need to lossen your ram timings 2T and tras5 to start. The Sli boards can not handle 1T if you have more than one stick installed.

Voltage should not be a problem. This ASUS board was put on the market way to soon I hate alpha testing stuff."

Αυτό το διάβασα κάπου μέσα στα forum της ASUS. Ή εγώ κατέβηκα από το ’λφα του Κενταύρου ή οι μνήμες μου τώρα τρέχουν σε 2Τ χωρίς να το έχω πάρει πρέφα. Έχετε ακούσει εσείς τπτ γι αυτό?

Link to comment
Share on other sites

Τζίφος, έριξα τον πολλαπλασιαστή, τπτ, έριξα το ρεύμα, τπτ, πείραξα το hyper transport (το πήγα από 5Χ στα 3Χ), τπτ. Ο winchester μου κι εγώ μαζί του κάναμε μερικές δεήσεις :worship: :worship: :worship:στον Ποσειδώνα και τον Γιάμα Γιάμα μπας και γίνει τπτ, @@.

Έχετε τπτ άλλο να προτείνετε???

Link to comment
Share on other sites

τι άλλαξες αρχικά στο μηχάνημα και σταμάτησε να λειτουργεί? εκτός βέβαια αν είναι καινούριο.

γενικά μου έχει τύχει σε παλιό σύστημα να βγάζει για ώρες memtest και να βαράει κατευθείαν μπλε οθόνες και restart στα windows αλλά ήταν λόγω αδύναμου τροφοδοτικού, βέβαια δεν ήταν Α64 όπου το πιο πιθανό είναι κάποια ρύθμιση της μνήμης να δημιουργεί το πρόβλημα, όπως γράφτηκε παραπάνω. το memtest λογικά απαιτεί από το σύστημα λιγότερη ισχύ καθώς δεν δουλεύουν σκληροί-DVD- διάφοροι controllers στη μητρική- pci κάρτες κλπ. αν δεν βρίσκεις άκρη με τις ρυθμίσεις της μνήμης δοκίμασε να αποσυνδέσεις διάφορα δευτερεύοντα κομμάτια όπως τα προηγούμενα μήπως λειτουργήσει.

Link to comment
Share on other sites

Τώρα τα έχω πάλι σε 225*9 και δουλεύουν μια χαρά...Δεν ξέρω τι φταίει και δεν μπορώ να ανέβω...Σε κάποια φάση μπήκαν σε 2,5-3-3-7 με 235*9 αλλά κόλλαγαν άσχημα και φάγαν επανεκκίνηση. Θα δοκιμάσω στα 235-245 με 2,5-4-4-8 και διάφορα ρεύματα κι αν πάλι δεν κάτσει ίσως να φταίνε και οι μνήμες...:wall:

[edit: βρήκα σταθερότητα μόνο σε 2,5-3-3-7 232ΜΗz, τι λέτε αξίζει ή να γυρίσω σε 2-3-2-6 225MHz??? ]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.