Jump to content


adsl lan problems


DaZ3d

Recommended Posts

Γειά σας , εδώ και αρκετές μέρες προσπαθώ να φτιάξω ένα δίκτιο ανάμεσα σε 2 υπολογιστές.Αφού λοιπόν έχω ρυθμήσει τις ιπ και έχω κάνει την σύνδεση μου κοινόχρηστη τα 2 πσ πολλές φορέσ κολάνε και επίσης αρκετές φορέσ το δεύτερο πσ δεν πέρνει ιντερνετ απο το πρώτο.Τα δύο αυτά πσ έχουν τα εξής χαρακτηριστικά/ο σέρβερ είναι αμδ στα 2.4γιγα με ραμ 700+ και κάρτα γραφικών μχ440 .το δευτερο πσ είναι π3 στα 866μεγα με 512 ραμ και καρτα γραφικών φΞ5700λε. Ελπίζω κάποιος να μου δώσει μια απάντηση γι΄ αυτό το συμβάν.

Ευχαριστώ:)

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες στο TheLab.gr, αλλά για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε θα πρέπει να γίνεις λίγο πιο αναλυτικός. Στον τίτλο αναφέρεις πως έχεις adsl. Τι modem έχεις; Πως συνδέεις τους 2 υπολογιστές;

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν και πάλι γειά , το modem μου είναι alcatel speedtouch kαι έχω γραμμή 384κ.Τα δύο pc τα έχω συνδέσει μέσο των δύο καρτών δικτίου με καλώδιο lan.Αλλά πολλές φορές ο υπολογιστής ο δεύτερος δεν πέρνει internet.

Link to comment
Share on other sites

αν εχεις φτιαξει καλα το δικτυο τοτε πρεπει να δεις τι γινετε με το router σου να εχει σωστους οδηγους διαφορετικα θα πρεπει να δοκιμασεις και αλλο router.

Link to comment
Share on other sites

έχεις σίγουρα σωστές IP στο εσωτερικό δίκτυο?

π.χ. 192.168.0.x ΜΟΝΟ το x αλλάζεις.

Στα win, εκεί που λέει DNS (TCP/IP properties στην κάρτα δικτύου) βάζεις την IP του pc ιόυ που μπαίνει στο net, π.χ. 192.168.0.1

Link to comment
Share on other sites

Τα καλώδια είναι straight ή τα αγόρασες cross και κανεις την δουλειά έτσι? Όπως και να έχει δώσε 15-25 ευρώ και πάρε ένα switchακι (Level One, LinkSys, 3Com, D-Link NetGear...) μες 5 ή 8 ports, κότσαρε στην πρώτη πόρτα το μοδεμ (ελπίζω να πήρες μοντέλο που να έχει και LAN RJ-45 πορτουλα) και στις άλλες 2 πορτούλες τα 2 pc...

Τώρα πλέον δεν χρειάζεσε το αχρηστο ICS αλλα μπορουν να παίρνουν νετ απο το μοδεμ απευθειας και τα 2 pc... Αν πάλι θες συγκεκριμμενα το 2ο πσ να παιρνει νετ απο το 1ο πσ, μέσω ICS κανένα προβλημα! Πολλές εταιριες με δικτυακα προιόντα δεν παρέχουν official support για σύνδεση 2 πσ με καλώδιο αλλα προτείνουν την αγορά ενος hub/switch (που είναι καλυτερα κιολας, φέρνεις και φιλο ανα πάσα στιγμη και κανετε και LAN παρτακι :))

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.