Jump to content



ΗΣΥΧΟΣ ανεμιστήρας/ψήκτρα για Α64?


Rayden

Recommended Posts

Παιδία, μπορείτε να προτείνετε ένα σετάκι ψήκτρας/ανεμιστήρα για Α64 3000+ (754) με κόστος το πολύ-πολύ 50? Στο PC ΔΕΝ γίνεται overclocking, μας ενδιαφέρει να είναι όσο το δυνατόν πιο αθόρυβο! Προτιμούνται λύσεις από Πλαίσιο και e-Shop λόγω ευκολίας.

Thx!

Link to comment
Share on other sites

Τι έγινε ρε παίδες, τόσο δύσκολη ερώτηση έκανα?

Τέσπα, αναμένοντας στο thread για τους Zalman, έριξα μια ματιά στο Hacshop.

Διάβασα πολύ καλά λόγια για το Arctic Freezer 64. Ξέρει κανείς τίποτα?

Είδα επίσης το Thermaltake Sonic Tower και μου έκανε εντύπωση η έλλειψη ανεμιστήρα! Θα είναι αποδοτική αυτή η ψήκτρα μόνη της?

:nuke:

Link to comment
Share on other sites

να τολμήσω να διαφωνήσω κάπως. με την "μαμισια" υπήρχαν κάποιες φορες σε load που έφτανε ψιλά σε rpm πολλές φορες ως 3000-3700rpm και φυσικά δεν αντεχόταν. αλλαγή τάσεων για τον fan μέσο βίος θυμάμαι δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.

πήρα μια arctic freezer 64. με τάση 12V μέσο βίος για τον cpu fan -υπό φορτίο- δουλεύει στα 2300-2400rpm σχετικά θορυβώδης θα λέγκα. μειώνοντας την τάση στα 9.5V μου δουλεύει -υπό φορτίο- στα 1920-1980rpm και είναι αρκετά ήσυχος μπορώ να πω. ενδεχομένως όμως να υπάρχει και κάτι πιο αθόρυβο.

πήγαινε στο άλλο forum αν θες όπου έκαναν ένα συγκριτικό και ρότα να μάθεις πιο πολλά.

ότι άλλο θες ρότα με

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, δε θέλω ν' αλλάξω τη μαμίσια για πλάκα! Κάνει αρκετό θόρυβο και μάλιστα ενοχλητικό, τον οποίο μάλιστα έκανε απ' την αρχή (δεν πρέπει να έχει χαλάσει κάτι δηλαδή, εκτός αν ήταν ελαττωματική). Μιλάμε για τρίξιμο σα να "βρίσκει" κάτι (εντάξει, όχι τοοοοσο δυνατό)! Και επειδή θ' αλλαχτεί που θ' αλλαχτεί, είπα να βάλουμε την πιο ήσυχη.

Link to comment
Share on other sites

θα είσαι σε full load συχνά η όχι? η idle κατά βάση και όταν είναι full load? τι μητρική εξής? πάντως ντιέ νομίζω να εξής προβλήματα κατεβάζοντας την τάση όπως προανέφερα- για λιγότερα rpm

Link to comment
Share on other sites

Το PC παίζει συχνά games, οπότε θα είναι σε full load. Γι' αυτό μας ενδιαφέρει άλλωστε. Η μητρική είναι MSI NEO Platinum (δε θυμάμαι άλλες λεπτομέρειες). Την τάση της ψήκτρας μπορείς να την αλλάξεις απ' το BIOS? Δε θυμάμαι να έχει τέτοια επιλογή. Υπενθυμίζω ότι είναι 754, οπότε αυτόματη ρύθμιση δεν παίζει...

Link to comment
Share on other sites

στο mobo τις υπογραφής boris να αλλάξεις την τάση του fan τις cpu. κοίταξε το και σε σένα αν γίνετε. εμενα βεβαια είναι socket 939.αλλιώς από ότι ida σε μένα σε default τάση 12V θα συ πεζή στα 2300-2400rpm που εγώ το θεώρησα σχετικά υψηλό- μιας και μου είχαν συστήσει την freezer 64 ως αθόρυβη.

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον σ' αυτή βλέπω να καταλήγω τελικά... Αλλά όπως έγραψα και στο άλλο thread με προβλήματίζει το ότι θέλει στηρίγματα πίσω απ' τη μητρική. Με την αλουμινένια θα έχω το ίδιο πρόβλημα ή μπορώ να γλυτώσω τα στηρίγματα?

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει κάτι που να μην χρειάζεται καθόλου τον ανεμιστήρά;

Το ρωτώ αυτό διότι είχα να ψάξω το θέμα από την εποχή των ΧΡ και τώρα βλέπω στην αγορά κάτι τερατώδης (από πλευράς όγκου) χάλκινες ψύκτρες...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.