Jump to content

dual - single channel


Recommended Posts

εχω δυο μνημες 512 400ρες .

εδω και 3-4 μηνες που τις εχω μαζι δουλευαν μια χαρα .

ειχα προσθεσει σταδιακα μια 6600gt και εναν 3200+ 32bit .

ολα πηγαιναν καλα ομως χωρις να καταλαβω τι εφταιγε αρχισε και πετουσε συνεχεια 10δεσ μπλε οθονες .

αφου δε μπορουσα να βρω το λαθος εβγαλα ολο το νεο hardware εβαλα το παλιο και μετα αρχισα να βαζω τα παρτς 1 - 1.

εβαλα το νεο επεξεργαστη την νεα καρτα γραφικων ολα οκ με το που βαζω την 2η μνημη τα παιξε παλι .

δοκιμαζω dual - single channel τιποτα !!

στο μεμ τεστ 10 ωρες 0 λαθοι !

τι μπορει να φταιει ; εχω ολους τους drivers τρεχω nf2 K7N2 DELTA ilsr .

και ψαχνομαι γιατι επαιζε 3 μηνες οκ !

υπαρχει περιπτωση απο τις 100 κατι μπλε οθονες που πεταξε να χαλασε τιποτα hardware ;

Link to comment
Share on other sites

μπας και βαζοντας τον επεξεργαστη δεν εχει πατησει καλα η ψυκτρα του και ανεβαζει θερμοκρασια?πες μας τις θερμοκρασιες σου...

απο την αλλη μπορει να φται καποιο προβλημα με καποια drivers...

ή ταλαιπωρημενο λειτουργικο...

Link to comment
Share on other sites

με σεταρισμενο ολο το hardware πεταξε μπλε οθονη κατα την διαρκεια του setup .

το τροφοδοτικο ειναι νοναμε 400ρι αλλα τα σηκωνει ολα χρησιμοποιω ~360watt συμφωνα με http://www.extreme.outervision.com/index.jsp .

drivers εχω ολους τους τελευτεους για την πλατφορμα μου nf2 μαζι με driver sata .

fans : 1 μπροστα 1 πισω 1 στο chipset 1 cpu 2

για το setup του cpu δε εχει γινει λαθος . cpu : 47 C system 36 C

Link to comment
Share on other sites

’μα νομίζεις ότι δεν είναι προβλημα hardware δοκίμασε να επαναγκαταστήσεις τα windows για να δείς. Σου πετάει μπλέ οθόνη σε συγκεκριμένη εφαρμογή?

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Jpp [Σήμερα, στις 12:58]

το τροφοδοτικο ειναι νοναμε 400ρι αλλα τα σηκωνει ολα χρησιμοποιω ~360watt συμφωνα με http://www.extreme.outervision.com/index.jsp .

το νοναμε 400 ισως να εχει προβλημα με 360 πραγματικα...αν μπορεις να δοκιμασεις καποιο πιο αξιοπιστο θα μειωσεις τις πιθανες αιτιες....

Link to comment
Share on other sites

Ελπίζω φίλε να έχεις ήδη λύσει το πρόβλημά σου. Αν όμως όχι

το πρόβλημα είναι 100% στο hardware [ ΜΑΛΛΟΝ ξέχνα και το τροφοδοτικό].

Ίσως να μην έχουν το πρόβλημα οι μνήμες αλλά κάποια υποδοχή της motherboard.

Αλήθεια ποια mobo έχεις?

[αφού έχεις nForce2 θα πρέπει πιθανότατα να έχεις τρεις διαθέσιμες θέσεις με ένα μοναδικό συνδυασμό Dual DDR]

Δοκίμασε να βάλεις τις δύο μνήμες μαζί αλλά σε διαφορετικούς συνδυασμούς των DDR sockets. [ αν δεν έχεις Dual DDR μικρή η ζημιά αφού οι AMD δεν το έχουν και πολύ ανάγκη άσε τους Intel να προβληματίζονται :devil: !!!]

Link to comment
Share on other sites

παιδες σορυ για το :OT: να μην ανοιγω νεο θεμα τι ειναι καλυτερο?

dual chanel 2x512 ddr-400 η?

dual chanel 4x512 ddr-333

ενοειται οτι παιζω πολα καινουργια παιχνιδια και μαλον η 2 λυση μου φαινεται πολυ καλυτερη και ας ειναι 333 τωρα εχω την πρωτη λυση αλλα ενας φιλος μου μου κανει ανταλαγη με τον 2 συνδυασμο..:whistling

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Λάμπρο,

αφού έχεις P3.0 καλύτερα να κρατήσεις τις 2x512 στα 400MHz

Αν και στην τελική

πάρε τις 4x256 στα 333MHz τράβα ένα benchmark και δες τι σε συμφέρει

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από gznp

Λίγο ακραίο βέβαια αλλά κάνε κανα format, μπορεί να "τα φτυσαν" τα Windows.

Δεν είναι καθόλου ακραίο!Είναι το ποιό πιθανό με τόσες αλλαγές hardware.

Αν δεν κάνεις πρώτα Format, ποτέ μην βγάζεις συμπέρσμα για hardware.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Feanor_21 [11-07-2005 07:45]

Φίλε Λάμπρο,

αφού έχεις P3.0 καλύτερα να κρατήσεις τις 2x512 στα 400MHz

Αν και στην τελική

πάρε τις 4x256 στα 333MHz τράβα ένα benchmark και δες τι σε συμφέρει

Kοιτας μιας και τυχαινει να εχω και εγω 2.0 Gigabyte RAM αναλογος

Παιχνιδια σαν το Battlefield 2 τρεχουν καλυτερα με 2.0GB RAM παρα με λιγοτερο (ασχετα την ταχυτητα της RAM) οπως και προγραμματα τυπου Photoshop οπου οσο περισσοτερη RAM εχεις τοσο το καλυτερο

κατα την γνωμη μου καλυτερα να βαλεις 2.0GB DDR333 παρα 1GB DDR400

δεν ειναι και μεγαλη η διαφορα ταχυτητας

μονο να προσεξεις να παρεις ποιοτικες μνημες (μακρια απο μνημες τυπου Transcend)

Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις βάλει στο BIOS τα timings "by SPD" απενεργοποίησέ το και βάλτα manually σε αυτά που αντιστοιχούν στις μνήμες σου. Σ' εμένα έπιασε πάντως!

Link to comment
Share on other sites

βαλε και τις μνημες σε αλλα σλοτς... ειχα το ιδιο προβλημα σε abit nf7-s με nforce 2 οταν εχια τις μνημες στα σλοτς 1 και 3 και οταν τα εβαλα στα σλοτς 2 και 3 ολα ηταν οκ!!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.