Jump to content



rome total war και οικονομία


kots

Recommended Posts

ρε παιδιά, έχω κάποιες πόλεις στο rome, όπου τις έχω αναβαθμίσει όσο πάει. δηλαδή δεν υπάρχει τίποτα πλέον να χτίσω. έχω στρατηγό μέσα, έχω 45 χιλιάδες κόσμο, και παρόλα αυτά κάθε χρόνο έχουν -5000 income.

μήπως υπάρχουν κτίρια που είναι πολυδάπανα, και πρέπει να τα γκρεμίσω?

τι γίνετε? πως θα ανεβάσω τα έσοδα σε κάθε πόλη? ξερετε κανέναν καλό τρόπο?

Link to comment
Share on other sites

φορολογία στο αυτόματο? από βρώμα πως πας? εγώ όταν η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο και η πόλη έχει τόσο κόσμο (αυτό δημιουργεί το πρόβλημα) βγάζω όλο το στρατό έξω, γίνεται επανάσταση και μετά πολιορκώ την πόλη και την παίρνω από τους rebels σφάζοντας όλο τον πληθυσμό! :p έτσι έχω τα ίδια ακριβώς κτίρια και μία πόλη που αποδίδει τρελό χρήμα όσο αναπτύσσεται! απλά να είσαι σίγουρος ότι μπορείς να την ξανακαταλάβεις.

Link to comment
Share on other sites

θα το δοκιμάσω. να σου πω....

εμένα οι πόλεις μου δεν παίρνουν άλλο upgrade. αυτές που έχουν το μεγαλύτερο μείον είναι ολοκληρομένες. βλέπω να κάνω μια δοκιμή με την συμβουλή σου.

αλλά παιδιά εχθές ανακάλυψα ότι το μεγαλύτερο έξοδο είναι η συντήρηση του στρατού. κι εγώ είχα πάαααρα πολύ στρατό, τον οποίο ξεκίνησα να τον θυσιάζω.

κάτι άλλο... ξέρεις μήπως ποια κτίρια είναι αυτά που χρειάζονται μισθό για να λειτουργήσουν? γιατί από ότι είδα, έχω πολύ ανεβασμένο το wages.

Link to comment
Share on other sites

δεν νομίζω ότι υπάρχουν κτίρια που χρειάζονται upkeep. νομίζω ότι είναι μόνο ο στρατός. πάντως αν έχεις πολλούς στρατηγούς σε μία πόλη, ανεβαίνει τρελά το upkeep της συγκεκριμένης γιατί κάτι στρατηγός παίρνει ένα σεβαστό ποσό.

όταν εννοείς ξεκίνησες να θυσιάσεις τον στρατό σου φαντάζομαι ότι αναφέρεσαι σε κατακτήσεις, σωστα? όχι βουρ στην αυτοκτονία, ε?

Link to comment
Share on other sites

Παίδες δεν έχει σημασία τι income σου λέει πάνω σε μια πόλη. Αν πας στα details της πόλης τα εσοδα-εξοδα βγάνουν από πολλά πράγματα! Όταν μεγαλώνει η πόλη θέλει χρήμα για να συντηρήσει τον κόσμο γιαυτό και σου βγάζει κάτι -5000 και πάλι δεν είναι τραγικά, έχεις καλό εισόδημα (και να βγάλεις τον στρατό το ίδιο θα σου λέει). Το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων πάνε στο στρατό σε upkeep αλλά το βλέπει συνολικα, ενώ τα κτίρια δεν θέλουν upkeep!

Στόχος για κάθε πόλη είναι να να έχει μικρό population growth όταν έχει γίνει μεγάλη πόλη. Αυτό μπορείς να το κάνεις με κατάλληλο στρατό μέσα (κατά προτίμηση low level, peasants, peltasts κτλ) που δεν σου τρώνε πολύ upkeep και είναι μεγάλες μονάδες και ανάλογα τι κτίρια έχεις φτιάξει. Αν φτιάξεις temple of Aphrodite την πάτησες, καλό είναι να φτιάχνεις temple of Athena. Δεν χρειάζεται να φτιάχνεις great agora ή ακόμα και agora να σου πώ, γιατί δεν κερδίζεις πολλά σε εμπόριο και μεγαλώνει κατά πολύ το population growth . Όσο μεγαλώνει η πόλη θέλει να έχεις περισσότερο στρατό μέσα. Και καθώς μεγαλώνει κατεβαίνει το population growth (δεν χωράνε άλλοι πως να το κάνουμε). Σε κάποιο σημείο εφόσον έχεις ξεπεράσει τους 24000 population (αν θες και πιο νωρίς) με σωστές αναλογίες πετυχαίνεις population growth 0. Oπότε είσαι ΟΚ την αφήνεις ως έχεις. Αν όμως βγάζεις στρατό από εκεί πέφτει ο πληθυσμός, αφού γίνονται στρατιώτες και ανεβαίνει το pop g (έχει χώρο και για άλλους)!

Σημασία μεγάλη βέβαια έχει και τί χαρακτηριστικά έχει ο general πού έχεις μέσα

Υπάρχουν πόλεις όμως που από μόνες τους έχουν τρελό pop g (νόμιζω η Νικομήδεια). Ε, εκεί αναγκαστικά την κάνεις "στρατιωτική βάση". Παράγει πληθυσμό και τους κάνεις στρατιώτες συνέχεια. Έτσι, και δεν έχεις πρόβλημα επανάστασης και έχεις υψηλό income αφού δεν έχεις πολύ κόσμο. Αυτό γενικά κάνεις όταν δεν μπορείς να ελέγχεις τον πληθυσμό κάποιας πόλης. Όλο και κάπου θα κάνεις πόλεμο να στείλεις τους στρατιώτες που βγάζεις.

Στην έσχατη περίπτωση που ναι μεν βγάζεις στρατιώτες αλλά η πόλη αυξάνεται δραματικά και κάνει επανάσταση, βγάζεις τον στρατό έξω όπως προείπε ο dpresv και κάνεις πολιορκία. Γιαυτό καλό είναι σε κάθε πόλη να έχεις φτιάξει τείχη μέχρι stone wall όχι παραπάνω upgrade, για να μην σκιστείς να την κατακτήσεις μετά από εξέργεση και ακόμα καλύτερα να έχεις αφήσει κάποιον spy μέσα για να βρεις τις πόρτες της πόλης ανοιχτές.

'Οταν την κατακτήσεις κάνεις exterminate αν και πάλι δεν θέλει πολύ καιρό για να ξαναφτάσει στο ίδιο σημείο. Γενικά όταν κατακτάς κάποια πόλη μετά καταστρέφεις ότι κτίρια ανεβάζουν το pop g . Στην αρχή μπορεί να μην είναι καλό αλλά στη συνέχεια βοηθά αρκετά.

Ελπίζω να βοήθησα

Link to comment
Share on other sites

βοήθησες πάρα πολύ. κι εγώ αυτό που είπε ο φίλος κάνω. και με το exterminate, παίρνω ένα σεβαστό ποσό.

έτσι ακριβώς.... δεν θέλει να φτιάχνεις τείχη. μέχρι ξύλο. για να πετύχεις αυτό που λες με το 0% είναι πολύ δύσκολο.

εντελώς πληροφοριακά ρωτάω: τι income συνολικά παίρνετε περίπου στα μέσα του παιχνιδιού? (για να κάνω συγκρίσεις).

Link to comment
Share on other sites

εεεε, όταν πάει καλά στα μισά του παιχνιδιού είμαι 80.000++ χωρίς να μειώνεται ποτέ, ότι και να φτιάξω. πάντα βάση της οικονομίας μου είναι το θαλάσσιο εμπόριο, φρονίζω με όσους δεν έχω πόλεμο να κάνω στάνταρ εμπόριο που αποφέρει τρελά κέρδη.

μόνο ξύλο??? ήμαρτον!! stone wall είναι το ελάχιστο, αν σας την πέσουν πως θα αμυνθείτε με ξύλα? εμένα όταν μου κάνουν ντού, μέχρι να μπουν μέσα (αν καταφέρουν :p ) έχει φύγει ο μισός στρατός τους...

Link to comment
Share on other sites

παίζω με τους καρχηδόνιους οπότε έχω δυο ελέφαντες μέσα, κι όποιος έρχετε νύχτα φεύγει. βασικά κι εγώ έχω epic walls, αλλά την επόμενη που θα το ξαναξεκινήσω δεν θα κάνω upgrade στους τοίχους.

ρε φίλε, μπράβο, 80000 αν είχα θα είμουνα θεός μιλάμε. εδώ παίζω στα μείον, και ΟΤΑΝ κάνω κανένα exterminate, ανεβαίνω λίγο. γάμισε τα μιλάμε για πολύ add_money.

σου είναι εύκολο να μου αναπτύξεις το πως γίνετε το θαλάσσιο εμπόριο?

ερώτηση: όταν στέλνεις έναν διπλωμάτη σε μια φυλή και κανονίζεις trade rights, τότε αυτό δεν σημαίνει ότι με αυτήν την φυλή έχεις κλείσει εμπόριο? παίζει να αναπτύξεις κι άλλο το εμπόριό σου με αυτούς?

τι να προσέχω στην θάλασσα? να μην κλείνουν αντίπαλα πλοία τις γραμμές? γιατί αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχω πολύ ναυτικό, και πολύ ναυτικό σημαίνει μεγάλα έξοδα. κάνεις αποκλεισμό αντίπαλων λιμανιών?

φίλε παίζει να μας στείλεις κανένα save, να μελετήσουμε την οικονομία σου? γιατί πεινάμε λέμε...

Link to comment
Share on other sites

ναι θα σου στείλω ευχαρίστως... αν δεν τα έχω σβήσει! βλέπεις τώρα με το guild wars έχω παρατήσει το άθλημα. στειλε με pm το mail σου και αν βρω θα σου στειλω.

ο διπλωμάτης κανονίζει τα σχετικά, μετά εσύ πρέπει να αναπτύσσεις τα λιμάνια σου για να αυξήσεις τους εμπορικούς στόλους και να έχεις ειρήνη με τα παληκάρια που θες να κάνεις εμπόριο. αυτό με την κατοχή των θαλάσσιων περιοχών ίσχυε στο medieval, όχι στο rome. επίσης πρέπει να φτιάχνεις και τα εμπορικά κτίρια για να αυξάνεις τα προιόντα. είναι και περιοχές που από μόνες τους έχουν πολλά προιόντα, άλλες ότι και να φτιάξεις δεν σκαμπάζουν. περιοχές όπως η αθήνα ή η ρόδος που έχουν πολλά λιμάνια κοντά, έχω φτάσει να μου δίνουν τρελό κέρδος ανά γύρο, μιλάμε για πάνω από 5000 ευρώ.

ναυτικό δεν χρησιμοποιώ γιατί είναι τρομαχτικά πολυέξοδο, και στο τοπ επίπεδο δυσκολίας που το παίζω, ο υπολογιστής βγάζει τρελό στόλο και δεν παίζει να τον συναγωνιστείς. βέβαια έχω μία-δύο περιοχές που φτιάχνουν μονίμως πλοία γιατί παίζει να θές να κάνεις καμμία απόβαση...

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα αν έχεις πάρει φυλή με πολλά λιμάνια π.χ Έλληνες χαλαρά φτάνεις 200.000! Πρώτο πράγμα που κάνεις όταν κατακτάς μια πόλη είναι λιμάνι!!! Μετά όλα τα άλλα! Δρόμους βέβαια κτλ...

Στέλνε διπλωμάτες σε όσους μπορείς (αν και να κάνεις trade rights με τους Γερμανούς π.χ είναι άχρηστο). Μην αφήνεις τα τείχη με ξύλα γιατί είναι πολύ ευάλωτα στους εχθρούς, καντα stone wall, μέχρι εκεί! Καλό είναι να έχεις και τοξότες μέσα. Σε περίπτωση πολιορκίας είναι πολύ χρήσιμοι , με fire arrows καίνε ό,τι towers, rums έχουν φτιάξει!

Οι βόρειοι λαοί στηρίζουν την οικονομία τους στην γεωργία, ενώ οι μεσογειακοί στο εμπόριο. Τώρα για το exterminate της πόλης μόνο αν έχει πληθυσμό μέσα πάνω από 2000. Αν έχει λιγότερο πληθυσμό θα περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να φτάσει στο level του 2000 για να φτιάξεις λιμάνι, στρατιώτες κτλ (αυτό συνήθως τα πρώτα χρόνια).

Αν θες να κυριαρχήσεις στη μεσόγειο-στις γύρω περιοχές, αν δεν κυριαρχήσεις στη θάλασσα δύσκολα τα καταφέρνεις, όχι ότι δεν γίνεται αλλά ο στόλος είναι σοβαρό πλεονέκτημα! Μεταφέρεις στρατό από Αίγυπτο Ελλάδα σε 3 κινήσεις κτλ... ’σε που αν τους blockade τα λιμάνια τους γαμάς την οικονομία. Καλό είναι να χρησιμοποιείς τα νησιά όπως Κρήτη και Ρόδο μόνο για καράβια και όχι για στρατό!

Link to comment
Share on other sites

έτσι είχα κάνει εγώ, στην πάλμα και στο caralis έβγαζα συνέχεις quintireme. δεν κυκλοφορούσε τίποτα από ναυτικό αντιπάλου. και είχα αποκλείσει όλα τα ελληνικά και ιταλικά λιμάνια. αλλά είχα upkeep στον στρατό πάνω από 190.000 και τα παράτησα τα πλοία.

εγώ παιδιά είμαι τώρα σε μια φάση που έχω όλο το αριστερό, βόρειο, και νότιο χάρτι. μένει να πάω από την ελλάδα και πιο δεξιά για να κατακτήσω τον κόσμο. αυτό σημαίνει ότι δεν έχω πολλές επιλογές για trade rights. είναι όλοι σχεδόν at war μαζί μου.

παρόλα αυτά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πχ στην αλεξάνδρια (που έτυχε να παρακολουθώ) κάθε χρόνο μειώνετε το income, ενώ έχω σταθερό στρατό μέσα, κι ενώ έχω καλό στρατηγό, κι ενώ έχω κάνει όλα τα Upgrades. τι μπορεί να φταίει?

Link to comment
Share on other sites

όταν κάνεις κλικ στην καρτέλλα για να δεις τα έσοδα έξοδα κάθε πόλης, έχει δυο επιλογές για τα έξοδα. η μία λέει για τον στρατό, και η άλλη λέει corrupted. τι είναι αυτό το corrupted? που είναι 2-3 χιλιάρικα σε κάθε πόλη?

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από kots [Σήμερα, στις 07:28]

όταν κάνεις κλικ στην καρτέλλα για να δεις τα έσοδα έξοδα κάθε πόλης, έχει δυο επιλογές για τα έξοδα. η μία λέει για τον στρατό, και η άλλη λέει corrupted. τι είναι αυτό το corrupted? που είναι 2-3 χιλιάρικα σε κάθε πόλη?

Corrupted

Mαλλον εχει σχεση με την εγκληματικοτητα της καθε πολης

Αντε με το καλο να ερθει και το expansion ROME TW Barbarian Ιnvasion απο Σεπτεμβρη :drool:

Μεταξυ πολλων αλλων θα μπορεις να παιξεις Ανατολικη Ρωμαικη Αυτοκρατορια (εδρα Βυζαντιο) εναντιον Δυτικης Ρωμαικης Αυτοκρατοριας (εδρα Ρωμη)

ROME TW BARBARIAN INVASION expansion announced

Link to comment
Share on other sites

χμμμ, στο gamefaqs.com υπάρχουν τα cheats για το barbarians invasion. άρα κάπου θα υπάρχει το expansion.

στο φόρουμ του totalwar, κάπου είχα διαβάσει ότι είναι στα πλάνα τους να κάνουν ένα sequel που θα αφορά την πορεία του Μ Αλεξάνδρου. καλή φάση.

τώρα όσον αφορά την εγκληματικότητα, πως θα την μειώσουμε? σε μια πόλη όπου μέσα έχω χτίσει όλα τα upgrades? λογικά το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να βάλω στρατηγούς ε?

τελικά έκανα την συμβουλή του φίλου, και έκανα disband όλο το στρατό, και άφησα μόνο peasants μέσα. με συνέπεια να παίρνω γύρω στα 50000 dinari κάθε χρόνο συν.

αλλά όταν μου κάνουν ντου rebels ή enemies έχω λίγο πρόβλημα. αλλά αν έχεις πολλούς peasants δεν έχεις πρόβλημα.

αλήθεια εσείς με πια φυλή παίζετε? εγώ το τελειώνω τώρα με τους καρχηδόνιους, και θα ξεκινήσω μετά με τους μακεδόνες.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από kots

χμμμ, στο gamefaqs.com υπάρχουν τα cheats για το barbarians invasion. άρα κάπου θα υπάρχει το expansion.

στο φόρουμ του totalwar, κάπου είχα διαβάσει ότι είναι στα πλάνα τους να κάνουν ένα sequel που θα αφορά την πορεία του Μ Αλεξάνδρου. καλή φάση.

τώρα όσον αφορά την εγκληματικότητα, πως θα την μειώσουμε? σε μια πόλη όπου μέσα έχω χτίσει όλα τα upgrades? λογικά το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να βάλω στρατηγούς ε?

τελικά έκανα την συμβουλή του φίλου, και έκανα disband όλο το στρατό, και άφησα μόνο peasants μέσα. με συνέπεια να παίρνω γύρω στα 50000 dinari κάθε χρόνο συν.

αλλά όταν μου κάνουν ντου rebels ή enemies έχω λίγο πρόβλημα. αλλά αν έχεις πολλούς peasants δεν έχεις πρόβλημα.

αλήθεια εσείς με πια φυλή παίζετε? εγώ το τελειώνω τώρα με τους καρχηδόνιους, και θα ξεκινήσω μετά με τους μακεδόνες.

Οι Μακεδονες φιλε kots εχουν πανισχυρο ιππικο.Τους ειχα παρει και το ιππικο θεριζε σαν τα σταχια τις ρωμαικες λεγεωνες :) :) :) :) :) :) :) :)

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Ripper18

Οι Μακεδονες φιλε kots εχουν πανισχυρο ιππικο.Τους ειχα παρει και το ιππικο θεριζε σαν τα σταχια τις ρωμαικες λεγεωνες :) :) :) :) :) :) :) :)

Που να δεις τους Σελευκίδες....

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από kots [Χθες, στις 08:14]

χμμμ, στο gamefaqs.com υπάρχουν τα cheats για το barbarians invasion. άρα κάπου θα υπάρχει το expansion.

τώρα όσον αφορά την εγκληματικότητα, πως θα την μειώσουμε? σε μια πόλη όπου μέσα έχω χτίσει όλα τα upgrades? λογικά το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να βάλω στρατηγούς ε?

αλήθεια εσείς με πια φυλή παίζετε? εγώ το τελειώνω τώρα με τους καρχηδόνιους, και θα ξεκινήσω μετά με τους μακεδόνες.

-Ειτε φτιαχνοντας μεγαλυτερο στρατο και κρατωντας τον μεσα στην πολη

-Ειτε με ενα Στρατηγο που να διαθετει καλο management skill

-ειτε με συγκεκριμενα κτιρια που προσφερουν public order πχ Execution square η με διαφορα μεσα διασκεδασης που προσφερουν happiness πχ amfitheatre, Colloseum κλπ

Eχω τελειωσει με ολoυς τoυς Ρωμαικους οικους, Καρχηδονιους, Ελληνες, Σελευκιδες

και συντομα θα παιξω με τους Αιγυπτιους και αργοτερα μπορει να δοκιμασω την μοβ φυλη (δεν θυμαμαι το ονομα τους) που ζουν στα βαθη της ανατολης και εχουν κανονικοτατα πανοπλιες σαν του μεσαιωνα :)

Yπαρχουν και οι βαρβαρικες φυλες του βορρα (Germania κλπ) αλλα οι μοναδες τους ειναι ψιλοαθλιες...μπροστα στις λεγεωνες χανουν γρηγορα το θαρρος τους

εχουν ψιλοαδυναμες μοναδες η το ηθικο τους ειναι το πιο αδυναμο σε σχεση με τις πιο πολιτισμενες φυλες του παιχνιδιου

Link to comment
Share on other sites

με την γερμανία ούτε 100 χρόνια δεν αντέχω, γενικά με τους βάρβαρους. μόνο στην μεσαία δυσκολία έχω καταφέρει να το τελειώσω, στην μεγάλη όμως τον πίνω κλαρίνο. ακόμα και με τους parthians που είναι οι πιο gay από όλους αντέχω περισσότερο από ότι με τους βάρβαρους.

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα με την οικονομία είναι εκτός από το υψηλό κόστος του στρατού είναι η διαφθορά.

Αν η πόλη απέχει πολύ από την πρωτεύουσα και αν έχεις κεφάλαιο πάνω από 100.000 η διαφθορά πολαπλασιάζεται.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.