Jump to content



ερωτήσεις για LAN


Dorian

Recommended Posts

το καλοκαίρι θέλω να παίξω λίγο με δίκτυα xp και ίσως linux αν προλάβω, καθώς δεν έχω ασχοληθεί καθόλου μέχρι τώρα σε αυτό τον τομέα. οι υπολογιστές που έχω είναι δύο οπότε από τα ελάχιστα που ξέρω συνδέονται απευθείας με καλώδιο τύπου cross. αν βάλω κάποιο switch προσφέρει κάτι παραπάνω στις δυνατότητες του δικτύου εκτός βέβαια από τη δυνατότητα να συνδέσει κανείς παραπάνω υπολογιστές? ακόμα αν ξέρει κανείς μερικά καλά Links για οδηγούς και ρυθμίσεις σε δίκτυα, με τα βασικά πιστεύω είναι να στήθει ένα χωρίς το Network setup wizard, τις βασικές ρυθμίσεις, κοινοί πόροι, δικαιώματα, και στοιχειώδες troubleshooting..

Link to comment
Share on other sites

switch θέλεις μόνο για επεκτασιμότητα. Αλλιώς το μόνο που κάνεις είναι να προσθέτεις ένα ακόμη point-of-failure (chic!) στο δίκτυό σου. Οδηγίες για το στήσιμο μπορείς άνετα να βρεις σε προηγούμενα posts του forum. Αν θες κάτι πιο μαζεμένο θυμάμαι ότι έχουν κάνει ένα στο overclockers.gr

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από trendy

switch θέλεις μόνο για επεκτασιμότητα.

μπορείς όμως με κάποιο τρόπο να στήσεις δίκτυο χωρίς την προυπόθεση κάποιο PC να παίζει το ρόλο του server? δηλαδή να μη χρειάζεται αυτό το PC να είναι συνέχεια ανοικτό.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Dorian

μπορείς όμως με κάποιο τρόπο να στήσεις δίκτυο χωρίς την προυπόθεση κάποιο PC να παίζει το ρόλο του server? δηλαδή να μη χρειάζεται αυτό το PC να είναι συνέχεια ανοικτό.

Συγγνώμη αλλά αν έχεις 2 pc ποιο το νόημα να έχεις το ένα κλειστό και να έχεις δίκτυο; Όταν κάνεις ένα δίκτυο επιμερίζεις και τις εργασίες που έχει να κάνει ο καθένας. Αν τα θες απλώς για να παίζεις παιχνίδια MP τότε τα έχεις ανοιχτά και τα δύο όταν είναι να παίξουν. Αν ο ένας μοιράζει σύνδεση internet τότε πρέπει να είναι συνέχεια ανοιχτός. Και server δεν υπάρχει ως έννοια του δικτύου, αλλά ως έννοια κάποια υπηρεσίας.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

τελικά το έστησα και λειτουργούν όλα... ics (με 56Κ δυστυχώς ακόμα :( ), file sharing, printer. δεν ήταν τίποτα δύσκολο αν και το τίμημα ήταν πως έπρεπε να βγάλω όλα τα firewall για να λειτουργήσει. στον ένα ήταν ο Hardware firewall του NF4 και στον άλλο το zone alarm. μόνο με τον windows firewall λειτουργεί το δίκτυο. καταρχήν από ότι έχω καταλάβει από τα σκόρπια που έχω βρει εδώ και κει δεν είναι απαραίτητο firewall σε κάθε pc του δικτύου εκτός από αυτό που μοιράζει την σύνδεση. υπάρχει κάποια ειδική ρύθμιση για το firewall ώστε να λειτουργεί απρόσκοπτα το τοπικό δίκτυο? πχ κάποια ports να ξεκλειδωθούν? ακόμα έχει κανείς υπόψη του πως μπορεί να αλλάζει τα δικαιώματα στους κοινούς πόρους του δικτύου ανάλογα με την ομάδα που ανήκει ο χρήστης ή μόνο σε unix γίνονται τέτοια κόλπα.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να βάλεις ένα rule στο firewall ό,τι πάει και έρχεται ανάμεσα στα 2 pc σου να περνάει αέρα-πατέρα.

Για τους χρήστες μάλλον θα πρέπει να δημιουργήσεις ένα νέο χρήστη στο remote pc και να δώσεις σε αυτόν τα δικαιώματα που θέλεις να έχει όποιος συνδέεται. Αυτός που θα συνδέεται φυσικά θα μπαίνει ως ο νέος χρήστης που μόλις έφτιαξες.

Link to comment
Share on other sites

trendy σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις. δυστυχώς όσο πιο πολύ ασχολούμαι τόσο πιο πολλά θέματα προκύπτουν και μάλλον θα ψάξω να βρω κανα δυό βιβλία γύρω από το θέμα γιατί στο internet δεν μπορώ να βγάλω άκρη . είχα την αίσθηση ότι πιο πολλοί οδηγοί για Overclocking υπάρχουν παρά για δημιουργία και διαχείριση μικρών δικτύων, λες και είναι επαγγελματικό μυστικό.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.