Jump to content

Τι να φταίει?


Recommended Posts

Σε σύστημα φίλου. Αλλαγή VGA από nvidia σε ΑΤΙ.

Αλλάζουμε την κάρτα, επανεκκίνηση και την βλέπει ζητώντας νέους drivers. Δεν τους εγκαθιστούμε σε αυτή τη φάση αλλά κάνουμε απεγκατάσταση όλων των detonator και όλων των καταχωρήσεων στην registry.

Επανεκκίνηση και εγκαθιστούμε τους catalyst. Όλα μια χαρά μέχρι την επόμενη επανεκκίνηση. Εμφανίζεται το logo των windows και μετά μαύεη οθόνη!!

Μοναδικός τρόπος να μπούμε στα windows είναι με VGA boot ή safe boot. Δοκιμές με άλλους catalyst χωρίς επιτυχία. Μετά από επανεκκίνηση μαύρη οθόνη μετά το logo των win. Δοκιμή αλλαγής της ανάλυσης πριν από επανεκκόνηση χωρίς πρόβλημα με τον κανονικό vga adapter των win αλλά μαύρη οθόνη αν έχω εγκαταστήσει μόλις τους catalyst (η κάρτα αναγνωρίζεται κανονικά).

Τι να φταίε τελικά?

Link to comment
Share on other sites

Η μαύρη οθόνη μετά το logo των windows, σημαίνει ότι η ανάλυση που προσπαθεί να δείξει η κάρτα γραφικών, δεν υποστηρίζεται από την οθόνη. Μπείτε σε safe mode, απεγκαταστήστε την κάρτα γραφικών και μετά ξαναπεράστε την.

Link to comment
Share on other sites

το μονο που μου ερχεται στο μυαλο ειναι μηπως οι αρχικοι drvs δεν βγηκαν εντελως και κανουν conflict σε καποιο σημειο με τον catalyst.

παιζουν κατι προγραμματακια που κανουν αυτη τη δουλεια, detonator killer 'η καπως ετσι, απο το guru3d.com

Link to comment
Share on other sites

Δοκιμή με Omega πάλι τα ίδια.

Απεγκατάσταση catalyst από VGA mode. Εκκίνηση. Είσοδος στα win με τον default vga driver. Εγκατάσταση των omega και στην επανεκκίνηση μαύρη οθόνη αφού έδειξε πριν το logo των win.

Υπάρχει περίπτωση να είναι hardware το πρόβλημα?

Link to comment
Share on other sites

Ναι . Γιατί μόλις περνάς drivers τότε ξυπνά το hardware , και αρχίζουν τα τραγούδια.

Τελευταια ελπίδα δοκιμή σε άλλο μονιτορ.

Link to comment
Share on other sites

Προβληματικές ATi παρουσίαζαν παρόμοιο αλλά όχι το ίδιο ακριβώς πρόβλημα.

Με τον default vga driver όλα οκ, με το που έμπαιναν οδηγοί παρουσίαζαν artifacts και στο καπάκι έκανε reset τον driver το utility της ΑTi.

Δοκιμή σε 2ο pc ίσως?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.