Jump to content



ΒΟΗΘΕΙΑ!!! Changed/corrupted σύστημα αρχείων μετά από εγκατάσταση linux


ilpanos

Recommended Posts

Αποφάσισα και εγώ να εξερευνήσω τον κόσμο του linux. Έτσι κάποια στιγμή έβαλα και το kubuntu. Όμως μόλις μπήκα στα XP (μετάτην εγκατάσταση του kubuntu βλέπω ότι το σύστημα αρχείων έχει αλλάξει/χαλάσει όλα όσα partition ήταν ntfs (μόνο αυτό στο οποίο είναι εγκατεστημένα τα XP παίζει)!

Και για του λόγου το αληθές:

Imagec.jpg

Imaged.jpg

Imagee.jpg

Imagef.jpg

Οι D και Ε ήταν ntfs και είναι γεμάτοι! Το πρόβλημα είναι ότι το σύστημα αρχείων των C,D και E (όλων των ntfs) άλλαξε, με τον C να παίζει παρόλο που έχει αλλάξει το σύστημα αρχείων!

Imagedy.jpg

Imagepm.jpg

Imageacr.jpg

(Από ότι βλέπετε και εσείς μόνο το Acronis Disk Director βλέπει σωστά τα fs όλων των partitions).

Τι μπορώ να κάνω για να διορθώσω το πρόβλημα και να δω τα δεδομένα των Ε και D, να έρθουν στην προ του Γ@Μ... kubuntu κατάσταση χωρις να χάσω τα δεδομένα?

Link to comment
Share on other sites

To partitioning των δίσκων με ποιο εργαλείο το έκανες;

Α και το linux δεν είναι windows να θέλει 1GB swap. Αν έχεις 1GB Ram μπορείς να μη βάλεις και καθόλου. Σε γενικές γραμμές 256-512ΜΒ είναι υπεραρκετά.

Link to comment
Share on other sites

Τι σημασία έχει?

Anyway, τo swap και το 15άρι partition για τα linux τα είχα κάνει με το partition magic (ήταν ext2) και όλα τα partitions ήταν μια χαρά. Έπειτα έβαλα το suse 9.3 με το οποίο δεν είχε δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα (το είχε κάνει reiserFS το 15άρι), αλλά ο μ@λ@κ@ς ήθελα να βάλω το kubuntu και τα έκανα όλα σκ@τ@!

Τώρα τι κάνω?

Link to comment
Share on other sites

Α, ξέχασα να πώ ότι τα partitions τα βλέπω κανονικά (read-only) μέσα από το kubuntu! Αλλά τα windows δεν τα βλέπουν! Πως θα τα κάνω να "δουν την αλήθεια"?:) Ότι δηλαδή οι σκληροί έχουν μπόλικα σημαντικά πράγματα και όχι 0 bytes?

Link to comment
Share on other sites

Υποθέτοντας ότι δεν άφησες το kubuntu να κάνει καμία μετατροπή στο filesystem των δίσκων και δεδομένου ότι το ubuntu τα διαβάζει, θα πρότεινα να κάνεις ένα windows repair για αρχή.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.