Jump to content



Βοήθεια για Κάρτα Τηλεόρασης


Maximus

Recommended Posts

Για ακόμα μια φορά ο κουβάς "έφαγε πόρτα" και 150 ευρώ αναπαύονται στο πορτοφόλι μου, έτοιμα να ξοδευτούν. :cool::happy: Σκέφτηκα λοιπόν για μια TV-Tuner μιας και τηλεόραση στη Θεσ/νίκη δεν έχω και επειδή ψιλο-δεν-ξέρω την τύφλα μου από αυτά, ρωτάω για τη συμβουλή σας.

Τι ακριβώς ζητάω? Καλό σήμα, ακόμα καλύτερο ήχο και άνετο multitasking. Εξηγούμαι:

1) Έχω ακούσει ότι το σήμα, εκτός από την ύπαρξη καλής κεραίας, χρειάζεται και μια καλή κάρτα τηλεόρασης για να είναι "κρύσταλλο" η εικόνα. Ισχύει αυτό ή είναι μύθος? Αν ισχύει, ποιες κάρτες είναι καλύτερες?

2) Για ήχο, μιας και έχω μια διόλου ευκαταφρόνητη "συλλογή" από 2.1 ηχεία, ενδιαφέρομαι να έχω αρκετά καλή ποιότητα. Δε θέλω σε καμία περίπτωση μονοφωνικό, στεροφωνικός "τρώγεται", θα προτιμούσα όμως (βέβαια σε λογικά πλαίσια τιμών) κάποια υποστήριξη surround. Μια άλλη απορία μου ως προς τον ήχο είναι το πώς συνδέονται τα ηχεία? Παίρνει τον ήχο η κάρτα από την κάρτα ήχου ή θέλει κάποια άλλη διαδικασία?

3) Multitasking...Εδώ είναι ίσως το πιο σημαντικό. Έχοντας 2 γνωστούς με PCI κάρτα (Pinnacle) έχω ακούσει πολλά άσχημα για αυτόν τον τομέα. Πρέπει λένε να μην τρέχουν κάτι βαρύ ενώ έχουν ενεργοποιήσει την τηλεόραση αλλιώς το μηχάνημα θα σέρνεται και/ή θα κολλήσει. Σε πλήρη αντίφαση με αυτά έρχεται η προσωπική μου εμπειρία με το γείτονά μου, ο οποίος έχει εξωτερική USB κάρτα τηλεόρασης και το μηχάνημα δε μασάει μία (κι ας είναι λίγο παλιό), είτε παίζει DOOM 3, είτε FIFA 2005, είτε γράφει CD-DVD στο Νέρωνα, όποια στιγμή θέλει, ανοίγει την τηλεόραση με το τηλεκοντρόλ, βλέπει αυτό που θέλει, και από πίσω το PC έχει σε pause το εκάστοτε παιχνίδι ή γράφει DVD. Αυτό με ενδιαφέρει αρκετά γιατί θέλω κι εγώ αυτή την ελευθερία κινήσεων. Εσείς που ξέρετε, φταίει κάτι λάθος που έχουν κάνει οι άλλοι 2 ή οι εσωτερικές PCI κάρτες τραβάνε αρκετά resources από τον η/υ εν αντιθέση με τις USB? Τα φώτα σας παρακαλώ! :unsure:

Για υποστήριξη ραδιοφώνου δεν καίγομαι και τόσο αν και δε με χαλάει σαν ιδέα.

Το μάξιμουμ κόστος ας είναι τα 150 ευρώ. Θα ήθελα να μη φτάσω τόσο ψηλά αλλά αν κάτι αξίζει τα λεφτά του και λίγο παραπάνω (μέχρι τα 180) μπορώ να το αντέξω. Πάντως ας κυμανθούμε κοντά στο 100στάρι. :)

Ευχαριστώ!

:D

Link to comment
Share on other sites

1) 2) Terratec 600, Leadtek DV2000/PVR2000

3) Κάρτα με hardware mpeg2 encoder για όταν κάνεις εγγραφή.

Dual core cpu γενικότερα αν και δεν ξέρω κατά πόσο θα εκμεταλεύεται το σύστημα ( windows ole ) τον δεύτερο πυρήνα σωστά. Από εκεί και πέρα αν το παιχνίδι έχει φορτώσει στην μνήμη ότι έχει και δεν έχει τα κολλήματα δεν τα γλυτώνεις. Ίσως το σωστό θα ήταν να σου πω και για Raid - 2Giga Ram minimum.

Υ.Γ. Η μόνη που έχω υπόψην με πολυκάναλο ήχο ήταν μια Hauppauge Theater αν θυμάμαι καλά. Παλιά και ακριβή. Τώρα τι θα τον κάνεις τον πολυφωνικό ήχο σε κάρτα τηλεόρασης στην Ελλάδα αναρωτιέμαι αν και ο ίδιος έχεις κάποια ιδέα.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου χωρις να εχω δοκιμασει πολλες καρτες(αν κι εχω δει αλλες σε φιλους) θα σου πω οτι το σημα τηλεορασης εχει σχεση μονο απο την κεραια!Για ηχο δεν γνωριζω να σου προτεινω κατι,αλλα ψαξε να εχει stereo audio!Το τελευταιο δεν εχει σχεση με την καρτα,αλλα με το προγραμμα που θα χρησιμοποιησεις για να βλεπεις τηλεοραση!Επομενως δεν χρειαζεται ν'ανησυχεις!

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από deadlock7

Φιλε μου χωρις να εχω δοκιμασει πολλες καρτες(αν κι εχω δει αλλες σε φιλους) θα σου πω οτι το σημα τηλεορασης εχει σχεση μονο απο την κεραια!

Εξαρτάται και από το tuner της κάρτας. Νομίζω οι κάρτες με Philips tuner είναι ελαφρώς καλύτερες από ότι αυτές με LG.

Για ηχο δεν γνωριζω να σου προτεινω κατι,αλλα ψαξε να εχει stereo audio!Το τελευταιο δεν εχει σχεση με την καρτα,αλλα με το προγραμμα που θα χρησιμοποιησεις για να βλεπεις τηλεοραση!Επομενως δεν χρειαζεται ν'ανησυχεις!

Το πρόγραμμα τι σχέση έχει? Αν η κάρτα δεν αποκωδικοποιεί το stereo, που θα το βρει το πρόγραμμα? Εγώ έχω μια παλιά Leadtek 4-5 χρόνων. Είναι μονοφωνική στην TV παρόλο το ότι το Winfast PVR που χρησιμοποιώ είναι κοινό για όλες τις κάρτες της Leadtek.

Link to comment
Share on other sites

Υποθετω πως αναφερεσαι σε αυτη: http://www.leadtek.com/multimedia/winfast_tv2000xp_deluxe_1.html

οντως αν εξαιρεσουμε τον μονοφωνικο ηχο σε tv, δεν εχει κατι αλλο ασχημο, ουτε προβλημα με multitasking που λεει ο φιλος μας παραπανω!

Ισως την αντικατστησω/αγορασω με μια usb ομως γιατι θελω στο λαπτοπ tv!

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από yanni [Σήμερα, στις 10:18]

Εξαρτάται και από το tuner της κάρτας. Νομίζω οι κάρτες με Philips tuner είναι ελαφρώς καλύτερες από ότι αυτές με LG.

Το πρόγραμμα τι σχέση έχει? Αν η κάρτα δεν αποκωδικοποιεί το stereo, που θα το βρει το πρόγραμμα? Εγώ έχω μια παλιά Leadtek 4-5 χρόνων. Είναι μονοφωνική στην TV παρόλο το ότι το Winfast PVR που χρησιμοποιώ είναι κοινό για όλες τις κάρτες της Leadtek.

Για το πρωτο μπορει να εχεις δικιο γιατι οπως ειπα δεν εχω δοκιμασει πολλες καρτες και η δικη μου εχει philips Tuner!Το προγραμμα το ανεφερα για τον τελευταιο του προβληματισμο,δηλ αν ειναι θα εχει προβλημα με multitasking!Δεν εξαρταται απο την καρτα,αλλα απο το προγραμμα που χρησιμοποιει και μονο!!!Για το stereo που ειπα ηθελα να απαντησω στην απορια του για καρτα με καλο ηχο για να αξιοποιησει τα ηχεια του!Πιστευω πως μια καρτα με stereo audio(hardware εννοειται) θα τον καλυψει!Αυτα...

ΥΓ:Δοκιμασε το Dscaler πιστευω ειναι το κορυφαιο προγραμμα(εχει παρα πολλες ρυθμισεις,αν εχεις ορεξη ν'ασχοληθεις!)

Link to comment
Share on other sites

Η γνώμη μου είναι ότι οι Hauppauge είναι οι καλύτερες. Ο πατέρας μου έχει μια Prolink PlayTV Pro, που είναι μάπα, και ένας φίλος μου έχει μια Pinnacle που είναι επίσης μάπα.

Εγώ έχω μια παλιά Hauppauge και ξέρεις τι εικόνα έχω; ΑΨΟΓΗ! Εδώ να τονίσω ότι στην ποιότητα του σήματος δεν παίζει ρόλο μόνο η κεραία, αλλά και o δέκτης!

Μπες στο www.hauppauge.com και δες τα προϊόντα που έχει. Υπάρχουν οι κλασικοί αναλογικοί δέκτες με στερεοφωνικό ήχο ή με 5.1 και οι ψηφιακοί δέκτες (για δορυφορική). Επίσης μην νομίζεις ότι θα είναι "αληθινός" εξακάναλος ήχος, γιατί δεν υπάρχει σταθμός που να μεταδίδει πολυκάναλο ήχο. Απλά η κάρτα χρησιμοποιεί Dolby Prologic II και κάνει upmix τα 2 κανάλια σε 6 (5.1), οπότε είναι κάτι που [υποθέτω] μπορεί να το κάνει και η κάρτα ήχου σου.

Η τιμή της Hauppauge WinTV Theater (αυτή με 5.1 ήχο) είναι, αν θυμάμαι καλά, γύρω στα 120-150 Ευρώ.

Τώρα για multitasking τι να σου πω... Σου αρέσει π.χ. να παίζει η τηλεόραση την ώρα που παίζεις Doom;;; Εξαρτάται και από τον υπολογιστή σου. Τώρα, αν έχει διαφορά σε CPU Utilization η PCI με τη USB, δεν ξέρω να σου απαντήσω.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από deadlock7

Το προγραμμα το ανεφερα για τον τελευταιο του προβληματισμο,δηλ αν ειναι θα εχει προβλημα με multitasking!Δεν εξαρταται απο την καρτα,αλλα απο το προγραμμα που χρησιμοποιει και μονο!!!

Δεν συσχέτησες ποιο πάνω το πρόγραμμα με το multitasking αλλά με τον ήχο.

Σωστά πάντως αναφέρεις ότι ένα κακογραμμένο πρόγραμμα μπορεί να θάψει οποιοδήποτε hardware σύστημα ενώ ένα καλογραμμένο να σε γεμίσει χαμόγελα ακόμα και με Celeron. Αυτός είναι και ο λόγος που προτείνω πάντα την Leadtek. ’ριστο support άριστο πρόγραμμα τηλεόρασης.

Παλιότερα νομίζω, πριν 1-2 χρόνια περίπου είχα δει μια Prolink. Το πρόγραμμα TV που είχε ήταν το παλιό πρόγραμμα της Leadtek, ονόματι CapView, όντως 2-3 κλάσεις κατώτερο του WinfastPVR...

Link to comment
Share on other sites

Πάντως αν απλά σκοπεύεις να χαζεύεις λίγο ΤV, να ακούς που και που κανα ράδιο και να κάνεις και καμιά εγγραφούλα, υπάρχει και η τζαμπέ λύση των 35 ευρώ.

λινκάκι

Αλλιώς κοίτα Terratec, Leadtek και Hauppauge για ποιο ...χάι καταστάσεις.

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδια χωρις παρεξηγηση,αλλα εχω μια καρτα του 1998(aimslab videohighway extreme 98) και εχει αψογη εικονα!Δεν μπορω να φανταστω οτι οι καινουριες δεν φαινονται καλα.Οπως ειπα η απεικονιση εχει σχεση μονο με το προγραμμα.Εννοειται οτι ΔΕΝ βλεπουμε σε αυτα που μας προσφερει η εταιρια γιατι ειναι μαπα!Υπαρχουν αρκετα προγραμματακια,οπως το DScaler που ανεφερα πιο πανω που ανεβαζουν αισθητα την ποιοτητα!yanni εχεις δικιο για το παραπανω ποστ!Κακη διατυπωση εκανα!Με το "τελευταιο" εννοουσα την τριτη απορια του gznp.Γνωμη μου ειναι να μην χαλασεις πολλα χρηματα για tuner..

Link to comment
Share on other sites

Eυχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά,

έψαξα κι εγώ λιγάκι και είδα στο x-bit labs ότι για το multitasking που ανέφερα είναι καλύτερες οι εξωτερικές κάρτες, οι οποίες χάνουν όμως σε άλλα πράγματα (πολλαπλές οθόνες, καλό recording κτλ). Θα το ψάξω και λίγο ακόμα να δω μήπως βρω τίποτα πιο ενδιαφέρον.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.