Jump to content



Που είναι το λάθος?


Seeker

Recommended Posts

Ένας φίλος μου πήρε ένα σετ ηχείων 5.1 της Logitech. Οστόσο μέσα στα Windows δουλεύουν μόνο οι δύο απο τους πέντε δορυφόρους και το subwoofer...

Η ρύθμιση απο το μενού "Ήχοι και συσκευές αναπαραγωγής" είναι στα 5.1 αλλά πάλι αν ανοίξει ένα αρχείο ήχου με τον media player παίζουν μόνο οι δύο δορυφόροι και το subwoofer...

Που κάνουμε λάθος?

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από sotiris

το set ηχείων είναι ρυθμισμένο να δουλεύει ως pro-logic ή δουλεύει σε stereo?

Ιδέα δεν έχω... είναι απλά συνδεμένο πάνω στην έξοδο της κάρτας ήχου (on-board 7.1 ή 5.1 δεν είμαι σίγουρος ακριβώς)

Link to comment
Share on other sites

Κανάλια: Λέμε ότι οι ταινίες έχουν πολυκάναλο ήχο. Το 5.1 για παράδειγμα. Αποτελείται από 5 ξεχωριστά κανάλια (τα πέντε ηχεία που έχει ο φίλος σου) συν το 1 κανάλι του subwoofer. Υπάρχει και 6.1 (6+1, δηλαδή επτακάναλος ήχος) και 7.1 (7+1, δηλαδή οκτακάναλος ήχος).

Σε τραγούδια παίζουν όλα τα ηχεία, ΕΚΤΟΣ από το κεντρικό, σε stereo mode. Αν αναπαράγεις τα τραγούδια με ένα πρόγραμμα όπως το PowerDVD με ενεργό το Dolby ProLogic θα παίζουν όλα τα κανάλια (τα πίσω ως surround), γιατί το ProLogic μετατρέπει τον δικάναλο ήχο (stereo) σε 5.1, 6.1 ή 7.1.

Εμένα παίζουν πάντα τα 4 ηχεία (στα Windows, σε τραγούδια κ.λπ.) σε απλό stereo mode. Κάποιες φορές όμως η κάρτα ήχου χάνει για κάποιο λόγο τις ρυθμίσεις της και δίνει σήμα μόνο στα δύο μπροστινά κανάλια (σαν να είχα μόνο 2 ηχεία). Γι'αυτό πάω στο Surround Mixer της Creative και ορίζω πάλι ότι έχω ηχεία 5.1. Τότε δίνει σήμα και στα υπόλοιπα.

1) Δες κι εσύ αν υπάρχει κάποια αντίστοιχη ρύθμιση στο πρόγραμμα της κάρτας ήχου σου.

2) Έλεγξε πάλι τη συνδεσμολογία.

3) Έλεγξε τις ρυθμίσεις στο χειριστήριο των ηχείων (αν υπάρχει). Δεν αναφέρεις μοντέλο, οπότε δεν ξέρω αν έχεις χειριστήριο με ρυθμίσεις.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.