Jump to content



Πρόβλημα υλικού ή λογισμικού ?


colt3003

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους

Για άλλη μία φορά αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα σε ένα pc της δουλειάς αυτή τη φορά, και πάλι έχω πελαγώσει. Συγκεκριμένα σε ένα σύστημα με P4 2,4G 512ram, 80G δίσκο και μητρική QDI platinix 2E333 μετά απο εγκατάσταση των XP pro ΕΝ λίγες μέρες μετά το μηχάνημα ξεκίναγε μεν αλλά έμενε στη μάυρη οθόνη με το λογότυπο των ΧΡ και τη κυλιόμενη μπάρα απο κάτω να τρέχει, ενώ ο δίσκος να μην κάνει καμία κίνηση. Μετά απο πολλές επανεκκινήσεις κάποια στιγμή έμπαινε, ενώ αν επέλεγα το safe mode έμπαινε αμέσως. Αφού οπως καταλαβαίνετε δεν γινόταν να μείνει έτσι, ξαναέκανα εγκατάσταση τα ΧΡ ελληνικά αυτή τη φορά, αλλά και πάλι 2-3 μέρες μετά είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Και τα 2 CD σε άλλα μηχανήματα δεν δημιούργησαν ποτέ τίποτα. Τι ακριβώς μπορεί να συμβαίνει ? κάτι με το υλικό ή τα ΧΡ δεν πάνε καλά ??

Link to comment
Share on other sites

το πρωτο που θα δοκιμαζα ειναι εγκατασταση σε εναν αλλο δισκο.

εαν δεν λυθει το προβλημα τοτε κατι παιζει με τους drivers της μητρικης/καρτας γραφικων/ηχου(εαν εχεις καμια audigy πχ.)

Link to comment
Share on other sites

Καποια service μπορει να σου δημιουργει προβλημα ή κατι που ξεκιναει (startup) οταν bootaris ...μπες σε safe και δες απο το msconfig...βεβαια καλο θα ηταν να τσεκαρεις και το σκληρο με καποιο διαγνωστικο...

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από greekfragma

το πρωτο που θα δοκιμαζα ειναι εγκατασταση σε εναν αλλο δισκο.

εαν δεν λυθει το προβλημα τοτε κατι παιζει με τους drivers της μητρικης/καρτας γραφικων/ηχου(εαν εχεις καμια audigy πχ.)

Κατ' αρχήν σας ευχαριστώ και τους 2 για τις αστραπιαίες (κυριολεκτικά) απαντήσεις

σχετικά με τους drivers απο τη μητρική περνάω μόνο του chipset (i845) και του on board audio (δεν υπάρχει αλλή κάρτα ήχου) της κάρτας γραφικών τους 71.84 της nvidia (έχει επάνω την MX 440) και τους οδηγούς της κάρτας δικτύου (3COM ) ποιό πρόγραμα θα πρότεινες για τον έλεγχο του δίσκου ?

@ison: Δεν πειράζω κανένα service μετά την εγκατάσταση. Αν κάτι γίνεται με τα υπόλοιπα προγράμματα που περνάω (δεν είναι και πολλά) θα είχα αμφιβολία μόνο γιατο συνδυασμό Zone Alarm + Avast antivirus έχεις κάτι υπόψιν ??

Link to comment
Share on other sites

Αν εχεις σκληρο western digital στο site τους θα βρεις ενα διαγνωστικο προγραμμα(δεν ξερω αν δουελευει και με αλλες μαρκες)...αν οχι τοτε κανε ενα search στο γουυγλη και θα βρεις αρκετα...hard disk diagnostics ή check up βαλε για keywords...

Επισης δες τι σου φορτωνει στην αρχη οπως σου ειπα:)

Δοκιμασε και να αλλαξεις καλωδιο στο σκληρο...μπορει να ειναι προβληματικο...

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου,εμενα το pc μου το εκανε αυτο σε δυο περιπτωσεις:1η περιπτωση οταν ειχα βαλει πανω την audigy1 και δεν εμπαινε καθολου στα windows και 2η περιπτωση,επειδη εχω αλλαξει τα φωτα στο τροφοδοτικο μου,δηλαδη θελω να πω τα καλλωδια του ειναι ολο κολησεις δεν υπαρχει πουθενα κανενα καλωδιο μονοκοματο:p καμια φορα δεν παταει καποια απο αυτες με αποτελεσμα να κολαει ο δισκος και να μην μπαινει στα windows

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ είμαι της άποψης να δοκιμάσεις πρώτα με άλλο δίσκο/καλωδιοταινία/γραμμή τροφοδοσίας του δίσκου (όλα αυτά άλλαξέ τα ταυτόχρονα) και μετά να αρχίσεις να εξετάζεις άλλους παράγοντες. Μετά δοκίμασε νεότερους drivers για όλο το h/w και αν και αυτό δεν δουλέψει φταίει η μητρική........και συγκεκριμένα ο IDE controller της.

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα

Μικρό update: κατέβασα το powermax απο την maxtor και στα τεστ που έκανε δεν βρήκε τίποτα (γμτ...) το ίδιο πρόγραμμα εξέτασε και τη σύνδεση (όχι οτι να πιστέψει κανείς τυφλά αλλά το κουτί δεν έχει ανοιχτεί απο την ημέρα κατασκευής του) ως εκ τούτου πιθανότητα ξεκολλήματος καλωδίου απο το δίσκο φαίνεται απίθανη. Παρόλα αυτά δευτέρα θα είμαι εκεί με το βαρύ πυροβολικό (Hirens boot cd + ultimate boot cd) και αν και πάλι δεν... κοιτάω και στα ενδότερα. SirGeorge αν είνα τελικά μητρική τη στρουμφοκάτσαμε

Link to comment
Share on other sites

Επειδή ο καθένας απαντάει συνήθως με βάση τις πικρότερες εμπειρίες του , τσέκαρε μνήμες μια φορά αν δεν το έχεις ήδη κάνει. Και όταν ανοίξεις το κουτί πρώτα άλλαξε καλωδιοταινίες. ΟΛΕΣ

Link to comment
Share on other sites

.....Τελικά μετά απο έλεγχο με το memtest των μνημών και μερικών άλλων διαγνωστικών, το hd salvation εντόπισε σφάλματα στο δίσκο, τη στιγμή που όπως γράφω παραπάνω το πρόγραμμα της ίδιας εταιρίας του δίσκου σφύριζε αδιάφορα. Προτίμησα απ'ευθείας τη λύση του low level format μιας και οι επιλογές ανάκτησης των bad clusters μου φάνηκαν μη αξιόπιστες.

Αρκετά χρονοβόρο σαν διαδικασία (ήδη μετράει 3 ώρες και ακόμα έχουμε μέλλον) περιμένω να τελειώσει και προχωράμε σε επανέλεγχο και επανεγκατάσταση κουφωμάτων. Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια και τις ιδέες σας.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Aligator21 [Σήμερα, στις 14:57]

Δεν είμαι σίγουρος εαν σου λυθεί το πρόβλημα με Low level format :(

Ακριβως αυτο θα ελεγα και εγω ... Αν βρηκες bud sector or bud clusters ΙΣΩΣ αλλα αν κεφαλη που δεν το εντοπιζεις παντα τοτε δεννννν κανεις τιποτα....

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.