Jump to content



Υλικά για κολλήσεις χαλκοσωλίνων


SSJ5

Recommended Posts

Μετά από αρκετό διάβασμα αποφάσισα να φτιάξω ένα phase change με ένα φίλο. (Μάλλον για chiller πάμε αλλά μπορεί να είναι και direct die).

Διαβάζω ότι όλοι χρησιμοποιούν για τις κολλήσεις ένα turbotorch. Έχω βρει ένα παρόμοιο μόνο που παίρνει φιάλες προπανίου (αυτές που έχουν όλα τα γκαζάκια που ψήνουμε τους καφέδες...)

Αυτό κάνει για τις κολλήσεις;

Link to comment
Share on other sites

Το θα δυσκολευτείτε δεν σημαίνει τίποτα...

Θέλω να μου πεις σε τι θα δυσκολευτούμε...

Θα πρέπει να το κρατάμε πάρα πολύ ώρα για να λιώσει;

Εκτός αν εννοείς ότι θα δυσκολευτούμε στην κατασκευή όλου του συστήματος. Εμένα όμως με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο πράγμα...

Anyway, thanx για την απάντηση...

Link to comment
Share on other sites

το πιθανοτερο ειναι να μην καταφερετε να φτασετε αυτο που θελετε να κολλησετε σε σωστη θερμοκρασια ετσι ωστε να κολλιετε. Στην συναρμολογηση του συστηματος δεν πιστευω οτι θα ζοριστειτε... Να ξερεις τον καλο μαστορα τον κανουν τα εργαλεια του.

Βασικα σκεψου οτι δεν ειναι μονο μια σωληνα αλλα και ενα evap πχ που θα χρειαστει να κολληθει. Καλυτερα παρε mapp gas κιτρινο. Οχι κοκκινο ουτε μπλε.

Αυτα.. αν θες κατι ρωτα...

Link to comment
Share on other sites

Πόσο έχει το mapp gas; Είδα κάπου ότι είναι πολύ ακριβό γύρω στα 50-60 ευρώ... Δε σκοπεύω να δώσω τόσα λεφτά (τα εξαρτήματα τα έχω βρει από εδώ και από κει)... Δεν υπάρχει άλλος τρόπος;

Link to comment
Share on other sites

Σε άλλο forum που ρώτησα μου είπαν ότι για τις κολλήσεις μεταξύ των σωλήνων κάνει το προπάνιο. Μόνο που θα πρέπει να "βαράω" περισσότερη ώρα... Όσο για το evaporator έχω έναν γνωστό που έχει οξυγονοκόληση οπότε πιστεύω ότι κάτι θα γίνει...

Link to comment
Share on other sites

το ξαναλεω... με προπανιο θα δυσκολευτεις παρα πολυ! Παρε την "κεφαλη" που λεει και ο βασιλης. Για αεριο χρησιμοποιησε το μεθυλικο ακετυλοπροπανιο.Δηλαδη την κιτρινη φιαλη. Το προπανιο ειναι η κοκκινη. Η μπλε που εχουν τα γκαζακια ειναι βουτανιο.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.