Jump to content



xtreme: αξιζε τελικα η αγορα?


scrolllock

Recommended Posts

εγω πριν απο μερικες μερες εκανα την μεταβαση απο 5.1 Live στην xtereme και δεν ακουσα και καμμια μεγαλη διαφορα. βεβαια δεν την "επαιξα" πολυ ακομα οποτε βλεπουμε.. παντως δεν ειναι οτι την βαζεις και λες ουαου τι πηρα τωρα! Επισης μου την εδωσαν μερικα πραγματα: 1) εχει μια εισοδο λιγοτερη (λινε ιν και μικ μαζι) αρα δεν μπορω να εχω και το τουνερ και το μικροφωνο πανω. 2) δεν βρισκω με τιποτα τα παλια εφε που ειχε η Live (male to female, zeus ktl) γιατι διαολο τα βγαλαν; 3) με παιδεψε πολυ για να εγκατασταθει - το προβλημα ηταν μαλλον στο οτι προσπαθουσε να εγκαταστησει το entertainment center που προφανως ειναι μονο για τις καρτες με πανελ και τηλ/στιριο. μου ζητουσε και ενα αρχειο του sp2 αλλα μολις εκανα το browse να το βρω κολλουσε. τελικα βεβαια τα εβαλα ολα. 4) δεν βρηκα πουθενα εκεινο το ρυθμιστικο που ειχε η 5.1 που μπορουσες να τοποθετησεις την θεση ακροασης οπου ηθελες μεσα στον χωρο. Τωρα περιμενω να (ξανα) παιξω το quake4 μπας και καταλαβω γιατι λενε ολοι οτι με openAL υποστηριξη το παιχνιδι ειναι super κτλ.

Και μια απορια: παλια χρησιμοποιουσα το ac3 filter (+media player classic) για να ακουω το στερεο σε 5.1 ηχεια. Τωρα η xtreme εχει ρυθμιση smss-3d. το οποιο φαινεται να κανει καλη δουλεια. Κανει καλυτερη; παντως σιγουρα δεν ειναι παραμετροποιησιμο σαν το ac3. Αν καποιος που την εχει χρησιμοποιησει περισσοτερο εχει καποια συμβουλη, ευχαριστως.

Link to comment
Share on other sites

εχω τα 5900 της creative 7.1 τα ειχα πάρει 120-130 ευρώ. Δεν ειναι και οτι καλυτερο αλλα εκτός απο την ποιοτητα ηχου, γιατι εξαφανισαν και τα διαφορα χαρακτηριστικα που ειχε η Live και δεν τα βρισκω στιν x-fi?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Αρχική απάντηση από planetman [29-12-2005 12:20]

Πάντως κι εγώ έχω αυτή την απορία. Έχω τα καημένα τα Z-5500 πάνω στην onboard και αναρωτιέμαι αν αξίζει να αγοράσω κάρτα ήχου...

δεν ξέρω αν βοηθάει, αλλά είδα μεγάλη διαφορά μεταξύ soundblaster live! value (η παλιά) και Αudigy 2 ZS (η τωρινή) σε ένα ζευγάρι 2.1 altec lansing. Πολύ καθαρότερος ήχος σε μουσική και φυσικά καλύτερο surround στα παιχνίδια... Την πήρα και μεταχειρισμένη, 30. Με ταλαιπώρησε στους drivers (κλασσικά creative) αλλά πλέον μπορώ να λέω ότι θέλω ενα καλούλι 5.1 :)

Γενικά αναρωτιέμαι αν αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά σε μια κάρτα x-fi

Υποθέτω ότι οι afficionado της μουσικής βλέπουνε διαφορά (με πολύ καλά ηχεία βεβαια)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.