Jump to content

Mυστηριο XP μηνυμα

rambo

Recommended Posts

Αυτο που μου απαντησες ειναι οτι... "μπορει να εχουν αλλοιωθει 1002 πραγματα". Εγω θελω μια πιο συγκεκριμενη απαντηση, εαν φυσικα υπαρχει. Εξαλλου και αλλα ατομα μου μιλησανε για 1000δυο πραγματα, απο αντιβαιρους μεχρις οτι...δε παταει καλα καποια pci καρτα.

Νομιζω οτι, περα απο υποθεσεις, την πιο σωστη απαντηση μπορει να την δωσει καποιος που τουλαχιστον εχει δει ο ιδιος το μυνημα, καποιος τεχνικος της ms.

Φυσικα και εβαλα το cd οπως μου ζητησε. Αλιμονο αν περιμενα να μου το πεις, η απαντηση επρεπε να δωθει εκεινη τη στιγμη.

Δεν θελω να κανω καποιο customization, απλως να μαθω γιατι συνεβη και αν ειναι ανησυχητικο και τι ενδεχομενως να κανω στο εξης για να μην το ξαναδω.

• Replies 44
  • Created
  • Last Reply

Μα για να σου λεει οτι "μπορει να εχουν αλλοιωθει 1002 πραγματα" παει να πει οτι τιποτα δεν ειναι στανταρ, και οτι κανενας δεν μπορει να ξερει στα σιγουρα. Ειναι τοσο δυσκολο να το καταλαβεις αυτο?

Και σου δινει καποιες πιθανες λυσεις στο προβλημα σου. Τωρα, εαν πιστευεις οτι ολοι εδω λεμε ακυρα πραγματα και οτι ειμαστε ασχετοι καλα κανεις. Και αμα θελεις φευγεις...

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά το πρόβλημά σου είναι αν το έχουμε δει το μήνυμα αυτό και όχι να λύσουμε το δικό σου. Χωρίς να αναφέρεις σύνθεση συστήματος, λειτουργικού, τα αρχεία τα οποία αλλοιώθηκαν, όλοι εδώ μέσα σαφώς και κάνουν εικασίες.

Αν θες να ξέρεις το μήνυμα αυτό το έχω δει σε 4 υπολογιστές μέχρι σήμερα. Ο καθένας από αυτούς και ξεχωριστή ιστορία. Ο ένας πήγε από δίσκο, ο άλλος από ιό, ο τρίτος ακόμα δεν κατάλαβα την αιτία (το γνωστό τρελό ξαφνικό κόλλημα του ntfs.sys) και ο τέταρτος επειδή ένα πρόγραμμα που άλλαζε τα themes στα windows πήρε κάποιες παραπάνω πρωτοβουλίες. Οι πρώτοι 3 δε γλίτωσαν το φορμάρισμα, με τον 1ο ακόμα να ψάχνει πλακέτα για τον δίσκο του. Ο 4ος φτηνά τη γλίτωσε.

Εσύ από την άλλη με αυτήν την υπεροπτική συμπεριφορά σου, που όπως πολύ σωστά είπε ο mariosalice μάλλον σε αρχάριο χρήστη ανήκει, αμφιβάλλω για το αν θα βρεις λύση.

Παιδία το έχω αντιμετωπίσει και γω το συγκεκριμμένο πρόβλημα. Σε κάποια φάση είχα φτιάξει dvd εγκατάστασης windows XP Pro Eng Sp2 με check box για εγκατάσταση office, drivers, programs, utilities, μπλα μπλα μπλα. Με την αλλαγή λοιπόν κάποιον settings νόμιζε ότι τα αρχεία έχουν χαλάσει και αυτό γινόταν για έναν χαρακτήρα στις τελευταίες γραμμές των αρχείων. Συμπέρασμα, δεν είναι τίποτα απλός δεν τα θεωρεί (ας πούμε) γνήσια.

Αρχική απάντηση από rambo [Σήμερα, στις 12:45]

Αυτο που μου απαντησες ειναι οτι... "μπορει να εχουν αλλοιωθει 1002 πραγματα". Εγω θελω μια πιο συγκεκριμενη απαντηση, εαν φυσικα υπαρχει. Εξαλλου και αλλα ατομα μου μιλησανε για 1000δυο πραγματα, απο αντιβαιρους μεχρις οτι...δε παταει καλα καποια pci καρτα.

Νομιζω οτι, περα απο υποθεσεις, την πιο σωστη απαντηση μπορει να την δωσει καποιος που τουλαχιστον εχει δει ο ιδιος το μυνημα, καποιος τεχνικος της ms.

Φυσικα και εβαλα το cd οπως μου ζητησε. Αλιμονο αν περιμενα να μου το πεις, η απαντηση επρεπε να δωθει εκεινη τη στιγμη.

Δεν θελω να κανω καποιο customization, απλως να μαθω γιατι συνεβη και αν ειναι ανησυχητικο και τι ενδεχομενως να κανω στο εξης για να μην το ξαναδω.

’μα έκανες ένα screenshot του μηνύματος θα βοηθήσει....;)

Win XP pro SP2 32bit

Athlon 3200+ 64bit:)

Oσο για screenshot, περιμενε την επομενη φορα που θα το ξαναβγαλει.

Btw, κανετε συχνα εγκαταστασεις προγραμματων? Εγω πολυ συχνα. Υπαρχει καποιο free καλο προγραμμα ολικης απεγκαταστασης οπως το "Υour Unistaller! 2006" ?

Στα errors μου εχει μια μεγαλη λιστα απο τετοια..

Η μνημη μου ειναι καινουργια, kingston 4x512 dual και φυσικα "τζαμι". Αλλα σιγουρα δεν ειναι θεμα μνημης. Με την ευκαιρια να πω οτι, αν παω τωρα να χρησιμοποιησω το memtest (ξερεις, αυτο που το αφηνεις με τις ωρες να ελεγχει) πλεον μου λεει:

"Υοur version of Windows limits the amount of RAM a single program can alocate. You will need to run two copies of Mem Test, and tell each to test 747 MB of RAM"

Kαι βεβαια δεν προχωραει.

Χωρίς να αναφέρεις σύνθεση συστήματος, λειτουργικού, τα αρχεία τα οποία αλλοιώθηκαν...

Aμα ηξερα ποια αρχεια αλλοιωθηκαν τωρα θα ημουνα ο Γκειτς. Εγω απλως ανεφερα το μυνημα που ειδα.

Gznp, αντι να μου λες για φορμαρισματα, αλλαγη δισκων, ιους και λοιπα καταστροφολογικα, διαβασε τι λεει ο ChrisXP:)

Το να λεμε πιθανες αιτιες βλαβων γενικα κι αοριστα ειναι το μονο ευκολο.

Αρχική απάντηση από rambo [Χθες, στις 10:05]

Αυτο που μου κανει εντυπωση παντως ειναι οτι κανεις σας δεν εχει δει αυτο το μυνημα. Εγω το εχω δει πολλες φορες, και στα παλιο μου πισι και στα home που ειχα παλιοτερα. Και φυσικα δεν παιζουν αιτιες οπως firewall, antivirous κλπ που ειπαν ορισμενοι, μιας και σε τετοια ζητηματα ειμαι πολυ σχολαστικος.

το μύνημα το έχω ξάναδει πολύ παλιά, 1 μηχάνημα που είχε πολλούς και διάφορους ιούς, 1 μηχάνημα χαλασμένη μνήμη - χωρίς να σημαίνει ότι δεν εμφανίζεται και αλλού

αλλά να το έχεις δει κι άλλες φορες σε δικό σου μηχάνημα και δεν σημείωσες βήμα βήμα τις κινήσεις σου (που είναι πραγματικά το μόνο εύκολο)? ιδιαίτερα δε που έκανες πολλές εγκαταστάσεις προγραμμάτων οπως λες... πιθανότατα, καποιο απο αυτα δεν "έκατσε" καλα...

αν έβαζες και μια λιστούλα με hardware και με τα προγράμματα (επίσης πολύ εύκολο - μόλις 1 ποστ) θα βοήθαγε όλους μας να σε βοηθήσουμε και φυσικά να διευρύνουμε τις γνώσεις μας...

:flower:

το μύνημα το έχω ξάναδει πολύ παλιά, 1 μηχάνημα που είχε πολλούς και διάφορους ιούς, 1 μηχάνημα χαλασμένη μνήμη - χωρίς να σημαίνει ότι δεν εμφανίζεται και αλλού

Δε νομιζω οτι ειναι θεμα ιων ή χαλασμενης μνημης. Παντως εγω ουτε ιους εχω ουτε και χαλ.μνημη.

αλλά να το έχεις δει κι άλλες φορες σε δικό σου μηχάνημα και δεν σημείωσες βήμα βήμα τις κινήσεις σου

Ποιες κινησεις να σημειωνα?

αν έβαζες και μια λιστούλα με hardware και με τα προγράμματα (επίσης πολύ εύκολο - μόλις 1 ποστ)...

Eχω πολλες δεκαδες προγραμματα. Δε νομιζω να εξυπηρετησει σε τιποτα το να ποσταρω τη λιστα με τα προγραμματα μου, πολλα απ αυτα δεν θα τα γνωριζεις καν.

Για ποιό memtest μιλάς?

Αυτό που λέω να χρησιμοποιήσεις είναι το memtest86+ V1.65 σε bootable floppy ή cd.

Μην είσαι τόσο σίγουρος για τη μνήμη σου αν δεν την ελέγξεις πρώτα.

Yπαρχουν πολλα memtests. Αυτο που ανεφερες απ οτι βλεπω ειναι πολυπλοκο.

Αυτο που θελω να πω εγω ειναι οτι εχω καινουργιες μνημες, kingston LIFETIME, 4 dimmάκια ολα ιδια(256), διαταξη dual channel mode. Λες να επεσα στην σπανιοτατη περιπτωση της αστοχιας υλικου?...

Ωραία μάθαμε τον επεξεργαστή (περίπου) και τη μνήμη σου.

Δεν μας λες και τη μητρική?

Είναι 939 ή παλιότερη?

Είναι SATA οι δίσκοι ή IDE?

Δες την υπογραφή μου για να καταλάβεις τι εννοώ περιγραφή συστήματος.

Aν και δε νομιζω οτιο εχει σημασια, η συνθεση μου ειναι η εξης:

athlon 64 3200+, A8V Deluxe s.939, 6600gt, ram 2GB, WD 80GB ide+160GB sata.

Έχει σημασία που σε ρωτάμε αυτά τα πράγματα...

Mε ρωτατε ή με ρωτας?:dots: :whistling :upside:

Όπως σου λέμε όλοι το μήνυμα αυτό είναι μεν γνωστό...

Αντιθετα, εγω συμπερανα οτι το μυνημα αυτο ειναι αγνωστο στους περισσοτερους σας. Εξ ου και οι αοριστες προτασεις που εισεπραξα για τυχον σφαλματα στο συστημα μου.

Είδα οτι έχεις 4x512 Dimms. Πολλές μητρικές αλλά και οι παλιότεροι επεξεργαστές Athlon δεν υποστηρίζουν DDR400 με 4 Dimms. Για 1Τ ούτε συζήτηση. Δοκίμασες να χαλαρώσεις τα timing της μνήμης σε DDR333 2T ή να δουλέψεις με δύο dimm?

Σε διαβεβαιω οτι οι μνημες μου υποστηριζονται πληρως. Αλλιως δεν θα τις εβαζα;)

Ποιος athlon ακριβως δεν υποστηριζει 4 dimms στα 400ΜΗz. Αυτο θα ηθελα να μου το πεις γιατι δεν το ηξερα. Tι εννοεις 1Τ? Εγω παντως δε πειραξα τιποτα.

Για ποιο λογο να δουλεψω με 2 dimms ή να χαλαρωσω το timing?? Δεν σε καταλαβαινω... Για το μυνημα? Μα αυτο δεν εμφανιζεται καθε 3 και λιγο.

Απεγκατάσταση προγραμμάτων θα κάνεις μόνο με το add remove programs των Windows.

Γιατι, πως νομιζες οτι τις εκανα?? Παντως, ως γνωστο, το add-remove των windows ειναι παρωχημενο, ως εκ τουτου συνηθως χρησιμοποιω το Your Unistaller! 2006 που κανει ολικη απεγκ/ση με σβησιμο και απ τη registry:T:

Αν κάποια προγράμματα μένουν, μπορείς να τα ξαναεγκαταστήσεις (με σωστό μηχάνημα) και να τα ξαναβγάλεις.

Oμολογω οτι δεν αντεληφθην αυτη τη φραση. Τι εννοεις "μενουν" και τι "μηχανημα"?

Το καλύτερο πρόγραμμα για να αποφύγεις τέτοια μηνύματα μελλοντικά είναι ένα update των Windows το UPHClean-Setup.msi.

Α, αυτο κανεις κι εσυ?...:) :) :rolleyes::laughing: :bigsmile: :woot: :whistling :upside:

Το μήνυμα σφάλματος που μας περιέγραψες υπάρχει γραμμένο στα errors που σου είχα πει. Ψάξε το.

Υπαρχει μεγαλη λιστα με errors. Δε ξερω ποιο απο ολα ειναι και δε νομιζω οτι μπορω να τα ερμηνευσω.

Εκεί θα βρεις την αιτία που το προκάλεσε (στο περίπου), αλλά και κάποιο γενικό και αφηρημένο τρόπο διόρθωσης, επιλέγοντας τη σελίδα http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp στο Event properties

Αυτο το link δεν ειναι εγκυρο.

Ρίξε και μια ματιά εδώ για να δεις κάποια πράγματα.Δες την Προετοιμασία. Ίσως πάρεις ιδέες

Καμμια απ τις μητρικες που αναφερονται εκει δεν ειναι η δικια μου, η οποια δεν εχει καθολου PCI Xpress. Tι χρησιμο υπαρχει σε αυτο το thread και τι ιδεες θα μπορουσα να παρω?

Το μήνυμα που σου εμφανίζεται είναι είτε επειδή κάποιο πρόγραμμα αλλάζει αρχεία των win είτε αρχεία καταστρέφονται λόγω λαθών στη μνήμη. Παρουσιάζεται και σε εμένα, πάντα όταν αλλάζω το uxtheme.dll μετά από format για να περάσω ό,τι theme θέλω. Έχει παρουσιαστεί και σε περιπτωση που αποδειχτηκε κατόπιν εορτής οτι οι μνήμες έβγαζαν λάθη όπως ήταν ρυθμισμένες. Εφόσον είσαι σίγουρος για το software λοιπόν, μένω μόνο εδώ..

Αρχική απάντηση από rambo

Υπαρχει μεγαλη λιστα με errors. Δε ξερω ποιο απο ολα ειναι και δε νομιζω οτι μπορω να τα ερμηνευσω.

Ελέγχεις τις μνήμες με memtest, μην είσαι σίγουρος οτι επειδή είναι default δεν έχουν πρόβλημα. Μπορεί κάποια ρύθμιση να χαλάει τη συνταγή και αν όντως παρουσιαστεί πρόβλημα, προσπάθησε να απομονώσεις το dimm που βγάζει λάθος. Δεν είναι και τόσο πολύπλοκο το memtest, απλά το αφήνεις να τρέξει και αν χτυπήσει θα φανεί.

Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 02:18]

Έκαψες φλάντζα.

Χαχαχαχαχαααχαχαχαχ!!Έλιωσα λέμε!!:clap: :clap: :worship: :worship: :D

ΓΕΛΟΙΟΙ !!

ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΕΝΝΑΙΟΣ...ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ...

ΙΩΝΙΚΟΣ 0-1

ΛΑΤΣΙΟ ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ...

:spell:

Νομιζω οτι η παραπανω ατακα ταιριαζει απολυτα στον ελαφρο Μarioalise(

Αρχική απάντηση από mariosalice

Έκαψες φλάντζα.

Δεν έχω παρά να συμφωνήσω, rambo κανε ένα format και καλή χρονιά.

δεν ειναι θεμα format,

format εχω κανει προσφατα.

Με τι πραγμα συμφωνεις, τη φλαντζα?

Oπου δεν πιπτει επιχειρημα πιπτει ειρωνια και flaming...:rolleyes:

Kαι μου λες και "καλη χρονια"!!!

Ποσο εισαι, 11?

εσυ μυριζεις troll που δεν εχει τι να κανει και χαλαει τα ποστς.

Πηγαινε να παιξεις με το κοριτσακι που εχεις στο avatar και μη μπλεκεσαι σε σοβαρες συζητησεις για τις οποιες εχεις μεσανυχτα:getlost:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.