Jump to content



Θόρυβος από το ''κουτί''


Recommended Posts

Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι..Από την αρχή που πήρα το PC έκανε ένα θόρυβο σα να ''τρίζει'' το κουτί του υπολογίστη, λόγω συντονισμού με κάποια συσκευή στο εσωτερικό, ίσως κάποιο ανεμιστηράκι...Πριν 3 μήνες μου έκαψε τροφοδοτικό, το οποίο το άλλαξαν στην εταιρία (QUEST) για΄τί ήταν μέσα στην εγγύηση...ο θόρυβος παραμένει και είναι πιο έντονος...τι μπορέι να είναι??? Θα εκτίμήσω οποιαδήποτε βοήθεια !!

Link to comment
Share on other sites

Εννοεί τι σκληρό δίσκο έχεις.(πχ western digital 120gb)Κοίτα.Πάρε ένα κατσαβήδι και άνοιξε το κουτί.Προσπάθησε να καταλάβεις από που προέρχεται ο θόρυβος και βλέπουμε μετά.Μάλλον από κανένα ανεμιστηράκι του case θα είναι.:)

Link to comment
Share on other sites

Ρώτησα για το δίσκο γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των δονήσεων του κουτίου προέρχεται από το δίσκο. Μερικοί τύποι δίσκων είναι 100% υπεύθυνοι για δονήσεις/συντονισμούς και θορύβους του case. Δοκίμασε λίγο να ξεκινήσεις το σύστημα έχοντας βγάλει το δίσκο από το ρεύμα να δεις αν θα συνεχίσει ο θόρυβος.

Link to comment
Share on other sites

Χμμμμ. Κοίτα να δείς. Δουλεύω τεχνικός σε ένα μαγαζί και έχω πετύχει πολλές φορές θόρυβο στο PC. Κατα 99% ο θόρυβος προέρχεται απο ανεμιστήρα (αν είναι βουητό αυτό που ακούς.) Τις μισές φορές είναι ο ανεμηστήρας το τροφοδοτικού (χάνει στροφές) και ανεβάζει θερμοκρασία και καίγεται) και τις άλλες μισές είναι του Motherboard και τις κάρτας γραφικών (Περισσότερες φορές είναι του Motherboard). Αν ο θόρυβος δεν είναι βουητό τότε δες το CD ROM σου (αν κανει θόρυβο όταν έχεις CD μέσα ανεβάζει πολλές στροφές, το παθαίνουν τα CD rom στα Quest τα μηχανάκια)

Link to comment
Share on other sites

κοιτα το ανεμιστηρακι της μητρικης, τελευταια συνεβησαν 2 περιστατικα σε κατι φιλους και ειχε μπουκωσει απο τη σκονη, βασικα κοιτα να καθαρισεις πρωτα το εσωτερικο απο τι σκονη και μετα ψαξε τι κανει το θορυβο (αυτα με την προυποθεση οτι δεν το εχεις καθαρισει προσφατα και συνεχιζει το θορυβο)

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον κοιτα τι θα κανεις.

Ριχτου ενα καλο καθαρισμα-ξεσκονισμα κοιταξε αν κατι δεν ειναι κατι βιδωμενο,εχει ξεκολησει,και μετα κανε ενα ενα αυτα που σου ειπαν τα παιδια παραπανω.

Μηπως τρεμουν τα πλαινα,οπως λεει και ο F117,γιατι μου εχει τυχει.

Σβισε οσους ανεμιστηρες μπορεις εναν εναν και κοιτα μηπως ερχεται απο αυτους.

Link to comment
Share on other sites

Kαι εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα και μάλιστα σε ολοκαίνουριο Lian li v2000. Στην δικιά μου περίπτωση ένοχος είναι ο δίσκος καθώς ανεμιστήρες έχω έναν 12άρη πίσω στις 500 στροφές και όλο το άλλο σύστημα (cpu+vga) ψύχονται απο το reserator της ζαλμαν.

Θα αντικατασταθεί σύντομα..;)

Link to comment
Share on other sites

Το τρίξιμο του κουτιού είναι:

α. Δίσκος

β. Ανεμιστήρας

γ. κακοβιδωμένο τροφοδοτικό (CD ROM το βγάζω έξω γιατί μιλάς για συνεχόμενο τρίξιμο)

Είναι πολύ απλό, ξεβιδώνεις το κουτί, βλέπεις από που προέρχεται και ρωτάς μετά για τον τρόπο με τον οποίον θα το λύσεις.

Αν δεν κάνω λάθος εδώ και τέσσερις ημέρες πολλοί προσπαθούν να βοηθήσουν, πρέπει να κάνεις κάτι και εσύ.

Καλό θα ήταν να περιέγραφες και τι έχεις μέσα στο κουτί, πχ ανεμιστήρες, DVD, δίσκους, αντλία υδρόψυξης, κλπ

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.