Jump to content



Ασυμβατότητα LianLi V1000 με modular PSUs...


dpolal

Recommended Posts

Με έτρωγαν τα χέρια μου και η τσέπη λοιπόν και πήγα και έσκασα την 200ρούμπα για τα μάτια ενώς LianLi V1000plus silver.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε διάφορα reviews:

http://www.overclockercafe.com/Reviews/cases/Lian_Li_PC-V1000/

http://www.guru3d.com/article/content/200/

http://www.anandtech.com/showdoc.html?i=2040

http://www.systemcooling.com/pc-v1000-01.html

Ομολογουμένως το κουτί είναι πολύ εντυπωσιακό εμφανισιακά, η ποιότητα του άπαικτη, η συσκευασία του μια χαρά, οι βίδες κλπ επίσης και πάάάάρα πολλές κιόλας.

Το φύλλο οδηγιών εγκατάστασης (ΔΕΝ είχε βιβλίο) ομολογώ ότι με χάλασε γιατί μιλάμε για μία μόνο σελίδα τυπωμένη μπρός-πίσω, που ήταν και κατατσαλακωμένη . (για 200 ευρώ χάθηκε δηλαδή να φτιάξουν ένα βιβλιαράκι της προκοπής;;;;;; :confused: )

To μέγα πρόβλημα και μόνο για να πώ την αλήθεια λοιπόν που αντιμετώπισα είχε να κάνει με το PSU.

Eίχα ένα OCZ Modstream modular τροφοδοτικό με 12άρη ανεμιστήρα.

Από τη φωτό εδώ: http://www.anandtech.com/showimage.html?u=http://images.anandtech.com/reviews/cases/lianli/pcv1000/inside.jpg

βλέπεται ότι αμέσως μετά το δεύτερο tray για τους σκληρούς υπάρχει ένα μεταλλικό διάφραγμα και μετά μπαίνει το τροφοδοτικό.

Λοιπόν όσο και αν φαίνεται απίστευτο όταν μπεί και βιδωθεί το PSU η απόσταση (το κενό) που υπάρχει από το μεταλλικό διάφραγμα είναι μικρότερη από ένα εκατοστό.

Δηλαδή ο χώρος αυτός χωράει ακριβώς ένα PSU χωρίς όμως να έχει πολύ κενό από πίσω για τα καλώδια.....

Επίσης, όπως πάλι φαίνεται από την φωτό, όταν μπεί κανονικά το PSU τα καλώδια του «βγαίνουν» από την μέσα μεριά του κουτιού που είναι κλειστό...

Αυτό οφείλετε στην «ανάποδη» εγκατάσταση των συστημάτων στο V1000 που μοιάζει να είναι ΒΤΧ αλλά δεν είναι πλήρως συμβατό με αυτό.

Το OCZ όμως στο οποίο τα καλώδια μπαίνουν με connectors επάνω του χρειάζεται τουλάχιστον 3-4 εκατοστά αέρα για να μπούν αυτά και να λυγίσουν.:evil: :evil: :evil:

Και δυστυχώς επειδή είναι shielded ΚΑΙ sleeved ΔΕΝ μπορούν να λυγίσουν πολύ. :(

Aποτέλεσμα;;;;;;;

Το PSU έμπαινε μόνο μέχρι την μέση και τα καλώδια του έπρεπε να τσακίσουν υπερβολικά για να περάσουν από την τρύπα που υπάρχει και να καταλήξουν στο διαμέρισμα του μπόρντ.

Η δοκιμή που έκανα να το βάλω ανάποδα (δηλαδή ο ανεμηστίρας να κοιτά προς τα πάνω) ΔΕΝ απέδωσε επειδή και πάλι δεν χώραγε και το κενό από το PSU και το πάνω κομμάτι ήταν απειροελάχιστο οπότε θα έσκαγε από τη ζέστη.

ΑΣΕ που από το πολύ βάλε βγάλε (μπαίνει ΜΟΝΟ συρταρωτά από πίσω και όχι από το πλάι) κατέληξα να το ΚΑΤΑΓΔΑΡΩ γύρω γύρω... :evil:

ΛΥΣΗ (ή λύτρωση):

H λύση που δόθηκε ήταν διττή.

Αφενώς έδωσα το OCZ σε έναν φίλο και πήρα άλλο τροφοδοτικό, το....

Tagan easy connect (Μ@Λ@ΚΙΑ μου δική μου πάλι :oops: ) αφού είναι ΚΑΙ αυτό modular αλλά τα καλώδια του είναι πολύ ευκολότερα στον χειρισμό (βλέπε τσάκισμα) και με μικρότερους connectors οπότε σκεύφτηκα ότι μπορεί και να τα κατάφερνα να το χωρέσω...

Δυστυχώς αυτό μπήκε μεν ολόκληρο ΑΛΛΑ και πάλι τα καλώδια ήταν τόσο πολύ στριμωγμένα και πατικωμένα που το φοβήθηκα......

Αφετέρου αναγκάστηκα να αφαιρέσω το μεταλλικό διάφραγμα ΚΑΙ το ένα hdd bay.

Και ναι μεν είναι εύκολο αφού ξεβιδώνεις μερικές βίδες ΑΛΛΑ για να βγει πρέπει να το λυγίσεις αρκετά με αποτέλεσμα να ψιλοστραβώσει... :evil: :evil:

Αυτό τελικά έκανε αρκετό χώρο έτσι ώστε να χωρέσουν πάλι όλα τα καλώδια και να ηρεμήσουν ΚΑΙ τα νεύρα μου...

Το θέμα είναι ότι το hdd bay που απέμεινε χώρεσε τους 3 δίσκους που είχα ΑΛΛΑ αν χρειαστεί να βάλω και άλλους ΔΕΝ... :( :( :(

Τεσπα....

Αυτά τα ολίγα προς ενημέρωση σας (σόρρυ για το μεγάλο μέγεθος) ΑΛΛΑ νομίζω ότι αξίζει τον κόπο για όσους θέλουν να πάρουν το κουτί αυτό να είναι ενημερωμένοι για το τί ενδέχεται να αντιμετωπίσουν...

Ευχαριστώ...

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis [Σήμερα, στις 18:59]

’στοχη ερώτηση φίλε μου, άστοχη... :)

Καμία σχέση το Stacker με τα Lian Li... Σε ποιότητα κατασκευής τουλάχιστον... :)

οντως...

καλο-χρυσο το stacker αλλα τα LianLI παιζουν στην δικη τους κατηγορια...

(αν και θα ηθελα να δω μερικες ευκολιες του stacker ενσωματωμενες στα LL)

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από LL_NEO [Σήμερα, στις 19:12]

ρε θες να μου βάλουν crossbow fan εκεί που κατάλαβα; Παραμονεύει ο καρκίνος του παχεώς εντέρου όπως λέει και ο chosen αν δεν κάνω λάθος

χαχαχα :rofl:

ρε προεδρα πραγματικα...

την ωρα που το εγραφα εσενα σκεφτομουν....

που το μυριστηκες ομως ρε συ... :blink:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.