Jump to content



HDD πιο αργός και απο CD γιατι ?


colt3003

Recommended Posts

Καλημέρα πέρα ως πέρα

Μου φέρανε ενα φορητό για συντήρηση (φορματ παραθύρια κλπκλπ) αλλά μετά την εγκατάσταση ήταν απελπιστικά αργος. Για PIII@700 128 RAM 12,4 HD με τα ΧΡ πάνω μόνο ήθελε πάνω απο 4 λεπτά για να τα φορτώσει. ρίχνοντας μια ματιά στο δίσκο με το diskspeed έβγαλε acces time 140 - 180 ms όπως φαίνεται και στην εικόνα. Πώς μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο και τι να σημαίνει για τον δίσκο αυτή η επίδοση ?

post-1167-1416072534,7833_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από RootX

Drivers για chipset? στο device manager, κάτω από ide/ata controllers τι ταχύτητα δείχνει στον δίσκο ?

Ναι ... δίκιο ξέχασα να το γράψω... ο δίσκος πέρα απο τον φορητό ξηλώθηκε και δοκιμάστηκε με εξωτερική θήκη σε usb 2 και έδωσε το ίδιο αποτέλεσμα. με την ίδια θήκη και έναν 30ρη IBM 2,5' πήρα πάλι τα αναμενόμενα αποτελέσματα (14 ms acces time και 1700~ περίπου score). και οι 2 δίσκοι είναι στις 4200 στροφές

Link to comment
Share on other sites

Φυσιολογικός χρόνος με βάση τις προδιαγραφές του συστήματος. Με 128ΜΒ RAM τόσο κάνουν τα XP. Σε desktop σύστημα με δίσκο στις 7200 κάνουν περίπου 2 λεπτά οπότε είναι κανονικός χρόνος. Βάλε λίγη μνήμη να δεις τι καλά που θα πηγαίνει :)

Το μόνο που μπορείς να δοκιμάσεις είναι να δεις άμα είναι ενεργοποιημένο το DMA.

Link to comment
Share on other sites

Όχι και φυσιολογικός... Και γω έχω λάπτοπ με ΧΡ σε πέντιουμ 3 800άρη και 128 μνήμη. Σε λιγότερο από λεπτό είμαι ready to go. Βέβαια είναι όλα απενεργοποιημένα (εφέ κλπ) αλλά και πριν τα κλείσω έκανε κάτω από 2 λεπτά. Ο σκληρός τι γράφει πάνω? Τι χαρακτηριστικά έχει?

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και πάλι

ο δίσκος είναι της toshiba 12,4 GB στις 4200 στροφες.

φοβάμαι όμως ότι δεν με καταλάβατε... ο δίσκος ξηλώθηκε απο τον φορητό για δοκιμή με εξωτερική θήκη USB 2 και πάλι έδωσε τους χάλια χρόνους που δείχνει η παραπάνω φωτογραφία, δηλαδή είτε πάνω στον φορητό είτε έξω απο αυτόν οι επιδόσεις του είναι το ίδιο κακές. Και η ερώτηση είναι αν πρέπει να τον περιμένω να μου αφήσει γειά ή αν μπορώ να κάνω κάτι

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.