Jump to content


Τι πραγματικά συνέβη νοτίως της Καρπάθου


tristeno1416003162

Recommended Posts

Το μεταφέρω αυτούσιο όπως μου στάλθηκε σε email. Βάση για προβληματισμό έστω και αν δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα (πόση αλήθεια άραγε να περιέχουν αυτά που μας ταϊζουν από τα μέσα ενημέρωσης από την άλλη?)

25. Μαΐου 2006 || 18.43

Τι πραγματικά συνέβη νοτίως της Καρπάθου.

Πως κατερρίφθη ο ηρωικός πιλότος Κ. Ηλιάκης.

του Σπύρου Βάιλα

μέλους της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (ΟΚΕ) του ΛΑ.Ο.Σ. για το Υπουργείο Πολιτισμού

Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει τα πραγματικά γεγονότα της αερομαχίας νοτίως της Καρπάθου.

Είναι απορίας άξιο γιατί όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις αιφνιδιάζονται πάντα από την τουρκική προκλητικότητα όταν συμβαίνει ένα θερμό επεισόδιο, καθώς και η ελληνική υποχωρητικότητα στις τουρκικές απαιτήσεις όταν κλιμακώνεται η ένταση. Προκαλεί επίσης το θράσος τους να προσπαθούν κάθε φορά να μας πείσουν ότι η διαχείριση της κρίσεως εκ μέρους τους ήταν αυτή που απέτρεψε τα χειρότερα χωρίς η πατρίδα μας να έχει απολέσει το ελάχιστο των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Το ότι είναι όλοι τους «καραγκιόζηδες» κατά δήλωση του βουλευτή Κεφαλογιάννη δεν τους απαλλάσσει από τις ευθύνες τους απέναντι στο Έθνος.

Ας έρθουμε όμως στα πραγματικά δραματικά γεγονότα που συνέβησαν νοτίως της Καρπάθου και όχι στα διαστρεβλωμένα που παρουσιάζουν όλα τα ΜΜΕ κατόπιν εντολών. Την Τρίτη 23 Μαΐου το μεσημέρι απογειώνονται από τουρκικό αεροδρόμιο απέναντι από την Ρόδο δύο F-16 και ένα RF-4, παράλληλα μία τουρκική φρεγάτα πλέει στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Κρήτης. Τα ραντάρ της Κρήτης από την προηγούμενη μέρα έχουν εντοπίσει την μεταστάθμευση των τουρκικών πολεμικών στην βάση απέναντι από την Ρόδο, άρα γνώριζαν ότι οι Τούρκοι θα επιχειρούσαν έξοδο για την συνηθισμένη κατασκοπευτική τους δράση.

Τα τουρκικά μαχητικά κινούνται προς την Κρήτη και δύο ελληνικά F-16 απογειώνονται από την βάση των Χανίων. Όταν αποκτούν οπτική επαφή διαπιστώνουν ότι το ένα τουρκικό αεροσκάφος είναι αεροφωτογραφικό. Τα τρία τουρκικά πετούν σχεδόν παράλληλα και τα δύο ελληνικά έρχονται από πίσω. Ο σμηναγός Κ. Ηλιάκης μπαίνει ανάμεσα στο ένα τουρκικό F-16 και το RF-4 για να πάρει τα νούμερά του και να διαπιστώσει τα φωτογραφικά μηχανήματα και τα όπλα που φέρει. Το άλλο τουρκικό F-16 (σμηναγός Xαλί Iμπραήμ) αφήνει τον σχηματισμό και έρχεται πίσω από τον Έλληνα πιλότο Κ. Ηλιάκη, ενώ ο άλλος Έλληνας πιλότος έχοντας μείνει πιο πίσω, έρχεται πίσω από τον Τούρκο και τον εγκλωβίζει. Ο Τούρκος σμηναγός λέει στον Κ. Ηλιάκη να φύγει δίπλα από το

RF-4 ενώ παράλληλα τον εγκλωβίζει. Ο Έλληνας πιλότος δεν φεύγει, ο Τούρκος μιλά συνθηματικά στους άλλους δύο Τούρκους πιλότους και εξαπολύει ένα πύραυλο, ενώ ταυτόχρονα τα τρία τουρκικά αεροσκάφη στρίβουν προς διάφορες κατευθύνσεις. Ο πύραυλος πλήττει το αεροσκάφος του Κ. Ηλιάκη το οποίο εκρήγνυται. Ο άλλος Έλληνας πιλότος εξαπολύει και αυτός ένα πύραυλο, αλλά λόγω του απότομου ελιγμού του Τούρκου τον βρίσκει στο φτερό και τον καταρρίπτει. Συνέβη λοιπόν αερομαχία και όχι «σύγκρουση ή ατύχημα» όπως προσπαθούν να μας πείσουν.

Ας δούμε τώρα και μερικά στοιχεία καθώς και πληροφορίες που επιβεβαιώνουν τα παραπάνω, τα οποία σημειώνω δεν αποτελούν σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Κατ' αρχήν ο Αιγύπτιος πιλότος του πολιτικού αεροσκάφους δήλωσε ότι είδε δύο εκρήξεις (στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων την πρώτη μέρα, οι εφημερίδες την επομένη έγραψαν για μία έκρηξη). Αν όντως είχε γίνει σύγκρουση των δύο μαχητικών με ταχύτητες άνω των 500 μιλίων που πετούσαν θα έβλεπε μία έκρηξη και δεν θα είχε σωθεί κανείς.

Έπειτα ο Φιλιππινέζος καπετάνιος δήλωσε και αυτός ότι άκουσε και είδε πρώτα μία μεγάλη έκρηξη και μετά είδε και μία μικρότερη δεύτερη με λιγότερο καπνό (τηλεοπτικός σταθμός Αlpha). Ακριβώς, επειδή ο άλλος Έλληνας πιλότος τον βρήκε στο φτερό για αυτό είδε λιγότερο καπνό. Επίσης αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πρόλαβε να ενεργοποιηθεί το αυτόματο σύστημα εκτίναξης του καθίσματος και να διασωθεί τελείως ανέπαφος. Ο Φιλιππινέζος καπετάνιος, ενώ είχε προορισμό τον Πειραιά, τελικά πήγε στη Μάλτα, γιατί;

Πως δικαιολογείται ο πανικός και το σοκ της ελληνικής κυβέρνησης αν όντως ήταν «σύγκρουση-ατύχημα»; Στην δεκαετία του 1990 είχαν πέσει δύο τουρκικά και ένα ελληνικό μαχητικό με νεκρούς πιλότους και από τις δύο πλευρές κατά την διάρκεια αναχαιτίσεων και εμπλοκών, όμως δεν ακολούθησε ούτε κλιμάκωση της κρίσης, ούτε θερμό επεισόδιο όπως στην τελευταία περίπτωση, ενώ οι ελληνοτουρκικές σχέσεις τότε δεν ήταν καθόλου «ειδυλλιακές» σε αντίθεση με την σημερινή συνεχώς καλλιεργούμενη «ελληνοτουρκική φιλία».

Γιατί βρέθηκαν στον αέρα περί τα 120 μαχητικά και από τις δύο πλευρές, πράγμα που δεν συνέβη στις προηγούμενες περιπτώσεις; Στην Κρήτη ενεργοποιήθηκαν οι S-300 κάτι που δεν μεταδόθηκε από πουθενά. Οι Τούρκοι έδειξαν διάθεση να τελειώσει γρήγορα αυτή η ένταση που δημιουργήθηκε ακριβώς επειδή γνώριζαν ότι από υπαιτιότητα του πιλότου τους ξεκίνησε και για αυτό και τα τουρκικά μέσα κράτησαν χαμηλούς τόνους μετά από υποδείξεις της πολιτικο-στρατιωτικής ηγεσίας της ?γκυρας. Οι Τούρκοι από τις τρεις η ώρα το μεσημέρι της Τρίτης ανακοίνωσαν ότι ο Έλληνας πιλότος είναι νεκρός. Είναι επόμενο αφού ο πιλότος τους, τους είχε αναφέρει ότι είδε τα πάντα, αφού είχε «εκτελέσει» τον Έλληνα πιλότο από πολύ κοντά.

Γιατί το ΥΠΕΘΑ δεν δίνει στη δημοσιότητα την αναφορά του άλλου Έλληνα πιλότου, καθώς και το video από το δεύτερο F-16 αφού ήταν «ατύχημα»; Είναι φανερό ότι επιχειρείται συγκάλυψη των αληθινών γεγονότων όπως και στην περίπτωση των Ιμίων.

Οι παραπάνω διαπιστώσεις και τα ερωτήματα επιβεβαιώνουν κατηγορηματικά την περιγραφή της αερομαχίας και της κατάρριψης του ηρωικού σμηναγού Κ. Ηλιάκη.

Για αυτούς τους λόγους οι Έλληνες πιλότοι μας είναι τόσο εξαγριωμένοι και τρέχουν οι πολιτικοί να κατευνάσουν τα πνεύματα. Δεν είναι δε καθόλου απίθανο τώρα που η κ. Μπακογιάννη θα πάει στην Τουρκία, να επισκεφθεί τον Τούρκο πιλότο για να δει πως είναι η υγεία του και να του ζητήσει συγνώμη επειδή τον καταρρίψαμε.

Οι αφιλότιμοι και ανελλήνιστοι πολιτικοί «μας» δυστυχώς συνεχίζουν να εμπαίζουν τον ελληνικό λαό και να συρρικνώνουν τα κυριαρχικά του δικαιώματα, καθιστώντας τον συμμέτοχο σε αυτά που ήδη του ανήκουν και για τα οποία έχει καταβάλλει βαρύ φόρο αίματος για να τα ελευθερώσει, αλλά και για να τα κρατά ελεύθερα. Η υποχωρητικότητα τους έναντι των παραλόγων και ανιστόρητων διεκδικήσεων των γειτόνων μας και όχι μόνον, δεν έχει όρια. Έχει όμως όρια η ανοχή και η υπομονή των Ελλήνων.

Ο ήρωας Κ. Ηλιάκης έπεσε υπέρ πατρίδος εκτελώντας το καθήκον του σαν πιστός και φιλότιμος στρατιώτης, στις επάλξεις του Αιγαίου σαν Έλληνας. Τον κλείνουμε και αυτόν μέσα στις καρδιές μας μαζί με τους άλλους ήρωες συναδέλφους του: Ν. Σαλμά, Χρ. Καραθανάση, Π. Βλαχάκο και Εκ. Γιαλοψό.

Link to comment
Share on other sites

ου Σπύρου Βάιλα

μέλους της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (ΟΚΕ) του ΛΑ.Ο.Σ. για το Υπουργείο Πολιτισμού

εκει σταματησα.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από ea6gka

εκει σταματησα.

Χαχαχα! Μια απ'τα ίδια. Τελικά ορισμένοι άνθρωποι θέλουνε να μας πάνε σώνει και καλά 1.000 χρόνια πίσω...

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από greekfragma

και γω εκει σταματησα..........η τριχα τριχια............ακομα και ετσι να εγινε........να ανοιξουμε πολεμο?

δε καταλαβες , κανεις δε μπορει τι πραγματικα συνεβη , μονο αν ησουνα εκει και εβλεπες τη φαση αραχτος σε καναπε στα 30.000 ποδια και ετρωγες ποπκορν κλπ κλπ. Αυτα ειναι υποθεσεις , το αρθρο ειναι παραπλανητικο απο το τιτλο του και μονο .

Link to comment
Share on other sites

Κατι ξεχνανε ομως ολοι αυτοι.( παραληψη;; ) Οτι δεν ειναι προκλητικοι οι τουρκοι αλλα ολα αυτα ειναι ενα παιχνιδι προκλησεων τοσο απο τη μερια τους οσο και απο τη δικη μας.Η μονη διαφορα ειναι οτι αυτοι οποτε εκτελουν αυτη τη "δοκιμη" φτανουν λιγο παραπερα σε αντιθεση με τα δικα μας που καταφερνουν να τα αναχετισουν οταν εχουν φτασει στην αγκυρα.Με το μονο που συμφωνω με τον απο πανω φανατισμενο ελληνα ειναι το θεμα περι υποχωρισεων μας σε θεματα με την τουρκια που προσπαθουν να μας καβαλησουν και τους λεμε συγνωμη.Τα τελευταια 100 χρονια ενα ΟΧΙ εχουμε πει και το γιορταζουμε ακομα καθως για 2ο ουτε συζητηση..;)

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ συμφωνώ με το "ΟΧΙ". Και γνωρίζω ότι κάνουμε και εμείς παραβιάσεις, άλλωστε γιατί συνεχίζεται να γίνεται .Αυτό το "παιχνίδι" συμφέρει πολλούς, πάρα πολλους. Για οσους μιλάνε χωρίς να ξέρουν...

Link to comment
Share on other sites

ακουσατε εχτες τι εγινε; που ενα τουρκικο δεξαμενοπλοιο εμβολισε ενα ελληνικο και το βυθισε;

αυτο τωρα πως μπορει να χαρακτηριστει;

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από hayabusa

ακουσατε εχτες τι εγινε; που ενα τουρκικο δεξαμενοπλοιο εμβολισε ενα ελληνικο και το βυθισε;

αυτο τωρα πως μπορει να χαρακτηριστει;

ατυχημα?

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από ea6gka

ατυχημα?

δεν θα το ελεγα ατυχημα αν λαβεις υποψη τα οσα ειπε ο Ελληνας πλοιαρχος και τις συνθηκες κατω απο τις οποιες συνεβη το περιστατικο

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν ο κος Βάιλας την δουλειά του κάνει. Αλλά τα πράγματα δεν γίναν έτσι. Αυτό που έγινε ήταν καθαρά θέμα χρόνου να συμβεί και αποτελεί συνέπεια συγκεκριμένης τακτικής των απέναντι την ώρα της εμπλοκής. Το πόσα και ποια θύματα είχε είναι καθαρά θέμα τύχης (ή ατυχίας αν θέλετε).

Γιατί το ΥΠΕΘΑ δεν δίνει στη δημοσιότητα την αναφορά του άλλου Έλληνα πιλότου, καθώς και το video από το δεύτερο F-16 αφού ήταν «ατύχημα»; Είναι φανερό ότι επιχειρείται συγκάλυψη των αληθινών γεγονότων όπως και στην περίπτωση των Ιμίων.

Τώρα μάλιστα, λύθηκε το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως δεν ήταν ατύχημα. Στις ειδήσεις λένε οτι το λάθος έγινε από τον έλληνα πιλοτο. Πού το ξέρουν ; Υπάρχει καποια ένδειξη ; Καποιο στοιχειο που να δείχνει οτι φταίει ο έλληνας ; Πώς βγάλανε τετοια υπόθεση ; Αντίθετα, το λογικό είναι να έφταιγε ο Τούρκος. Το πιο λογικο ειναι να εφταιγε αυτος γιατί ένας πιλότος είναι νεκρος και ο άλλος είναι ζωντανός. Δηλαδή ο έλληνας πηγε να πυροβολήσει τον Τούρκο και πυροβόλησε τον εαυτό του ; Μλκς ηταν ; Σιγουρα οχι, γιατι λενε οτι τα πηγαινε ΑΡΙΣΤΑ σε ολες τις αποστoλες. Ο Τούρκος που είχε το ζόρι, πώς γίνεται να σωθηκε ; Εγω παιδια πιστευω οτι ο τουρκος εκανε την βρωμικη δουλεια και μετα επεσε ωραιος με το αλεξιπτωτο.

Η Ελληνικη κυβερνηση και η πολιτικη της πανω στα Ελληνοτουρκικα θέματα ειναι για τον *******. Βλέπουμε καθε τρεις και λιγο στις ειδήσεις να μας λενε για τη συμβαινει στην Τουκρια. Γιατι να μην μας λενε τι συμβαινει στην Βουλγαρία ; Στην αλβανια ; ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ; Γιατι βαζουν Τουρκικα σιριαλς ; Γιατι βαζουν Τουρκους στο fame story ; ΜΗΠΩΣ θελουν να περασουν καποιο μυνημα; Make love with Tourkish ?

1821....fading out...

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Dr.Paneas

Ο Τούρκος που είχε το ζόρι, πώς γίνεται να σωθηκε ; Εγω παιδια πιστευω οτι ο τουρκος εκανε την βρωμικη δουλεια και μετα επεσε ωραιος με το αλεξιπτωτο.

Ρε παιδιά σκεφτείτε λίγο λογικά. Κανένας πιλότος δεν μπορεί να ρίξει άλλο άφος γνωρίζοντας ότι θα βγει ζωντανός ενώ ο άντίπαλος θα πεθάνει.

Δεν μπορείς να πεις "τον χτυπάω με το φτερό ή με το ένα ή με το άλλο σε ΕΚΕΙΝΟ ακριβώς το τμήμα-σημείο του άφους και στην συνέχεια εγκαταλείπω με την ησυχία μου.." Απλή φυσική είναι.

Αυτά ούτε ο LUCAS τα σκέφτεται. Ο τούρκος, πιστέψτε με, σίγουρα θα προσεύχεται στον Αλλάχ 24/7 που είναι ζωντανός.

Ξαναλέω, ΗΤΑΝ ΑΤΥΧΗΜΑ αλλά αναμενόμενο που περιορίστηκε σε 1 μόνο θύμα.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Dr.Paneas [Σήμερα, στις 12:39]

Νομίζω πως δεν ήταν ατύχημα. Στις ειδήσεις λένε οτι το λάθος έγινε από τον έλληνα πιλοτο. Πού το ξέρουν;

συμφωνα με τη τουρκικη εκδοχη, το ελληνικο f-16 επεσε στην πισω και κατω πλευρα του τουρκικου.

αυτο, ισως, να δικαιολογει γιατι ο ενας γλυτωσε αλλα ο αλλος οχι.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Dr.Paneas

1821....fading out...

Στα όπλα ωρέ! Να τους πάρουμε και την ’γκυρα, τους αλήτες τους Τούρκους, τολμάνε και μιλάνε, απολίτιστοι, βάρβαροι και άξεστοι συνάμα!

Μια ερώτηση μόνο, τον Ινδό ποταμό να τον περάσουμε αυτή τη φορά, ή να αρκεστούμε σε κατιτίς λιγότερο? Εμπρός Μέγα - Πανέα, lead the way, εσένα περιμέναμε! Εγώ το πολύ πολύ να χακέψω κάνα pc-άκι, γιατί με τα όπλα δεν τα πάω και πολύ καλά, αλλά να βοηθήσω κι εγώ το κατιτίς, πάντα ήθελα ένα οικόπεδο στη Βαγδάτη, πλούσιο σε (απ)εμπλουτισμένο ουράνιο, να μπορώ να κάνω κι εγώ κάτι πειραματάκια που θέλω.

Καλό είναι να λέμε διάφορες μ*λακίες για εσωτερική κατανάλωση και για να τσιμπάμε κάνα ψήφο, σαν τα ζωοειδή -skinhead wannabe- του ΛΑ.Ο.Σ., αλλά στην εξωτερική πολιτική, τις διεθνείς σχέσεις και το διεθνές δίκαιο καλό είναι να αφήνουμε τις *****ιές, τα μεγαλεπίβολα σχέδια και τους ηρωισμούς του καναπέ, και να κοιτάμε ρεαλιστικά την πραγματικότητα και την πραγματική δυναμική της ξεπουλημένης χώρας μας.

Όπως λέει κι ένα πολύ ωραίο τραγουδάκι:


το κοριτσάκι μας το ντύσανε γριούλα
κι απ΄τα κουρέλια φαινότανε οι πληγές
κι αν μας χτυπάει με μανία και φωνάζει
τη βάζουν άλλοι με συμφέροντα πολλά
το όνειρο που φεύγει τη τρομάζει
να αναζητάει μιά χαμένη ελευτεριά

link

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Dr.Paneas

Απο την αλλη.. μονο πολεμο δεν θελουμε Σωτο. Βλεπε Λουφα και Παραλλαγη 3: Σειρήνες στην ’γκυρα :hehe:

αν θες να νικησουμε τους τουρκους πολυ , σου εχω το τελειωτικο χτυπημα στο τσεπακι.

Μπουκαρεις στη βουλη ζωσμενος με εκρηκτικα και ανατιναζεσαι . Νικη.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.