Jump to content



Κιθάρα και PC


Goklagie

Recommended Posts

Καλησπέρα σας Labίτες,

σκέφτομαι να συνδέσω την ηλεκτρική κιθάρα μου με τον Η/Υ στην θύρα του μικροφώνου (Audigy 2zs) με μετρατροπέα από βύσμα κιθάρας σε καρφί. Γίνεται αυτό και αν ναι, υπάρχει κάποιο πρόγραμμα ώστε να καταφέρω να βάλω παραμόρφωση στον ήχο κλπ?

Link to comment
Share on other sites

Πολλά..... Και μπορείς να κάνεις πολλά άλλα εκτός απο μια απλή παραμόρφωση. Εγώ παλεύω με το Guitar Rig 2 τώρα αλλά είναι λίγο σπάσιμο με αυτές τις κάρτες ήχου λόγω latency. Κατέβασα τον ASIO4ALL driver αλλά δεν τον έχω δοκιμάσει ακόμα... Αν σκοπεύεις να ασχοληθείς καλό θα ήταν να πάρεις κάποια κάρτα ήχου γι'αυτή τη δουλειά. Οι συνηθισμένες Creative κτλ είναι το αντίθετο απο αυτό που χρειάζεσαι.... ;)

Link to comment
Share on other sites

Ένας μουσικός μου είπε οτι πήρε κάρτα ήχου με 120 με 1ms latency. Τίποτα δηλαδή... Γιατί να πάρει αυτή;

Οι Creative κτλ προορίζονται περισσότερο για αναπαραγωγή. Δεν μπορούν να αποδόσουν τα ίδια με μια κάρτα που προορίζεται συγκεκριμένα για αυτή τη δουλειά. ;) Και έπειτα σκέψου οτι η Creative βγάζει ως επαγγελματικές τις E-MU. Γιατί να τις έβγαζε αν με μια σειράς sound blaster έκανες την ίδια δουλειά; ;)

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι να σκάσει λεφτά για κάρτα γιατί να μη πάρει εξωτερικά παραμορφοτήρια

(πεταλιερες ξερώ εγώ πως τα λέτε).

Θα σου χρησιμεύσουν και όταν θα θες να παίζεις εκτός pc.

Για το latency δε φταίει ακριβώς η κάρτα επειδή είναι αργή μια χαρά κάνει ηχογράφηση απλά δεν έχει ενσωματωμένα τα εφε παραμόρφωσης που χρειάζεσαι για μια κιθάρα πχ και το πρόγραμμα προσπαθεί να τα κανει software σε πραγματικό χρόνο.

Οι κάρτες που θα έχουν ενσωματωμένα τέτοιαν εφε είναι αρκετά ακριβότερες και νομίζω ότι με παραδοσιακά μέσα για σας τους κιθαριστές (από οπού θα παίρνετε απλά μια line out για ηχογράφηση στο PC), θα έχετε με ένα σπάρο δυο τρυγόνια

Link to comment
Share on other sites

Ναι, όντως, ξεχάστηκα και εστίασα στο PC. Πάντως, όχι, kaynd, με μια καλή κάρτα ήχου της τάξης των χρημάτων που ανέφερα δεν έχει πρόβλημα με το Guitar Rig. Μου το είπε γνωστός μου μουσικός που ασχολείται. :)

Πάντως όντως, πάνε πάρε ένα πετάλι καλύτερα. Βρίσκεις και απο περίπου 30 (Behringer). Ένας φίλος πήρε ένα distortion πετάλι 65 και είναι πολύ καλό απ'ό,τι μου λέει.

Link to comment
Share on other sites

Για σοβαρή χρήση μην πλησιάζεις καν τις creative.. Μόνο για παιχνίδια κάνουν..

Εγώ έχω αυτή και είναι απίστευτη! Ο μόνος λόγος που έχω σκοπό να την αλλάξω είναι ότι θέλω σιγά σιγά να φτιάξω home studio και να μπορώ να κάνω ηχογράφηση από περισσότερα από 2 κανάλια (και θα πάρω αυτή..)

Όσο για software υπάρχουν προγράμματα για κάθε χρήση που μπορείς να φανταστείς.. Αλλά δυστυχώς τα πιό αξιόλογα δεν διατίθενται τσάμπα..

Ίσως να βρεις ενδιαφέρον αυτό το link ή και αυτό, μπορεί και αυτό..

Ότι απορίες αποκτήσεις στην πορεία ρώτησε εδώ.. Ίσως θα ήταν καλό να αναπτυχθεί αυτό το post για να βοηθήσει κι άλλους που ασχολούνται/θέλουν να ασχοληθούν με το θέμα..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.