Jump to content


Abit NF7-s και MBM πρόβλημα


mech5107

Recommended Posts

Έχω μια Abit nf7-s και αντιμετωπίζω ένα προβληματάκι με το mbm. Από την στιγμή που έβαλα την ΤΤ Big Typhoon με τον 12αρι να γυρίζει στις 1300 περίπου, πότε μου δείχνει ότι γυρίζει στις 1300 και πότε δείχνει 0, ενώ γυρίζει μια χαρά στην πραγματικότητα. Το ίδιο πρόβλημα είχα όταν είχα βάλει ένα Revoltec 12αρι στις 1200 και έκανε τα ίδια. Με το που έβαλα ένα ΑKASA στις 1700 όλα καλά. Το παράξενο είναι ότι το πρόβλημα δείχνει να διορθώνεται αν τρέξω το Abit EQ και πατήσω κανά δυο φορές το default στις ρυθμίσεις του. Μετά και να το κλείσω το mbm μια χαρά δείχνει μέχρι το επόμενο restart.

Τι λέτε να παίζει? Υποψιάζομαι ότι μάλλον δεν μετράει καλά με ανεμιστήρες κάτω από τις 1500 περίπου rpm. Έχει τύχει κανενός το ίδιο?

Link to comment
Share on other sites

Στο bios δείχνει την ταχύτητα κανονικά; αν ναι τότε μάλλον είναι θέμα software και δεν είναι και τόσο σοβαρό, ουσιαστικά είναι κοσμητικό πρόβλημα. Αν όχι και ειδικότερα αν κάνει και κολλήματα στα menu του bios δοκίμασε να βάλεις τον ανεμιστήρα της cpu σε άλλη υποδοχή από αυτή που γράφει το manual ως cpu, πχ στο power fan . Αν θυμάμαι καλά έπαιζε ένα bug με το Bios και τον ανεμιστήρα της cpu σε κάποιες nf7.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ χρησιμοποιώ το winbond hardware doctor που είχε στο cd της η nf7-s

Σύνδεσα δοκιμαστικά έναν από τους ανεμιστήρες του herolchi που δουλεύει στις 1100 rpm στο cpu fan και έχει νορμάλ ένδειξη.

Γενικά δε θυμάμαι να είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα αν και όσο είχα αερόψυξη δεν έπεσε κάτω από τις 1500rpm

Link to comment
Share on other sites

Βασικά σε όποια θέση και να βάλω χαμηλόστροφο fan το ιδιο γινεται. Στο cd ειχε το abit EQ. εκτος αν λές οτι το είχε μεσα αλλά δεν το βγαζει στο μενου. Θα γινει format αυτές τις μέρες και θα δω μπας και φτιάξει.

Link to comment
Share on other sites

Το πρρογραμμα της winbond το ειχανε οι πρωτες v2 αν θυμαμαι καλα, πιο μετα ειχε το EQ.

Τωρα αυτο το φαινομενο μου εχει συμβει αν ριξω πολυ χαμηλα εναν ανεμηστηρα πχ. 6volt 1100rpm. Αλλα αν εβαζα χαμηλοστροφο ανεμηστηρα (πχ 12v 1100) δεν ειχα παρομοιο προβλημα.

Δοκιμασε να το τσεκαρεις απο bios οπως ειπανε τα παιδια. Εκει θα δεις αν φταιει το MBM

Link to comment
Share on other sites

Και στο bios μου λέει 0 στροφές!!!

Στα Win με το που θα τρέξω το EQ πριν ακόμα δείξει το παραθυρακι του το EQ, το ΜΒΜ αλλάζει ενδειξη και δουλέυει αψογα. Απο κει και πέρα δεν ξανα έχω 0 μέχρι το restart.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.