Jump to content



Ερώτηση περι UPS


oekab1992

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους του φίλους του forum. Έχω μια μικρή ερώτηση περι usp. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα διότι πλέον που έβαλα adsl σπίτι το καλό μου το χρεπάκι ειναι 24/7/365 ανοιχτό με το πόνι να κατεβάζει, και μιας και ειναι χειμώνας, οι διακοπές ρεύματος δίνουν και παίρνουν. Για ενα παλιό pc P3-1000 mhz με τροφοδοτικό 300αρι, μια 17αρα CRT οθόνη, ενα ζευγάρι ηχεία με μικρό woofer και ενα adsl router (αυτά έχω ρίξει πάνω σε ένα πολύμπριζο ασφαλείας), πόσα VA ups μου προτείνετε να πάρω. Ζητούμενο ειναι να αντέχει το φόρτο των μηχανημάτων που σας είπα και να λειτοργήσει κανα 15λεπτο με 30 λεπτά ώστε να προλάβω να το κλείσω.

Και μια ερώτηση κρίσεως. Ας πούμε έχει διακοπή ρεύματος σπίτι, εγώ λείπω, το ups ας πούμε αντέχει 30 λεπτά χωρίς ρεύμα, περνάνε τα λεπτά αυτά αλλά το ρεύμα ακόμα να έρθει, τι συμβαίνει ακριβώς? Κλείνει το pc βίαια και πιθανές κακές συνέπειες, ή υπάρχει κάποιο κόλπο ώστε να γίνει ασφαλής τερματισμός στα windows αυτόματα χωρίς την παρουσία μου λίγο πριν κλείσει το περιθώριο αυτονομίας του ups?

Έχετε να μου προτείνεται κάποιο μοντέλο? Σε λογική τιμή, δεν θέλω να δώσω πάνω απο 100 (εκτός αν αυτό που ζητάω δεν υπάρχει με τίποτα σε αυτό το budget).

Σας ευχαριστώ πολύ!!!

Link to comment
Share on other sites

Για τα λεφτα που δινεις μπορω να σου προτεινω αυτο http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=835&product=734047

Ειναι πολυ σταθερο και εχει αυτονομια περιπου 15 λεπτα (εχω ομως αντλια νερου πανω)

οποτε με το συστημα σου θα κραταει κανα 20λεπτο ανετα. Το εχω εδω και 5 μηνες περιπου και δεν μου εκανε κανενα προβλημα. :T:

Link to comment
Share on other sites

Mustek 800VA, θα είναι υπεραρκετό για το σύστημά σου. Δεδομένου ότι το έχεις για downloads μόνο με κλειστή την οθόνη θα κρατάει περισσότερο. Όλα τα καλά ups έχουν και software για να κλείνει αυτόματα ο υπολογιστής αν η διακοπή ρεύματος κρατήσει περισσότερο από τη μπαταρία.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.