Jump to content



DivX Subtitles & Αναπαραγωγή απο DVD Player


oekab1992

Recommended Posts

Παιδιά καλημέρα. Εχω μια ερώτηση πρόκληση. Ενας φίλος εχει ενα μουφα dvd player απο Μαρινόπουλο (GVG) το οποίο στα 45 ευρώ παίζει τα πάντα, και divx. Μου είπε πως αναπαράγει όχι μόνο divx, αλλά και xvid, και μάλιστα και με υπότιτλους. Ως γνωστόν οι υπότιτλοι ειναι σε διάφορα format (srt, sub, κτλ). Στο pc είτε με direct vob sub είτε με bs player παντρεύεις τον υπότιτλο με την ταινία. Νόμιζα πως στα επιτραπέζια dvd-divx players δεν παίζουν τους υπότιτλους (ξεκαθαρίζω πως μιλάω για dvd δισκο που περιέχει σε ενα φάκελο την ταινία σε divx ή xvid format και σε μαζί σε άλλο αρχείο τον υπότιτλο) όπως στο pc, αλλά η μαρτυρία του εν λόγω φίλου μου ανατρέπει τα δεδομένα.

Τελικά τι ισχύει απο προσωπική σας πείρα? Παίζουν τα επιτραπέζια dvd players divx-xvid αρχεία με πάντρεμα υπότιτλου, και αν ναι τι αρχεία υποστηρίζουν? Έδωσα στο παιδί αυτό ενα dvd με 4 ταινίες μέσα με τους υπότιτλους σε srt format αλλά δεν τους έπαιζε. Φαντάζομαι δύο πράγματα:

1. Τα dvd που έπαιζε αυτός είχαν τον υπότιτλο σε άλλο φορμά, αλλά ποιό? (δεν εχει αυτα τα dvd με τα divx movies στα χέρια του πλέον για να δούμε).

2. Μήπως του έδωσαν dvd με divx αρχεία αλλά με μόνιμη ένθεση του υπότιτλου μέσα στο divx αρχείο (αλήθεια αυτό πως γίνεται?)

Όποιος ξέρει ας μου πει.

Σας ευχαριστώ θερμά!!!

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από PGM [Σήμερα, στις 14:16]

Κατα 90% η περιπτωση No.2 παιζει.Οσον αναφορα το τροπο , ριξε μια ματια σε ενα πολυ καλο οδηγο εδώ

Σε ευχαριστώ για την απάντηση φίλε μου. Εχω την υποψία οτι μάλλον το δεύτερο γίνεται. αλλά επειδή ειναι λίγο γιωτάς αυτός ίσως να μην ήταν κάν dvd με divx ταινίες, αλλά μπορεί να του είχε δώσε κάποιος κανονική ταινία dvd που προερχόταν απο μετατροπή divx σε dvd με ένθεση υπότιτλου.

Αλήθεια, μιας και φαίνεται να ξέρεις απο αυτά, τι συμφέρει περισσότερο απο πλευράς χρόνου κωδικοποίησης και ποιότητας? Η μετατροπή divx to dvd + subtitle insertion ή re-enconding του divx ώστε να προστεθεί μόνιμα υπότιτλος?

Link to comment
Share on other sites

και εγω προχθες εδωσα στην κοπελα μου ενα dvd με ταινιες. το εβαλε στο dvd player στην τηλεοραση. και δεν επαιξαν. το μονο που εδειχνε ειναι τους φακελους, αλλα δεν μπορουσες να τους ανοιξεις

@PGM δεν το ειχα δει αυτο! :T:

Link to comment
Share on other sites

με το virtual dub και το plug in subtitler (δες google) μπορείς να ενσωματώσεις υπότιτλους σε αvi xvid αρχείο. Αρκεί να έχεις το codec. Παρεπιπτόντως αν έχει κανείς κανένα καλό guide για τις ρυθμίσεις του xvid να κάνει post...

Link to comment
Share on other sites

το GVG οντος παιζει ελληνικους υποτιτλους ομως πρεπει να του περασεις ενα ειδικο patch

firmware για να διαβαζει τα Ελληνικα srt (χανωντας την εγγυηση) αλιως δεν τους διαβαζει,

νομιζω οτι θα το βρεις στο dvdstuff (το firmware)

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από MaGiCMaN

και εγω προχθες εδωσα στην κοπελα μου ενα dvd με ταινιες. το εβαλε στο dvd player στην τηλεοραση. και δεν επαιξαν. το μονο που εδειχνε ειναι τους φακελους, αλλα δεν μπορουσες να τους ανοιξεις

@PGM δεν το ειχα δει αυτο! :T:

oταν σου λεω αλλαξε κοπελια...!!!:p

Ti dvd εχει?

@PGM

Ξερεις με ποια DVD παμε στο αλλο 10% ???

Link to comment
Share on other sites

Εστω οτι κανω το παντρεμα στον υπολογιστη μου...Οταν μερικες φορες οι υποτιτλοι αποσυγχρονιζονται κατα την διαρκεια της ταινιας δε γινεται να κανουμε κατι?

A μπορειτε να παραθεσετε μερικα site με υποτιτλους?

Προσωπικα για σειρες ξερω,

www.greektvsubs.gr (κανει update server)

Για ταινιες,

www.greeksubs.gr

http://www.insomnia.gr/vb3/search_subtitles.php

Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται και από την συσκευή, εμένα το δικό μου DVD player υποστηρίζει εμφάνιση υπότιτλων από εξωτερικό αρχείο. Μόνο που δεν δουλεύει όπως το vobsub, δεν φορτώνει τους υπότιτλους αυτόματα ακόμα κι αν τα αρχεία έχουν το ίδιο όνομα. Πρέπει να το κάνεις χειροκίνητα πριν ξεκινήσει η ταινία να παίζει.

Link to comment
Share on other sites

λοιπον,το gvg420,παιζει τα παντα,βαζοντας του το τροποποιημενο firmware update που εχει κυκλοφορησει ο zavlakas,αρκει να εχεις ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο ονομα σε ταινια κ υποτιτλους.

επισης,υπαρχει ενα σονυ στα 84 ευρω απο media markt ,κ ενα lg, απο e-shop νομιζω,περιπου 75 ευρω, που παιζουν τα παντα!

το gvg420,το εχω,ειναι μια χαρα για τα λεφτα του,αλλα τωρα που το εψαχνα για την κοπελα μου,δεν το εχει ΚΑΝΕΝΑ καρφουρ στην αθηνα.

της πηρα το σονυ,που δε χρειαστηκε firmware update,τα επαιξε απευθειας.

υποτιτλους συγχρονιζεις με το time adjuster,κ με το subtitle workshop,αναλογα πιο σε βολευει,κ τα 2 ειναι πολυ καλα.(συγχρονιζεις μονο 1ο κ τελευταιο υποτιτλο).

για υποτιτλους,με σειρα προτιμησης,στο νουμερο 1 ειναι μαζι greeksubs k greektvsubs για σειρες, και μετα subs4u(πολυ καλη οργανωση site),κ τελευταιο το dvd.stuff.

στο insomnia ανεβαινει οτι ανεβαινει κ στο greeksubs,με μια μικρη καθυστερηση.

για ταινιες,να προτιμας τους υποτιτλους απο A.P.S.U team,κανουν πολυ καλη δουλεια!

αυτα! καλη διασκεδαση!ΟΥΦ!

ΥΓ: καλυτερα,τουλαχιστον στο GVG,να τα εχεις μεσα σε φακελο,την καθε ταινια με τον υποτιτλο της ξεχωριστα,κ οχι χυμα...

Link to comment
Share on other sites

αα,οσο για την εγγυηση,ναι μεν χανεται,αλλα στις περισσοτερες εκ των περιπτωσεων που θα διαβασετε,δεν παρατηρηθηκε προβλημα οταν οι καταναλωτες εκαναν την...παπια!(χαλασε,το πηγαν κ καλα...ανυποψιαστοι,το παρελαβαν 2-3 εβδομαδες μετα,κ ειχε ακομα μεσα κ το firmware tou zavlakas)!

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από cherryman [Σήμερα, στις 13:10]

Ναι ρε λαμόγιο, δεν στο είχα πει πως παίζει υπότιτλους;

μπορει ναι , μπορει και οχι :o :o δεν θυμαμαι καρντια μου....

Anyway , θα το ψαξω το απογευμα .......

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από ΝTG

εεε...απατες...θα πειτε ποιo λετε??:p

Cherryman ελληνικα διαβαζει υποθετω εεε?

srt ή sub?

Εγώ μέχρι τώρα με sub το έχω δοκιμάσει μόνο και παίζουν, δεν θυμάμαι για άλλα format αλλά τα srt δεν αποκλείεται να τα παίζει. Βέβαια το μείον είναι πως με το αυθεντικό firmware μέχρι και την τελευταία έκδοσή του δεν υποστήριζε ελληνικούς χαρακτήρες. Με ένα firmware όμως πειραγμένο τους παίζει μια χαρά. Το μοντέλο του είναι το 630/02 αν θυμάμαι καλά.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.