Jump to content



SATA-2 ...?????


stratos1978

Recommended Posts

Τα εχω τσεκαρει ΟΛΑ ......οι δισκοι δουλευανε στο PC της υπογραφης μου σαν SATA-2 ηδη .....στην P5B-Deluxe δεν καταφερνω να τους σεταρω σαν SATA-2 ....καποια ρυθμιση στο BIOS ειναι σιγουρα.....

Ωστοσω στα specification της μητρικης αναφερεται ΞΕΚΑΘΑΡΑ η υποστηριξη SATA-2 ( SATA 3.0 Gb/s ports ) :( :( :(

Link to comment
Share on other sites

Αν κόπτεσαι για πτώση επιδόσεων μην ανησυχείς.. δεν υπάρχει καμιά Ακόμα και οι raptor με τη βία φτάνουν τα 100ΜΒ/sec (μιλάμε πάντα για μεταφορά από το δίσκο και όχι από την cache) και ο μέσος όρος συνήθως είναι γύρο στα 50-70MB/s.

Όπως καταλαβαίνεις τα 150MB/sec του sata 1 είναι υπεραρκετά.

Link to comment
Share on other sites

Σαν UDMA βλέπει τους sata δίσκους σου?

Μα αυτό το πρότυπο ταχύτητας δεδομένων στους IDE χρησιμοποιείται. ?!

Κι όμως μετά από μια σύντομη αναζήτηση είδα ότι έχουν και άλλοι αυτό το πρόβλημα. Αλλά δεν είδα ποτέ να αναφέρετε ότι βρεθήκαν οι δίσκοι σα sata Επιλέγοντας το AHCI και μετά από format (είναι ο μόνος τρόπος?) στήνεις τους καταλλήλους drivers σα raid και στο τέλος αυτό που κατάφερνες είναι να τους δει σαν UDMA6 με ελάχιστη διαφορά της τάξης των 3-4MB/sec στο burst read

Δοκίμασε να τρέξεις κανένα benchmark στους δίσκους και βρες αντίστοιχες επιδώσεις στο νετ αν η πτώση επιδόσεων είναι τόσο ελάχιστη όση διάβασα δεν αξίζει τον κόπο να κανείς τίποτα μέχρι την επόμενη φορά που θα κανείς format. (όταν είναι να κανείς bench φρόντισε να μην είναι fragment οι δίσκοι και αν γίνεται να μην είναι γεμάτοι πάνω από το 50%)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.