Jump to content



Cocktail Μνημών σε DFI


morpheus

Recommended Posts

Έχω μια DFI Ultra-D στο PC του αδερφού μου, που μέχρι στιγμής τρέχει με 2 Twinmos UTT 512MB DDR400. Τώρα όμως πήρα μια καινούρια Twinmos DDR400 512MB που έχει M.tec τσιπάκια, και μάλλιστα 8 (μόνο στη μια μεριά δλδ) αντι για 16 που έχουν τα UTT. Θέλω με αυτήν να αντικαταστήσω την μια UTT. Υποψιν μιλάμε για εντελώς default κατάσταση (200Mhz, 2.5-3-3-8)

Κατάφερα την DFI να παίξει με την καινούρια μνήμη αλλα όχι με συνδυασμό αυτής με μια UTT. Δοκίμασα timings όλα auto, load defaults, διάφορους συνδυασμών slots αλλα τίποτα, πάντα κολλάει με 3 Leds αναμμένα και κανει μακρύ beep.

Υπάρχει κάποιο "κόλπο" για να παίξουν δύο διαφορετικές μνήμες στη DFI?

Θα δοκιμάσω τώρα το τελευταίο BIOS να δώ.

Link to comment
Share on other sites

OK, έστω ότι το ενα ειναι single sided και το αλλο dual sided (κάπου είχα διαβάσει οτι πλέον η φυσική διάταξη των chips στο dimm δεν αντιστοιχεί απαραίτητα σε ιδια "λογική" διάταξη, δηλ δεν μπορεις να καταλάβεις πως ειναι συνδεδεμένα απλα κοιτώντας αν έχει και απο τις δυο μεριες chipακια. Δίνει κάποιο διαγνωστικό πρόγραμμα τέτοια πληροφορία;).

Σε Abit NF7-S ο ίδιος συνδυασμος παίζει μια χαρά (220 Mhz προς το παρων εχω δοκιμασει, με 2.5-3-3-11).

Θα προσπαθήσω να αλλάξω τη μνήμη με άλλη dual sided, ξέρει κανείς αν ειναι dual sided καποια αλλη απο τις οικονομικές του eshop? (Έχει 3 (!!) Twinmos με παρόμοια τιμή, G-Skil, Kingston, OCZ, Crucial, Princeton, Twinmos Twister κλπ, link)

Μάλλον θα πάω αύριο απο εκει και θα τους πω να μου τις δείξουν όλες να διαλέξω!

ΥΓ: Δοκίμασα και το τελευταίο BIOS αλλά τζίφος

Link to comment
Share on other sites

Τελικά πήγα στο e-shop και ευτυχώς τα παιδιά με εξυπηρέτησαν, ούτε καν έλεγξαν την μνήμη που επέστρεψα, τσέκαραν στην αποθήκη τους ποιες ηταν double sided και μου άλλαξαν την twinmos με kingston που ειναι double sided.

Αποτέλεσμα: έπαιξε με την πρώτη στην dfi ο συνδυασμος Twinmos UTT + Kingston. Πέρασε και 1-2 ώρες memtest οποτε μια χαρά

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.