Jump to content

Συμπιεση mpeg αρχειων

sfeteristis

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχω πολλα mpeg αρχεια 2-3G και θελω να τα συμπιεσω ωστε να εξοικονομησω χωρο στο σκλήρο. Γινεται ή μηπως δε γινεται γιατι ειναι ηδη συμπιεσμενα?????

Καλά δεν μπορώ να καταλάβω... τι είναι πιο δύσκολο;

Να τα συμπιέσεις και να δεις μόνος σου ή να γράψεις εδώ δύο γραμμές;

Aυτο που ρωτησα ειναι με ποιον τροπο, αν υπαρχει τροπος, μπορει να συμπιεστει περισσοτερο ενα mpeg αρχειο.

Mε το WinRar ενα mpeg αρχειο 1.43G μου το εκανε...1.38G σε 23' παρα το ισχυρο διπυρηνο συστημα που εχω και με ram 2G.

Yπαρχει κατι αποδοτικοτερο και πιο συντομο?

Μπορείς να το συμπιέσεις σε ένα άλλο φορμα video, ή να το συμπιέσεις πάλι σε mpeg αλλά με ακόμα μικρότερο bit rate

Φυσικά οι επιπτώσεις στην ποιότητα ειναι κάτι παραπάνω από εμφανείς όσο ρίχνεις το bit rate και γενικά το συνολικό μέγεθος του αρχείου σε συνάρτηση και με τον codec που χρησιμοποιείς.

Με ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας video μπορείς να το κανείς αυτό πχ visual dub που είναι και freeware.

Τα rar, zip και διαφορά τέτοια κάνουν συμπίεση χωρίς απώλεια ποιότητας (δεδομένων) κάτι που σημαίνει ότι δε μπορούν να κάνουν και πολλά σε αρχεία video, ήχου, και εικόνας.

Πάντως δε παύεις να μας εκπλήσσεις με κάθε νέα σου απορία υπάρχουν μερικά πράγματα τόσο βασικά που κάνει τον κόπο ο κάθε ένας μας να τα μάθει μονός του Με λίγο search στο Google βρίσκεις τα πάντα ειδικά γύρο από τέτοιους τομείς.

kaynd... δεν εχεις καταλαβει ακριβως το θεμα μου.

Προηγουμενως ομως θελω να σου πω, σχετικα με την τελευταια σου παραγραφο. Γιατι σε εκπλησω με τις ερωτησεις μου? Μηπως σε ενοχλουν? Επισης να σου πω οτι δε προκειται για βασικα θεματα. Αν πιστευεις οτι ειναι "βασικα" και ευκολα τοτε γιατι δεν απαντας σε ολα αυτα που εχω θιξει και εχουν μεινει απελπιστικα αναπαντητα?:whistling Κανε ενα search στο nick μου και ξεκινα να μου απαντας αφου θεωρεις οτι εισαι τοσο καλος και σε...εκπλησω με τα "βασικα" μου:)

Στο θεμα μας τωρα, δεν τιθεται θεμα για μικρο bitrate και κακη ποιοτητα. Δεν θα αλοιωσω τα αρχεια. Να τα ΣΥΜΠΙΕΣΩ θελω μονο για να κερδισω χωρο στο δισκο. Δε μιλαμε για αλλαγη φορματ ή επεξεργασια βιντεο. Το αρχεια δεν θα αλλοιωθουν, θα συμπιεστουν μονο.

Κοιτα, απο τη στιγμή που είναι ήδη συμπιεσμένα, πολύ δύσκολα τηα κερδίσεις κάτι...

Αρχική απάντηση από sfeteristis

Προηγουμενως ομως θελω να σου πω, σχετικα με την τελευταια σου παραγραφο. Γιατι σε εκπλησω με τις ερωτησεις μου? Μηπως σε ενοχλουν? Επισης να σου πω οτι δε προκειται για βασικα θεματα. Αν πιστευεις οτι ειναι "βασικα" και ευκολα τοτε γιατι δεν απαντας σε ολα αυτα που εχω θιξει και εχουν μεινει απελπιστικα αναπαντητα?:whistling Κανε ενα search στο nick μου και ξεκινα να μου απαντας αφου θεωρεις οτι εισαι τοσο καλος και σε...εκπλησω με τα "βασικα" μου:)

Μωρε τι είναι αυτός αδερφάκι μου...:clap:

Πάντως, η απάντηση που σου έδωσε ο kaynd είναι περιεκτική...η ουσία που λένε. Δεν ισχύει κάτι άλλο και ο copperfield σιχαίνεται τα μηχανάκια (μην κάνεις google, μηχανάκια=pc για κάποιον που έχει δουλέψει κάποτε dos )

Η απαντηση του kaynd ηταν απλα μια μπουρδα που ειπε για να κανει τον ξυπνιο. Ξεκινηστε πρωτα εσεις με τα μηχανακια(γιατι πολυ αμφιβαλλω αν ξερετε περισσοτερα απο μενα) και βλεπουμε... :p

Η απαντηση του kaynd ηταν απλα μια μπουρδα που ειπε για να κανει τον ξυπνιο.

Αυτό εννοείται:T:

"Μπορείς να το συμπιέσεις σε ένα άλλο φορμα video, ή να το συμπιέσεις πάλι σε mpeg αλλά με ακόμα μικρότερο bit rate

Φυσικά οι επιπτώσεις στην ποιότητα ειναι κάτι παραπάνω από εμφανείς όσο ρίχνεις το bit rate και γενικά το συνολικό μέγεθος του αρχείου σε συνάρτηση και με τον codec που χρησιμοποιείς.

Με ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας video μπορείς να το κανείς αυτό πχ visual dub που είναι και freeware.

Τα rar, zip και διαφορά τέτοια κάνουν συμπίεση χωρίς απώλεια ποιότητας (δεδομένων) κάτι που σημαίνει ότι δε μπορούν να κάνουν και πολλά σε αρχεία video, ήχου, και εικόνας."

Πιο καλά διατυπώμενο δεν θα μπορούσε να είναι το θέμα. Σφετεριστή νομίζω ότι χρειάζεται να σφετεριστείς λίγο μυαλό από κάπου.

Στο θεμα μας τωρα, δεν τιθεται θεμα για μικρο bitrate και κακη ποιοτητα. Δεν θα αλοιωσω τα αρχεια. Να τα ΣΥΜΠΙΕΣΩ θελω μονο για να κερδισω χωρο στο δισκο. Δε μιλαμε για αλλαγη φορματ ή επεξεργασια βιντεο. Το αρχεια δεν θα αλλοιωθουν, θα συμπιεστουν μονο.

Winrar και στο compression method -> best

Αρχική απάντηση από sfeteristis [22-10-2006 18:21]

Εχω πολλα mpeg αρχεια 2-3G και θελω να τα συμπιεσω ωστε να εξοικονομησω χωρο στο σκλήρο. Γινεται ή μηπως δε γινεται γιατι ειναι ηδη συμπιεσμενα????? [

Τα άρχεια mpeg2,3,4 ειναι συμπιεσμενα σαν video δεν μπορείς να τα συμπιέσεις σαν αρχεία δεδωμένων αυτο μάλων ρωτάς

Η απαντηση του kaynd ηταν απλα μια μπουρδα που ειπε για να κανει τον ξυπνιο. Ξεκινηστε πρωτα εσεις με τα μηχανακια(γιατι πολυ αμφιβαλλω αν ξερετε περισσοτερα απο μενα) και βλεπουμε... :p

Καλά, εκτός του ότι η γνώση ξεχειλίζει μέσα από τα posts σου κάθε φορά, φαίνεται και από το ότι ορίζεσαι αυτόκλητα κάτοχός της.

Σε ότι αφορά το θέμα του thread, η απάντηση του kaynd, όπως είπα παραπάνω, είναι right on target. Σου παρουσίασε ακριβώς πως έχει η κατάσταση, μαζί με τις όποιες εναλλακτικές της. Από εκεί και πέρα αν έχεις ακόμα απορίες για το τι ακριβώς σημαίνουν τα βασικά πράγματα που αναφέρει, δεν έχεις παρά , σα μεγάλος γνώστης, να μας ρωτήσεις επί συγκεκριμένου και να σου απαντήσουμε σε νηπιακό επίπεδο, μπας και καταγραφεί η απάντηση...

Το ότι παρά τις σωστές και άμεσες απαντήσεις (με αυτά τα ψαγμένα που ρωτάς είναι και λίγο δύσκολο να κάνουν λάθος, τα περισσότερα μέλη εδώ) που λαμβάνεις, συνεχίζεις να είσαι προκλητικός και εριστικός, συν την ασχετοσύνη σου, σε κάνει γραφικό και δοκιμάζεις τις ανοχές των περισσότερων εδώ. ’λλο πράγμα το έλλειμα εμπειρίας και η αξιοπρεπής αναζήτηση της γνώσης, και άλλο ο τσάμπα τσαμπουκάς του ημιμαθούς.

Αν ειναι σε ntfs partition δεξι κλικ =>advanced=>compress contents to save disk space.

Peace.

Ελεος πια με τους ανοητους και τους υβριστες...Occultist, τα περι προκλητικικου. εριστικου, γραφικου, ασχετου, απειρου, ημιμαθους και τσαμπα τσαμπουκα σου επιστρεφονται. Αυτα μη τα λες σε μενα, πεστα εκει που τα τρωνε. Επειδη σεβομαι το χωρο, δεν θα σου κατεβασω τα καντηλια που σου αξιζουν. Αντε παιξε κανα pc game και μην ξαναφλαμαρεις τα threads μου με τις λακαμιες σου:getlost:

Οσο για το θεμα, ξανα να εξηγησω οτι δεν τιθεται θεμα μετατροπης του φορμα, μιλαω μονο για συμπιεση προκειμενου να εξοικονομηθει χωρος. Το winrar που ειπαν καποιοι αφενος δεν θα το ξαναχρησιμοποιουσα μετα μια ζημια που επαθα(βλ.σχετικο ποστ μου) αφετερου εχει φτωχα αποτελεσματα: ενα mpeg αρχειο 1.43G μου το εκανε...1.38G σε 23' παρα το ισχυρο διπυρηνο συστημα που εχω και με ram 2G.

Yπαρχει κατι αλλο αποδοτικοτερο και πιο συντομο?

Μα καλά...όλα τα posts σου , σε όλα σου τα threads, είναι μέσα στην ειρωνία και ενώ σου υποδεικνύουν τα αυτονόητα, όχι μόνο δεν παίρνεις χαμπάρι αλλά χαρακτηρίζεις άσχημα κιόλας κόσμο που μιλάει, αρχικά με πολύ κόσμιο τρόπο. Το ότι ο προκλητικός σου τρόπος πυροδοτεί απαντήσεις που δε σου αρέσουν είναι καθαρά δική σου ευθύνη. Επίσης, όταν κάποιος παρουσιάζει απρόσωπα κάποια επικριτική διάθεση απέντι σε μια γενικά παρουσιαζόμενη εικόνα, το να απαντάς επί προσωπικού δείχνει μόνο ότι καταλαβαίνεις ότι σε αφορά-κοινώς έχεις τη μύγα. Και στο κάτω-κάτω άλλο να αμφισβητήσω το επίπεδο γνώσεων και ωριμότητάς σου, που απλά είναι μια άποψη, και άλλο να ανταποδίδεις με "καντήλια" και να λες τον άλλο μαλάκα για να δείξεις, ακόμα μια φορά, πόσο σέβεσαι το forum.

Μαζέψου

Yπαρχει κατι αλλο αποδοτικοτερο και πιο συντομο?

Ναι, ανοιγεις με hexeditor το mpeg αρχειο και πατας Ctrl+A , Delete και κανεις save.

Ετσι εχεις 100% συμπιεση αλλα χανεις πολυ σε ποιοτητα :/ :upside:

Οκ περα απο την πλακα , οχι δεν υπαρχει αλλος τροπος -αφου δεν θελεις ουτε να αλλαξεις φορμα ουτε να χαμηλωσεις bitrate, ουτε συμπιεση με winrar,etc-, και αν υπαρχει ας μας τον πει καποιος.:boxed: :baby:

Αρχική απάντηση από Occultist [Σήμερα, στις 21:26]

Μα καλά...όλα τα posts σου , σε όλα σου τα threads, είναι μέσα στην ειρωνία και ενώ σου υποδεικνύουν τα αυτονόητα, όχι μόνο δεν παίρνεις χαμπάρι αλλά χαρακτηρίζεις άσχημα κιόλας κόσμο που μιλάει, αρχικά με πολύ κόσμιο τρόπο. Το ότι ο προκλητικός σου τρόπος πυροδοτεί απαντήσεις που δε σου αρέσουν είναι καθαρά δική σου ευθύνη. Επίσης, όταν κάποιος παρουσιάζει απρόσωπα κάποια επικριτική διάθεση απέντι σε μια γενικά παρουσιαζόμενη εικόνα, το να απαντάς επί προσωπικού δείχνει μόνο ότι καταλαβαίνεις ότι σε αφορά-κοινώς έχεις τη μύγα. Και στο κάτω-κάτω άλλο να αμφισβητήσω το επίπεδο γνώσεων και ωριμότητάς σου, που απλά είναι μια άποψη, και άλλο να ανταποδίδεις με "καντήλια" και να λες τον άλλο μαλάκα για να δείξεις, ακόμα μια φορά, πόσο σέβεσαι το forum.

Μαζέψου

Εσυ δε σεβεσαι το forum οταν χωρις λογο μου εξαπολυεις τετοια ιταμη επιθεση και συνεχιζεις απτοητος. Ολα οσα λες ειναι μπουρδες. Καμμια ειρωνεια δεν εχουν τα posts μου. Δεν παριστανω εγω το φωστηρα. Ποια ειναι τα αυτονοητα που μου υποδεικνυουν?? Εν πασει περιπτωση μη παριστανεις το δικηγορο αλλων. Κανεις μια αθλια συκοφαντικη προσωπικη επιθεση εις βαρος μου και μετα μου λες γιατι σου απαντω επι προσωπικου(με αποκαλεσες προκλητικο, εριστικο, γραφικο, ασχετο, απειρο, ημιμαθη, τσαμπα τσαμπουκα κ.α. ολα με χυδαιοτητα)... Δε θα κερδισεις κατι με αυτα που κανεις παρα μονο να χαλας threads.

Ξεφορτωσου με

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.