Jump to content



επιλογή επεξεργαστή help


koukounis

Recommended Posts

εχοντας μείνει άφθονη DDR 400 (2Gb) αποφάσισα να στήσω ένα δεύτερο μηχάνημα (939) μιας και αυτό που έχω τώρα έχει AGP. Σκοπεύω να αγοράσω motherboard με onboard Graphigs (asus 6150) και επεξεργαστή άμεσα (στην αγορά έχουν μείνει ρετάλια) και τα χριστούγεννα να προχωρήσω σε αγορά μιας κάρτας γραφικών pci-e. Το μηχάνημα το θέλω γιο internet και gaming μιας και αυτό που έχω τώρα με καλύπτει απόλυτα στις εφαρμογές που χρησιμοποιώ.

Το ερώτημά μου είναι το εξής. Αξίζει να δώσω ~200 για Χ4600 ή ~170 για Χ2 4200 ή ~120 για 3800 μονοπύρηνο. Μήπως είναι καλύτερα να πάω σε 3500 με 65 και να σπρώξω τις διαφορές στην αγορά της κάρτας γραφικών με ενδεχόμενη αγορά μιας 7600GT ή ακόμη 7900GS αντί για μιά 7600GS??? Πήρα την NVIDIA ενδεικτικά μπορεί να συμφέρει η ΑΤΙ. Θα το δούμε αργότερα αυτό σε άλλο thread.

Με προβληματίζει το γεγονός μήπως τα μελλοντικά games εκμεταλεύονται καλύτερα τις δυνατότητες των dual core.

ps. Η λύση DDR2 απορρίπτεται μιας και απαιτούνται άλλα 130 για αγορά 1Gb. Επίσης δεν με ενδιαφέρει η αγορά και πώληση μεταχειρισμένων parts λόγω έλλειψης χρόνου.

Συγνώμη για το μεγάλο thread και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις πάντα πολύτιμες συμβουλές σας.

Link to comment
Share on other sites

Πρωτα απο ολα η διαφορα απο dual core σε single core ειναι οσο την αισθανθηκα εγω ΤΕΡΑΣΤΙΑ(απο northwood 3,2ghz 2gb ram σε Conroe 6600 με 1gb ram.).Και ηδη μερικα παιχνιδια εκμεταλλευονται τη dual core αρχιτεκτονικη (serious sam II) νομιζω.Στο αμεσο μελλον πιστευω οτι τα παιχνιδια θα το εκμεταλλευονται πολυ,αφου ειναι κατι που τοχει πολυς κοσμος και μενει σχεδον ανεκμεταλλευτο σε πολλες περιπτωσεις.Δευτερον απο επεξεργαστη θα προτεινα καποιον μικρο conroe(6300)->σε σχεση με τον αντιστοιχο AMD μικροτερες θερμοκρασιες,μικροτερες απαιτησεις σε τροφοδοτικο,πολυ καλυτερες επιδοσεις σε σχεση με τους αντιστοιχους (σε τιμη)amd.Οσον αφορα την καρτα γραφικων,στον 3800,οτιδηποτε πανω απο 7600GT νομιζω πως μενει ανεκμεταλλευτο,λογω ανεπαρκειας επεξεργαστικης ισχυος.Αν θες να πουλησεις τα μεταχειρισμενα,υπαρχει ενα μαγαζι σε παραλληλο της στουρναρη που αγοραζει επιτοπου μετρητοις,βεβαια οχι κ με τις καλυτερες τιμες, τα εξαρτηματα σου -μετα απο 20-30λεπτα τεχνικο ελεγχο-.Γνωμη μου παντως ειναι να κανεις υπομονη 2-3 εβδομαδες,η τουλαχιστον μεχρι να βγουν οι 8800,οποτε και πιθανον να πεσουν πολυ οι τιμες των καρτων γραφικων.Καλη τυχη!

Edit: ουχ....κοτσανα ειπα παλι...ο core2 θελει και ddr2...........

Link to comment
Share on other sites

Εγώ κατάλαβα οτι το παιδί έχει έτοιμο σύστημα και του λείπει το cpu οπότε C2D, καινούρια mobos και τα ρέστα δεν παίζουν.Γνώμη μου είναι να πάρεις ένα φθηνό διπύρηνο επειδή όσο περνάει ο καιρός θα παίζει όλο και πιο πολύ.Κατ΄αρχήν ψάξε κάτι σε Opteron.Π.χ Opteron 165 έχει εδώ σε 170 Opteron 165

Αν έπερνα εγώ μη Opteron διπύρηνο θα έπερνα ή 4400Χ2 ή 4800Χ2 αν τα έβρισκα μεταχειρισμένα σε καλή τιμή! Αν τελικά αποφασίσεις ένα πυρήνα προτείνω Opteron 146 με 104 χωρίς δεύτερη σκέψη! Opteron 146

Edit: Και εγώ κοτσάνα κατάλαβα!! :hehe: Το παιδί μόνο μνήμη έχει! Ισως τελικά να πρέπει να σκεφτείς το ενδεχόμενο c2d.Η μνήμη δεν θα σου βγει και τόσο πολυ και είναι καλύτερη πλατφόρμα απ΄όλες τις απόψεις εκτός αν πας για κάτι καρά-value for money όπως μεταχειρισμένο mobo,vga κτλ Your call!!

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον δεν καταλάβατε και οι δύο σας ότι το παιδί έχει 2GB DDR τα οποία είναι διατεθειμένος να χρησιμοποιήσει... Φίλε koukouni, αν έχεις τα 200+ , εγώ θα πρότεινα τον 4600, μιας που και τα vista θα τρέχει καλύτερα και πολλά παιχνίδια είναι προ των πυλών, τα οποία θα εκμεταλλεύονται τους διπύρηνους.

Link to comment
Share on other sites

Ναι όντως ίσως εγώ δεν έγινα κατανοητός. Yπάρχει η μνήμη και τα λοιπά (δίσκοι,κλπ). Η asus (nvidia 6150) επιλέχθηκε γιατί έχει ενωματωμένη gpu και θα με καλύψει μέχρι τα χριστούγεννα (cm2007 πας γιάννενα στη Β εθνική και ο παναθηναικός θα ψάχνει για προπονητή). Επίσης παίρνει 4Χ512=2Gb. Το ερώτημα είναι αν θα πρέπει να τα σπρώξω σε επεξεργαστή με χαμηλότερη κάρτα γραφικών (min 7600GS) λόγω σταθερού budget είναι να κάνω το αντίθετο.

Γιατί απορρίπτω την DDR2 λύση

Η λύση DDR2 θέλει +20 για mobo, +130 gia 1GB ram και το ερώτημα είναι το εξής: Ενα entry level conroe ή ένα ΑΜ2 με 7600GS θα πηγαίνει καλύτερα στα games από ένα 3800 ή Χ4200 με 7900GS ή ακόμα καλύτερη. Δεν νομίζω εκτός εαν κάνω λάθος????

Τελικά ρωτώ να ξεχάσω τους μονοπύρηνους και να προτιμήσω Χ2 λόγω καλύτερης υποστήριξης στα vista και στα μελλοντικά games. Μιλάω πάντα για 939 και όχι για πολύ γιατί σε λίγο θα υπάρχουν μόνο στα μεταχειρισμένα. Θέλω να ψάξω λίγο τους opteron (δεν τους είχα σκεφτεί αν και το mobo ίσως δεν τους υποστηρίζει. I have to check it out.

Η αγορά της κάρτας γραφικών μπορεί να περιμένει 1-2 μήνες μετά τα χριστούγενα (με βλέπω να με παίρνει ο παναθηναικός στο cm2007 και θα έχω πολύ δουλειά)

Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά είσαι με αυτά που έχεις, τσίμπα έναν επεξεργαστή 939 και είσαι κυριλέ.

Αν το μηχανάκι θα είναι μόνο για παιχνίδια και έχεις περιορισμένο προϋπολογισμό, χτύπα έναν μονοπύρηνο 939, >2200ΜΗΖ & <80, και δώσε τα περισσευούμενα για κάρτα γραφικών.

Στα παιχνίδια το να πας από 7600 σε 7800/7900 θα δεις τεράστια διαφορά, ενώ στον επεξεργαστή αν πας από τον ένα πυρήνα στα 2200ΜΗΖ στους δυο πυρήνες των 2000ΜΗΖ, δεν θα δεις διαφορά (να μη σου πω ότι θα είναι και χειρότερα)

Link to comment
Share on other sites

Πάντως κατά τη γνώμη μου είναι σημαντικό να πάρεις ό,τι καλύτερο από cpu μπορείς, γιατί τα 939 από Νοέμβρη θα εξαφανιστούν από την αγορά. ’ρα δε θα έχεις τη δυνατότητα περαιτέρω αναβάθμισης αν ξαφνικά βγουν πολλά παιχνίδια που θέλουν διπύρηνους (που θα βγουν σίγουρα). Κάρτα PCI-E μπορείς να αλλάξεις και να αναβαθμίσεις όποτε θέλεις. Και στην τελική ας μην πάρεις τα Χριστούγεννα και πάρε 2 μήνες πιο μετά.

Link to comment
Share on other sites

Η αληθεια ειναι αυτη ..πως οι 939 ηδη αποτελουν παρελθον απο την αγορα...εχουν μεινει μονο μερικοι μονοπυρινοι 3200 και 3500.

Αληθεια opteron βρισκετε πουθενα? ( 939 );)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.