Jump to content

Tα DVD καίγονται κατά την εγγραφή του lead in!!


Recommended Posts

Ρε παδιά τι στο καλό γίνεται??

Έχω χαλάσει καμιά 10άδα DVD άσκοπα.Τι με Nero 7.5 τι με 6.6,ξεκινάει η εγγραφή κανονικά και στο 3% (εγγραφή lead in) παγώνει.

Τι μπορεί να φταίει??Παλαιότερα δεν είχε κανένα πρόβλημα με το ίδιο reader (PX-116 Master) και writer (PX-712A 1.09 Slave),αλλά και με τα ίδια DVD-R (Taiyo Yuden).

Mήπως παίζει τίποτα με τον ide controller της μητρικής,γιατί το πρόβλημα εμφανίστηκε μαζί με την μετάβαση στην Dark Side...

Link to comment
Share on other sites

Ο παλιός μου υπολογιστής μου έκανε τα ίδια, έφτανε μέχρι 6-7% και πάγωνε οπότε αναγκαζόμουν να κάνω reset. Ποτέ δε μπόρεσα να βρω λύση αφού ακόμα και μετά απο φορματ μου έγραφε καναδυο δισκακια και μετά πάλι τα ίδια. Η μόνη "λύση" που βρήκα ήταν να εγκαταστήσω τη σουίτα της roxio η οποία παραδόξως δούλευε μια χαρά. Χάλια πρόγραμμα αλλά δούλευε τουλάχιστον. Δοκίμασε κι εσύ, δε χάνεις τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από ReaperX

Ρε παδιά τι στο καλό γίνεται??

Έχω χαλάσει καμιά 10άδα DVD άσκοπα.Τι με Nero 7.5 τι με 6.6,ξεκινάει η εγγραφή κανονικά και στο 3% (εγγραφή lead in) παγώνει.

Τι μπορεί να φταίει??Παλαιότερα δεν είχε κανένα πρόβλημα με το ίδιο reader (PX-116 Master) και writer (PX-712A 1.09 Slave),αλλά και με τα ίδια DVD-R (Taiyo Yuden).

Mήπως παίζει τίποτα με τον ide controller της μητρικής,γιατί το πρόβλημα εμφανίστηκε μαζί με την μετάβαση στην Dark Side...

Το writer δεν πρέπει γενικά να είναι master? Δοκίμασε να το βάλεις master και μόνο του να δεις αν θα είσαι οκ

Link to comment
Share on other sites

Μου συνέβει πριν από πολύ καιρό ένα παρόμοιο πρόβλημα, αλλά με CD.....ότι του έβαζα τα έκαιγε και δεν ολοκλήρωνε ποτέ την εγραφή......Τελικά άλλαξα το writer και δούλευε :)

Αν έχει κανένας γνωστός σου κανένα μηχάνημα DVD-RW βάλτο στο PC σου ή πήγαινε το δικό σου σε κάποιο άλλο PC να δεις τι παίζει ;)

Link to comment
Share on other sites

Eυχαριστώ για τη βοήθεια!!:D

Hmmm,πέρασα τώρα και το Clone Cd να επιβεβαιώσω πως δεν φταίει το Nero.

Πάντως το συγκεκριμένο Writer Slave το έχω 4 χρόνια τώρα χωρίς να είχα κάποιο πρόβλημα..Και το καλώδιο είναι ολοκαίνουριο της Gigabyte...

Όσο για άλλο IDE channel,ένα έχει η DQ6...:p

Εdit:To παράξενο είναι ότι όταν βάζω το Nero να κάνει simulation πρώτα,τα γράφει κανονικά...:blink:

Link to comment
Share on other sites

Καλού κακού δοκίμασε να βάλεις σκέτο το recorder μπας και παίζει καμιά ασυμβατότητα.

Το καλώδιο καινούριο ή όχι, πρόβλημα μπορεί να βγάλει. Είχα πάρει εγώ ένα και το έβαλα για δυο μέρες στον παλιό μου (τότε) pc, μετά το βάζω στον καινούριο και πάπαλα. Αναγκαστικά έβαλα τα του κουτιού της ASUS γιατί μου έκαιγε CD για πλάκα.

Ελπίζω να μη φταίει το drive σου πάντως, αν δεις και αποδείς, δοκίμασέ το σε κανα γνωστό για να είσαι 100% σίγουρος.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...