Jump to content



περι overclocking cpu και μνημης


sr10rs1416003261

Recommended Posts

μαλον το πρωτο μυνημα δεν περασε λοιπον ειμαι καινουριος στο χωρο αυτο ανυδαιος θα ελεγα αλλα εχω κολησει και εγω το μικροβιο του overclock εχω διαβασει μερικουσ οδηγους και εχω πηραματηστει λιγο με προγραματακι της asus αλλα τα θαλασσωσα και ξαναγυρεισα το συστημα στο αρχικο σταδειο μια μικρη βοηθεια πριν το καψω πως να αρχισω σωστα ?

Link to comment
Share on other sites

Διαιρετής στην μνήμη μιας και δεν προκιτε να ανεβεί πολύ

Και μετά ανέβασμα το fsb δέκα δέκα και τρέξιμο κάποιο βαρύ cpu test αν κρασαρεις δίνεις ρεύμα και ξαναδοκιμάζεις

ΠΡΟΣΟΧΗ στις θερμοκρασίες

Ps1. Σβήσε τα άκυρα ποστ η συνχονευσετα σε ένα

Ps2.Διαβασε καλυτέρα τους οδηγούς για o/c

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=127

http://www.thelab.gr/reviews/ocbasics_1.php

Link to comment
Share on other sites

Ωραία για αρχή είδαμε τι γραφείς δε χρειάζεται να κανείς quote τον εαυτό σου και να ξαναποσταρεις κάτω από το τελευταίο σου πόστ

Επίσης είναι καλύτερο να κανείς edit το πρώτο πόστ σου και να γράψεις εκεί πάνω σε τι ακριβώς θέλεις να σε βοηθήσουμε. (τα ποστ σου που έγιναν κατά λάθος μπορείς να τα σβήσεις)

Αν θέλεις γενικά πληροφορίες για το πώς να κανείς overclocking, δεν έχει κανείς την όρεξη να κάθεται να αναλύει τα πάντα ξανά και ξανά γιατί όπως είναι λογικό κάθε νέο μέλος στην κοινότητα θα ήθελε να τα λεμέ ξανά και ξανά και αυτό είναι τουλάχιστον κουραστικό και βαρετό

Είπες ότι διάβασες οδηγούς αν δεν έχεις διαβάσει τον οδηγό overclocking του lab διάβασε τον http://www.thelab.gr/reviews/ocbasics_1.php

Επίσης για πριν κάνουμε μια ερώτηση καλό είναι να χρησιμοποιούμε το κουμπί αναζήτηση για την περίπτωση που αυτό που ρωτάμε έχει ξανασυζητηθεί στο κοντινό παρελθόν.

Link to comment
Share on other sites

οκ. το διαιρετη θα τον βρω καπου στα βιος το ερωτημα ειναι σε ποια ενδειξη να τον βαλω και αν χρειαστει δινουμε λιγο ρευμα μονο στον επεξ/στη η και στη μνημη? Μετα τα 4,4GH ανεβαζωντας μονο τοfsb χωρις να το τεσταρω επαθε μπλακαουτ στα 4,5 GH με 1170fsb και με ρευματα και θερμοκρασιες να ειναι στα εργοστασιακα, αναγκαζωντας να ξαναγυρεισω στα defalt 3,00 GH επρεπε να αυξεισω το Vcor?και τελος τι μνημες μου πρωτεινετε να βαλω για να δω και εγω το φως το αλειθινο? Ξερω οτι γεινωμαι κουραστικος αλλα ολα του γαμου δυσκολα..Διαβαζω τον οδηγο και τα ξαναλεμε σας ευχαρηστω!!!

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον ναμε παλι εκανα ολα οσα μου ειπατε και η κατασταση εχει ως εξης/ στην επανεκινηση το μηχανημα σταματαει εντελος και μετα φωρτωνει κανονικα το λειτουργεικο ενω η μνημη αρνειται να πιασει τα 266 MH εχωντασ βαλει και διαιρετη παει μεχρι τα 220MH και ο CPU 3.7GH ενω εχει περιθωριο να παει πανω απο τα 4.00GH πολυ το γονατιζει η μνημη μηπως κανω λαθος?

Link to comment
Share on other sites

Θα πρέπει να ελέγξεις τη θερμοκρασία που φτάνει η cpu σου στο τελευταίο σταθερό σημείο Για αρχή ένα super pi 32m θα ήταν καλό για να στρεσάρει το pc σου για κανένα μισαωρο.

Δες θερμοκρασίες και όσο είναι αυτές σε νορμάλ επίπεδα το πολύ ως 50οC (φρόντισε για τη σωστή ψύξη) ανέβαζε vcore.

Το ίδιο κανείς και με τις μνήμες απλά δεν έχεις κάτι να σου λέει τις θερμοκρασίες τους οπότε θα πρέπει να είσαι προσεκτικός και να ελέγχεις με το χέρι αν νομίζεις ότι έχεις δώσει πολύ, αλλά οι περισσότερες μητρικές δε σε αφήνουν να δώσεις και πάρα πολύ

Και τώρα λίγο κράξιμο είπαμε κάνε αναζήτηση δες εδώ ένα περιεκτικό θεματάκι κάποιου που έχει το ίδιο σύστημα με εσένα Ίσως έχεις το ίδιο πρόβλημα.

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=28145&highlight=D930

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.