haris_led Νοέμβριος 10, 2006 Author #21 Νοέμβριος 10, 2006 τον έλυσα, αν τον ξανασυνδέσω και δεν γίνει τίποτα, τι λέτε να κάνω?
regent Νοέμβριος 10, 2006 #22 Νοέμβριος 10, 2006 Αρχική απάντηση από haris_led [Σήμερα, στις 16:40] τώρα ξεκίνησα να ξαναλύνω όλο το σύστημα μπας και δω κάποιο λάθος. πάντως δεν έχω σκοπό να βγάλω την ψύκτρα, γιατί μου τελείωσε η πάστα Πάρε μια σοκολατίνα να κάνεις τη δουλειά σου!!! (άθλιος αστεϊσμός για να ελαφρύνω το κλίμα) Αφού πήρες τη μεγάλη απόφαση να ξεσυναρμολογήσεις/συναρμολογήσεις από την αρχή το σύστημα βάλε τη μητρική να πατάει σε ένα χαρτόκουτο (στεγνό) και συνέδεσε εκεί τροφοδοτικο/μνήμες/κάρτα γραφικών να δεις αν θα παίξει. Αν παίξει κάτι βραχυκυκλώνει όταν την βάζεισ πάνω στο κούτι (ίσως λόγω του πρόσθετου βάρους της Infinity) EDIT: Δεν πρόλαβα...
haris_led Νοέμβριος 10, 2006 Author #23 Νοέμβριος 10, 2006 όντως δεν πρόλαβες έκανα ακριβώς αυτό που μου είπες, δηλαδή έβαλα την μητρική πάνω σε ένα ντοσιέ συνέδεσα τα καλώδια και την ram και την κάρτα γραφικών αλλά πάλι τίποτα! τι μπορεί να συμβαίνει???
Rommel.Gr Νοέμβριος 10, 2006 #24 Νοέμβριος 10, 2006 τα καλωδια:reset,hdd power led κτλ εχουν + και - μηπως εχεις βαλει λαθος τους πολους;
haris_led Νοέμβριος 10, 2006 Author #25 Νοέμβριος 10, 2006 παιδιά μόλις έβαλα την ψύκτρα της intel και άνοιξε κανονικά... άρα φταίει η ψύκτρα απ ότι βλέπω πρέπει να είχε λυγίσει πιο πολύ την motherboard:rant: τώρα τι να κάνω? να ξαναβάλω την μεγάλη και να είναι λίγο πιο ψαλαρή? πρέπει να πάω μετά να πάρω και μια πάστα...
Rommel.Gr Νοέμβριος 10, 2006 #26 Νοέμβριος 10, 2006 Αρχική απάντηση από haris_led [Σήμερα, στις 18:21] παιδιά μόλις έβαλα την ψύκτρα της intel και άνοιξε κανονικά... άρα φταίει η ψύκτρα απ ότι βλέπω πρέπει να είχε λυγίσει πιο πολύ την motherboard:rant: τώρα τι να κάνω? να ξαναβάλω την μεγάλη και να είναι λίγο πιο ψαλαρή? πρέπει να πάω μετά να πάρω και μια πάστα... Μαλλον η την εχεις σφιξει παρα πολυ και θελει λασκα η καπου παταει η αλλη και κανει σωμα,για τσεκαρε το λιγακι.
haris_led Νοέμβριος 10, 2006 Author #27 Νοέμβριος 10, 2006 σαν να μου φαίνεται ότι έφτιαξε. το ξανα έβαλα(την πάστα δεν την πείραξα, καλά πρέπει να είναι) τώρα ανοίγει κανονικά. ελπίζω να συνεχίσει έτσι και να μην έχω πρόβλημα
haris_led Νοέμβριος 10, 2006 Author #28 Νοέμβριος 10, 2006 ο υπολογιστής λειτουργεί τώρα, από αυτόν ποστάρω. το θέμα είναι ότι δεν βλέπω καμμιά βελτίωση! χωρίς OC pentium d 930 idle: 44 βαθμοί :blink:
inertiacreep Νοέμβριος 10, 2006 #29 Νοέμβριος 10, 2006 Προφανώς λόγω πάστας...την είδες καλά πριν ξαναβάλεις πάνω την Skythe? Σε κάθε τοποθέτηση της ψύκτρας χρειάζεται αλλαγή. Πάρε λοιπόν μια Arctic Silver ή Ceramique και βάλε ένα λεπτό στρώμα, και είσαι κούκουλος που λεει κι ο Mainframe!
haris_led Νοέμβριος 10, 2006 Author #30 Νοέμβριος 10, 2006 πωπω.. τι ταλαιπωρία να θες να δροσίσεις τον επεξεργαστούλη σου καλά θα πάω αύριο να πάρω μια artic silver μπας και δω καμμιά διαφορά αυτή κάνει παίδες? http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=26174032&product=679100
haris_led Νοέμβριος 10, 2006 Author #32 Νοέμβριος 10, 2006 μου πρότειναν και αυτή: http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=showproduct&item=606 και μου είπαν ότι η άλλη από το πλαίσιο επειδή έχει κομματάκια από ένα μέταλλο, πιθανώς να βραχυκλώσει την μητρική αν δεν απλώσω σωστά! υπάρχει περίπτωση? τι προτείνετε?? ευχαριστώ
inertiacreep Νοέμβριος 10, 2006 #33 Νοέμβριος 10, 2006 Δε θα έχεις πρόβλημα αν την βάλεις πάνω στην επιφάνεια του CPU και πουθενά αλλού πάνω στη μητρική, όπου λόγω του ότι περιέχει μεγάλο ποσοστό ασημιού μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα. Οι πιθανότητες να γίνει κάτι τέτοιο βέβαια είναι μηδαμινές, είναι πολύ πηχτή για να τρέξει, οπότε μόνο αν σου πέσει κατα λάθος, ή επίτηδες...lol...οδηγίες χρήσης θα βρείς εδώΚαι η Ceramique είναι πολύ καλή, η επιλογή είναι στο χέρι σου. Για αέρα που είσαι τώρα προσωπικά θα πρότεινα την Silver 5.
haris_led Νοέμβριος 11, 2006 Author #34 Νοέμβριος 11, 2006 υπάρχει περίπτωση να μην δουλεύει σωστά ο επεξεργαστής από την καινούρια ψύκτρα?τον έκανα oc στα 3,3 και μου φαίνεται ότι πάει πιο αργά και από τα 3 που ήταν αρχικά.οι θερμοκρασίες στο 100% είναι περίπου 68 :cry:
dpolal Νοέμβριος 13, 2006 #35 Νοέμβριος 13, 2006 Αρχική απάντηση από haris_led υπάρχει περίπτωση να μην δουλεύει σωστά ο επεξεργαστής από την καινούρια ψύκτρα?τον έκανα oc στα 3,3 και μου φαίνεται ότι πάει πιο αργά και από τα 3 που ήταν αρχικά.οι θερμοκρασίες στο 100% είναι περίπου 68 :cry: Μήπως έχει ρυθμίσεις για throttling μέσα στο BIOS;;;;Συνήθως είναι επιλογές θερμοκρασίας όπου μόλις τις φτάσει ο επεξεργαστής ρίχνει την συχνότητα του για να μην πάθει ζημιά.Τα 68C που αναφέρεις δεν είναι επικίνδυνα βέβαια.Πώς καταλαβαίνεις ότι πάει ποιό αργά;;;;
dpolal Νοέμβριος 13, 2006 #36 Νοέμβριος 13, 2006 Επίσης πρέπει να γνωρίζεις ότι η πάστα (όχι η ψύκτρα) για να αρχίσει να λειτουργεί θέλει κάμποσες ώρες.
haris_led Νοέμβριος 13, 2006 Author #37 Νοέμβριος 13, 2006 throttling? αν δεν το μπαίνει από μόνο του, δεν νομίζω να το έχω βάλει όταν εννοώ ότι δεν αποδίδει, το καταλαβαίνω αφού στο video encoding που τον βάζω να κάνει πάει χειρότερα και από πρίν :cry:
inertiacreep Νοέμβριος 13, 2006 #38 Νοέμβριος 13, 2006 Αρχική απάντηση από haris_led υπάρχει περίπτωση να μην δουλεύει σωστά ο επεξεργαστής από την καινούρια ψύκτρα?τον έκανα oc στα 3,3 και μου φαίνεται ότι πάει πιο αργά και από τα 3 που ήταν αρχικά.οι θερμοκρασίες στο 100% είναι περίπου 68 :cry: 68 μπορεί να μην είναι επικύνδυνα αλλά είναι πάρα πολύ...ακόμα και με τη στοκ ψύκτρα. Μπας και δεν έχει κάτσει καλά? Κοίτα και το throttling με το ThrottleWatch :http://www.panopsys.com/Downloads.html .Θερμοκρασίες με τί μετράς?Αρχική απάντηση από dpolal2 Επίσης πρέπει να γνωρίζεις ότι η πάστα (όχι η ψύκτρα) για να αρχίσει να λειτουργεί θέλει κάμποσες ώρες. Η AS5 θέλει 200 ώρες...αλλά πόσους βαθμούς να κερδίσει? 3-5?
kaynd Νοέμβριος 13, 2006 #39 Νοέμβριος 13, 2006 Προφανώς δεν έχει κάτσει σωστά η ψήκτρα στον επεξεργαστή σου.Ξανακοιτά το πώς πατάει πάνω στον επεξεργαστή με το κουτί σου στην όρθια στάση είναι πιθανό να κρεμάει από το βάρος και να ανασηκώνεται από το πάνω μέρος του επεξεργαστή οπότε να θέλει λίγο παραπάνω σφίξημο από την πάνω μεριά του socket
dpolal Νοέμβριος 13, 2006 #40 Νοέμβριος 13, 2006 Αρχική απάντηση από inertiacreep [Σήμερα, στις 12:48] Η AS5 θέλει 200 ώρες...αλλά πόσους βαθμούς να κερδίσει? 3-5? Δεν έχει τρομερές διαφορές, όντως, αλλά έστω και 4 βαθμοί δεν είναι και λίγο. :...:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.