Jump to content



radeon x800xl vs geforce 7600gt agp


Occultist

Recommended Posts

Έχω στο σύστημά μου μια radeon X800Xl agp και σκεφτόμουν το ενδεχόμενο να την αλλάξω με μία 7600gt agp (plz. όχι recommendations του στυλ πάρε pcix). Θα ήθελα τη γνώμη σας πάνω στη σχετική ισχύ των δύο καρτών και στο αν αξίζει τον κόπο και το χρήμα η μετάβαση. Βέβαια υπάρχουν κάποια άμεσα δεδομένα που με προβληματίζουν εξ'αρχής...

1. Προτιμώ γενικά την προσέγγιση και την ποιότητα εικόνας της ΑΤΙ, αλλά δυστυχώς δεν έχει να παρουσιάσει κάτι αξιόλογο σε αυτό το price range για AGP.

2. Η 7600GT έχει , αν δεν κάνω λάθος, 8ROPS και 128bit bus, ενώ η X800XL, έχει 16ROPS και 256bit bus. Μήπως αυτό κάνει τη geforce υποδεέστερη όταν χρησιμοποιούνται φίλτρα ή υψηλές αναλύσεις;

Link to comment
Share on other sites

αν και παιζει να ειναι πιο δυνατη η 7600gt για λιγα fps ...δεν νομιζω να αξιζει η αλλαγη..

Απο προσφατο λινκ που επεσε σε αλλο thread..εδω

βλεπεις την 7600gt...

δυστηχως λειπει η Χ800χλ απο την συγκριση αλλα νομιζω στα ιδια με την 6800gt επαιζε..

Oποτε μιας και κρατας και το μαχαιρι και το καρπουζι...σφαξε κατα βουλησιν!

Link to comment
Share on other sites

Έχω την 7600gt σε pci-x.Γενικά μην περιμένεις να δεις και σπουδαίες διαφορές στην ταχύτητα.Πιο γρήγορη θα είναι, δεν το συζητάμε (τουλάχιστον σε pure speed μετρήσεις αισθητά), αλλά η γνώμη μου είναι ότι δεν αξίζει η διαφορά αυτή.Καταρχήν έχεις βρει να αγοράσεις;Γιατί παίζει και αυτό το ενδεχόμενο.Ελάχιστες από το e-shop είχα δει εγώ μόνο, γι 'αυτό το λέω.

Σε ανάλυση πάντως 1280 σε αρκετά παιχνίδια με φίλτρα τα βλέπει όλα.Παράδειγμα, οριακά παίζω το most wanted με δεύτερο σκαλί aa από τα options του παιχνιδιού σε σύστημα σαν το δικό σου.Μιλάμε για μέσο όρο καρέ κάπου 35-40 απ' ότι το κόβω.Δεν ξέρω αν το θεωρείς λίγο ή πολύ πάντως εγώ το δέχομαι έτσι.Από κει και πάνω ζορίζεται.

Σε παλιότερα παιχνίδια βέβαια είναι καλή.Π.χ farcry 1600 4χ8 είναι απόλυτα playable.

Γνώμη μου είναι πάντως πως με την κάρτα που έχεις ή πας σε 1950, αν ποτέ έρθει εδώ, ή αναβαθμίζεις γενικά.Από τη στιγμή ειδικά που τόσο καιρό δεν είχες παράπονο από την έλλειψη sm3...

Link to comment
Share on other sites

Ετσι κι αλλιως αν δεν πας σε pci-x τα παιχνιδια που θα βγουν απο 2007 δε θα μπορεις να τα παιξεις αρα μια αγορα καρτας που δεν ανηκει στην κατηγορια ουτε καν mid-range δε θα εχει ουσιαστικο αποτελεσμα.Καλυτερα οικονομια και μετα απο 4 μηνες αλλαγη του pc.

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει, την κάρτα τη βρίσκω, γιατί εκτός από το eshop, την έφερε και το plaisio και ίσως ακολουθήσουν και μερικοί άλλοι. Αλλά από τη στιγμή που δεν έχει αρκετή διαφορά, θα περιμένω μπας και έρθει καμια x1950 pro...ή κάτι άλλο αξιόλογο. Το σύστημα δεν παίζει να το αλλάξω σύντομα γιατί σε κανα χρόνο θα μπω φαντάρος και θα απαξιωθεί σε αχρησία...απλά έλεγα μήπως τη βγάλω με μια πιο ενδιάμεση λύση.

(ps. το splinter cell ποτέ δε μου άρεσε:laughing: )

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.