Jump to content

Bigi

Premium Members
  • Posts

    424
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by Bigi

  1. Bigi

    Δύο νέες καμπύλες οθόνες για gaming από την Samsung

    Πότε θα βγάλουν ρε γαμώτο οθόνες και με τις δύο τεχνολογίες sync;
  2. Bigi

    ARCTIC Liquid Freezer 120 - 120mm AIO CPU Cooler Review

    Είσαι άψογος για μία ακόμα φορά! Ειδικά στο θέμα της ψύξης το διαπίστωσα και μόνος μου με την αλλαγή των ανεμιστήρων ότι οι σκέτοι αριθμοί μπορεί να μη λένε πάντα την αλήθεια.Ή έστω όχι σε όλους.Ενώ θεωρητικά οι cm είναι ανώτεροι σε τεχνικά χαρακτηριστικά και αποδόσεις με λίγο υψηλότερο θόρυβο, πρακτικά εμένα αυτός ο "λίγο υψηλότερος θόρυβος" μου χαλούσε όλη τη μανέστρα. Σε ευχαριστώ για ακόμα μία φορά για τις γνώσεις που μοιράζεσαι και για το χρόνο που αφιερώνεις.
  3. Bigi

    ARCTIC Liquid Freezer 120 - 120mm AIO CPU Cooler Review

    Το σφάλμα στο Δθ σε περίπτωση υψηλής θερμοκρασίας δωματίου να υποθέσω οφείλεται στο γεγονός ότι ο ήδη θερμός αέρας θα είναι πιο απρόθυμος να ψύξει αποτελεσματικά;Δηλαδή, εάν έχω 10 βαθμούς πες θερμοκρασία δωματίου και συνεπώς ψυχρό αέρα, θα μπορούσα να έχω μια Δθ της τάξης των 30 βαθμών πες.Εάν όμως έχω θερμοκρασία δωματίου 30 βαθμούς, επειδή ο αέρας είναι ήδη ζεστός, θα επηρεάσει και την αποτελεσματικότητα της ψύκτρας, οπότε το Δθ δε θα μείνει στο 30, αλλα θα πάει πες στο 33-35 ή λέω ηλιθιότητες;Δεν το έχω ψάξει ποτέ το συγκεκριμένο, αλλά γενικά ποτέ δεν έκανα μετρήσεις σε διαφορετικές εποχές γιατί αυθαίρετα κάπως πίστευα ότι ένας ήδη ζεστός αέρας επηρεάζει και την "ποιότητα της απόδοσης" της οποιαδήποτε ψύκτρας.
  4. Bigi

    ARCTIC Liquid Freezer 120 - 120mm AIO CPU Cooler Review

    Το λοιπόν, τους ανεμιστήρες τους έβαλα, τους δοκίμασα και όπως τους έβαλα, έτσι τους κράτησα!Για να μην πω χαοτική, θα πω τουλάχιστον αισθητή η διαφορά στον αντιληπτό θόρυβο σε σχέση με τους ανεμιστήρες της coolermaster 240m.Από θερμοκρασίες δε μπορώ να βγάλω εύκολα άκρη γιατί ό,τι δοκίμαζα τον μάρτη ήταν με 20 βαθμούς στο δωμάτιο και τον Ιούλιο με 27 και βάλε.Θεωρώ όμως ότι όντως συμβαίνει αυτό που υποψιαζόμουν.Ναι μεν, σε απόλυτες τιμές και σε υψηλές/μέγιστες στροφές οι cm είναι λίγο πιο αποδοτικοί, επειδή όμως ήταν αισθητά πιο θορυβώδεις και τους δούλευα σε χαμηλές στροφές, με τους f12 έχω αν όχι καλύτερα αποτελέσματα, έστω περίπου ίδια, επειδή τους δουλεύω σε υψηλότερες στροφές.Και φυσικά είναι ήσυχοι, επιτέλους και χωρίς κροταλίσματα.Και ένα επιπλέον, βασικό για εμένα πλεονέκτημά τους: επειδή δουλεύουν σε χαμηλότερες στροφές απ' ότι οι cm, προκαλούν λιγότερους τριγμούς στο, απαράδεκτο σε αυτόν τομέα, corsair 540...Έχω πλέον ξηλώσει πόσα μαλακά μονωτικά... Seafalco, σε ευχαριστώ πολύ, ειλικρινά.
  5. Bigi

    ARCTIC Liquid Freezer 120 - 120mm AIO CPU Cooler Review

    Μέσα στον Ιούνιο την προγραμματίζω.Λογικά τότε θα βρω λίγο χρόνο.Μην περιμένετε επιστημονικές μετρήσεις.Στο περίπου θερμοκρασίες με κανένα prime και κυρίως διαφορά αντιληπτού θορύβου! Ως προς τα υπόλοιπα, υπάρχει νύχτα!
  6. Bigi

    ARCTIC Liquid Freezer 120 - 120mm AIO CPU Cooler Review

    Κρίμα που δεν έχετε όργανο φασματικής ανάλυσης του θορύβου, τα λεφτά μας πίσω! Είσαι άψογος! Νομίζω πρέπει να ενημερωθεί το review της 240m και με τις μετρήσεις αυτές. Θα τους δοκιμάσω να σου πω την αλήθεια κάποια στιγμή.Είμαι περίεργος να δω πόσο αντιληπτές στην πράξη είναι αυτές οι μικρές διαφορές στα νούμερα (μιλάω για το θόρυβο).Εξάλλου ο επεξεργαστής μου και υπερχρονισμένος κάπου στα 140-150w βλέπω καίει, οπότε δεν τίθεται θέμα επί της ουσίας να χάσω από την απόδοση της υδρόψυξης.Οι 0,9 βαθμοί διαφορά στο Δθ που αν καταλαβαίνω καλά έχουν στη μέγιστη για τον καθένα ταχύτητα περιστροφής είανι αστεία επιβάρυνση για τα δεδομένα μου.
  7. Bigi

    ARCTIC Liquid Freezer 120 - 120mm AIO CPU Cooler Review

    Κατάλαβα τι λες (πιστεύω δηλαδή! ). Δεν το γνώριζα ομολογουμένως πριν πάρω τον δικό μου ώστε να κάνω και σχετική έρευνα αγοράς αν και μέχρι στιγμής μόνο σε έναν από τους 6 ανεμιστήρες που έχει επάνω το κάνει σε μικρό βαθμό (αν και νομίζω πως ο συγκεκριμένος είναι ζαβός γιατί είχε και άλλα θεματάκια).Τέλοσπάντων, για να μην εκτροχιάζω το θέμα, θα περιμένω μερικές ημέρες να δω εάν τυχόν καταφέρεις και κάνεις δοκιμές και μετά θα κοιτάξω είτε για αυτούς είτε για τους pwm co που είναι και μονόχρωμοι για να ταιριάζουν με το υπόλοιπο build. Και πάλι σε ευχαριστώ για την καλοσύνη καταρχάς να ασχοληθείς με τη απειρία και απορία του καθενός.
  8. Bigi

    ARCTIC Liquid Freezer 120 - 120mm AIO CPU Cooler Review

    Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.Εξάλλου καθότι από επαρχία μέχρι να τους παραγγείλω και να μου έρθουν, θα θέλουν και λίγο καιρό.Σε ευχαριστώ για τον κόπο όπως και να έχει. Το μόνο που με στενμαχωρεί είναι ότι στο youtube που βλέπω δοκιμές για το θόρυβό τους, βγάζουν αυτόν τον ηλεκτρικό ήχο, τον οποίο θέλω να αποφύγω.Η βουή του αέρα δε με ενοχλεί, αυτό το κροτάλισμα όμως δεν αντέχεται.
  9. Bigi

    ARCTIC Liquid Freezer 120 - 120mm AIO CPU Cooler Review

    Καλά, έχω ψωμί ακόμα μέχρι να φτάσω στο σημείο να αντιλαμβάνομαι ό,τι διαβάζω σε αυτό το review ή τα σχόλια από κάτω και όλα τα σχετικά γραφήματα κλπ.Αλλά οκ, βήμα βήμα. Στην 240m της coolermaster για να είμαι ειλικρινής θέλω να τους δοκιμάσω.Δε με ενδιαφέρουν τόσο οι 1-2 ή και 5 βαθμοί διαφορά που λέει ο λόγος.Θέλω να αλλάξω ανεμιστήρες επειδή αυτοί της cm είναι οριακά ανεκτοί πλέον για τα γούστα μου και ο ένας από τους 2 βγάζει το γνωστό κροτάλισμα που βγάζουν σε οριζόντια θέση.Το έχω σχεδόν εξαφανίσει βέβαια με ένα μαλακό μονωτικό υλικό που του έχω ακουμπήσει, αλλά και πάλι τους θεωρώ πλέον θορυβώδεις.Επειδή μου αρέσει όμως η υδρόψυξη και ταιριάζει εμφανισιακά και με το κουτί και πάει και καλά από θερμοκρασίες δε θα ήθελα να τα ξηλώσω όλα.Γι' αυτό σκέφτομαι γι' αυτούς τους ανεμιστήρες.Εξάλλου πραγματικά δεν ξέρω κατά πόσο θ' ανέβουν οι θερμοκρασίες δεδομένου ότι εάν είναι πιο ήσυχοι θα δουλεύουν σε υψηλότερες στροφές σε σχέση με τους τωρινούς μέχρι να πιάσουν τα ανεκτά επίπεδα θορύβου που θέλω κάθε φορά, έχοντας κατά συνέπεια λογικά και καλύτερη ροή αέρα.Ελπίζω μόνο να μη βγάζουν στον fan controller αυτόν τον ηλεκτρικό ήχο που λες ή έστω να μην είναι εκνευριστικός.Σε κάθε περίπτωση σε τέτοια τιμή που διατίθενται, μόνο και μόνο για να μου φύγει η περιέργεια θα τους δοκιμάσω.Να έκαναν 15-20€ ο ένας, να πω πάει πολύ...
  10. Bigi

    ARCTIC Liquid Freezer 120 - 120mm AIO CPU Cooler Review

    Εντάξει, μιλάμε το έχετε πάει σε άλλο επίπεδο το θέμα των σχευικών review.Απλά μπράβο.Αν και πρέπει να έχει και μια πιο light για εμάς τους νουμπάδες! Να ρωτήσω.Τους ανεμιστήρες που έχει αυτή ή η 240 (υποθέτω είναι ίδιοι;) μπορούμε να τους βρούμε να πωλούνται χωριστά;Έχει νόημα να έμπαιναν σε άλλο ψυγείο για χαμηλότερο θόρυβο ή είναι σχεδιασμένοι για το συγκεκριμένο μόνο;Θέλω να πω δηλαδή, η απόδοσή τους υπάρχει περίπτωση να είναι αισθητά μειωμένη σε άλλο radiator; edit: αν δεν κάνω λάθος είναι οι παρακάτω; https://www.skroutz.gr/s/4736584/Arctic-F12-PWM.html
  11. Bigi

    Η Nvidia αποκάλυψε και επισήμως τις νέες GTX 1080 και GTX 1070

    Την amd πότε περίπου την περιμένουμε, ξέρει κανείς;Για να δούμε που θα καταλήξουμε. Πολύ καλές φαίνονται πάντως.Αναμένουμε και πραγματικά benches.
  12. Bigi

    Νέες GPUs για φορητούς υπολογιστές από την NVidia

    Msc στις gpu πρέπει να έχεις πλέον για να βγάλεις άκρη με τόσα μοντέλα που έχουν!
  13. Bigi

    [ Buildlog ] COMPLETE Project "narcisa" Custom Corsair Air 540

    Εξαιρετικό!Απλά συγχαρητήρια από εμένα.
  14. Bigi

    Supercars & Dreamcars Thread

    [ame=http://www.youtube.com/watch?v=53c6o_cNPEo]HONDA NSX (EXTENDED VERSION) BY FORMAT67.NET - YouTube[/ame] Ανατριχίλα...Δείτε και τα άλλα βίντεο που έχει.Εξαιρετικός ο τύπος...Μερακλής.
  15. Bigi

    The ATi Catalyst Driver thread.

    Έβαλα τους 11.5 και δε μου δουλεύει καμία έκδοση του afterburner.Δηλαδή όχι ότι κρασάρει, απλά δεν πιάνει σωστά τα ρολόγια. Συμβαίνει και σε άλλους αυτό;
  16. Bigi

    Supercars & Dreamcars Thread

    athens το συγκεκριμένο τάπερ το είχα δει κάτι μέρες σε μια αντιπροσωπεία στη Μεσογείων.Το είχαν σε ράμπα με κλίση προς τα κάτω κιόλας και ήταν κουκλί.Να τσούλαγε και λίγο... Πάντως δεν έχεις δίκιο για το sedan.Είναι παντού καλύτερο από το hatch.Αν ερχόταν ευρώπη εγώ ούτε που θα το σκεφτόμουν για το hatch...
  17. Bigi

    Supercars & Dreamcars Thread

    Κάπου άκουσα ότι η ανάπτυξη του νέου nsx σταμάτησε λόγω της απανταχού παρούσας κρίσης.Αληθεύει;
  18. Bigi

    Μηχανοκίνητος Αθλητισμός

    Βίντεο βγάλεεεεεεεε!
  19. Bigi

    Supercars & Dreamcars Thread

    Τσ τσ, βετέκιασμα λέμε και τα μυαλά στο μπλέντερ.Δεν έχω ρε γμτ το δικό μας Χότζα σε κανά ανέβασμα πάνω από τις 8μιση χιλιούμπες να λυσσάει.Κάποια στιγμή λέω να φτιάξω κανένα βιντεάκι αλλά το σκέφτομαι.
  20. Bigi

    Supercars & Dreamcars Thread

    Zomfg NSX, τι σχήμα και τι όχημα...Πριν δέκα χρόνια είχα δει μερικές φορές ένα κίτρινο, χαμηλωμένο με 5άκτινη νικελένια ζάντα.Ντάξ, ακόμα το θυμάμαι... Από κοντά είναι άλλη φάση αν το δείς (είναι και γκουστέρα από τις λίγες κιόλας).
  21. Bigi

    Τι παίζετε αυτόν τον καιρό;

    Μπορεί να μην έχει και καλή σύνδεση.Εγώ έχω υποτίθεται adsl2+ και παρόλο που δεν τρελαίνομαι ούτε για πινγκ ούτε για σκορ και τελοσπάντων παίζω γιατί γουστάρω και όχι για να αποδείξω κάτι, πάρα πολλές φορές το παρατάω λόγω τρελής καθυστέρησης.Ναι, υπάρχουν ακόμα και αυτά... Τέσπα, το frontlines δηλαδή λέει για εσάς;Γιατί σε άλλα φόρα το βγάζουν πατάτα Αιγύπτου.
  22. Bigi

    Supercars & Dreamcars Thread

    Ναι ένα άσπρο r8 είδα κι εγώ πριν δέκα μέρες στη Γλυφάδα.Προφανώς το ίδιο είναι.Πάντως εγώ έχω πολλά χρόνια να αισθανθώ ανατριχίλα βλέποντας αυτοκίνητο.Δεν ξέρω γίναν όλα σούπα μου φαίνεται και δε συγκινούμαστε;Βοηθάει και η υπερέκθεση μέσω του διαδικτύου επίσης;Ίσως.
  23. Bigi

    Δείξτε το κουτί σας...

    Εσείς έχετε πολύ ωραία και τακτοποιημένα κουτιά λέμε! :clap:
  24. Bigi

    Supercars & Dreamcars Thread

    Το q7 τώρα το είδα, δεν είχα δει τις προηγούμενες σελίδες.Καλά εντάξει, διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για τις ανακοινώσεις των κατασκευαστών.Και για τα 1400ρια ανακοινώνουν 6 μέση κατανάλωση αλλά βαράνε 8ρια.Τόσο βαρύ όχημα δεν το βλέπω εύκολα να έχει τέτοια κατανάλωση.Αν το ζορίσεις ειδικά πάει περίπατο το 11,6... Για μένα η μόνη λύση είναι ηλεκτρικά.Τέλος.Ούτε εκπομπές ούτε τίποτα.Και τα βιοκαύσιμα τα ίδια χάλια είναι.Εκπέμπουν καταρχήν και αυτά τα ίδια περίπου ποσά co2 με το πετρέλαιο και τα παράγωγά του.Τι να τα κάνεις τότε;Επιπλέον δεν είναι αποδοτικά.Χρειάζονται μεγάλες εκτάσεις να καλλιεργούνται για να παραχθούν.Κάποια αεροπορική εταιρία είδα πρόσφατα πέταξε το πρώτο επιβατηγό αεροπλάνο με βιοκαύσιμα.Αν θυμάμαι καλά λέγανε στο ρεπορτάζ ότι αν ήθελε να κινεί όλα τα αεροσκάφη της έτσι, μια χώρα του μεγέθους της Κολομβίας (ή κάτι τέτοιο) έπρεπε να χρησιμοποιεί τις εκτάσεις τις αποκλειστικά για την παραγωγή βιοκαυσίμων που θα κάλυπταν τις ανάγκες των αεροπλάνων για ένα έτος... Κόφτε τους εκείνους τους φλεγματικούς άγγλους.Δε μποράω να τους βλέπω.Είναι πιο προβλέψιμοι και από το θάνατο.
  25. Bigi

    Supercars & Dreamcars Thread

    Κανένα ηλεκτρικό ή έστω υβριδικό υπεραυτοκίνητο (και μη) σκοπεύουν να βγάλουν ή θα συνεχίσει για πολύ ακόμα κάθε γκαζιά να χρεώνει και ευρώ (χώρια το θέμα το περιβαλλοντικό);;;
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.