Jump to content



seagate 7200.10


GdamprXP

Recommended Posts

Εχω 2 seagate 7200.10 με NCQ σε raid 0. Πως μπορώ να δω αν είναι ενεργοποιημένο το NCQ? Απο τη διαχείριση συσκευών δε βλέπω κάτι σχετικο. και ενα δευτερο, το jumperακι που έχουν οι σκληροί να το βγάλω?

Link to comment
Share on other sites

θα πάς στην διαχείριση συσκευών και συγκεκριμένα στις ιδιότητες του disk controller σου,εκεί στο παράθυρο primary channel η secondary channel θα βρείς μια επιλογή command queing.Την κάνεις check - έχεις NCQ αν όχι δεν έχεις NCQ.To ίδιο συμβαίνει με τους raptor:T:

Link to comment
Share on other sites

Το jumperάκι είναι για την υποστήριξη του SataII, χωρίς αυτό θα δεις μεγάλη διαφορα στο burst του HDTach αλλά γενικά σε επιδόσεις είναι μάλλον στα ίδια. Εγώ το έχω βγάλει, απλά πρόσεξε μην το χάσεις (είναι μικρό το ρημάδι) ;)

Link to comment
Share on other sites

Όπως φαίνεται και στο manual της σειράς 7200.10 της Seagate, με το jumper τοποθετημένο περιορίζεις τη λειτουργία του δίσκου σε απλό SATA (1.5Gbps).

Για να λειτουργήσει ο δίσκος σε SATA II mode (3.0Gbps) θα πρέπει να το βγάλεις.

Στη σελίδα 36 του manual της GB DS4 , λέει ότι αν ενεργοποιήσεις στο BIOS την επιλογή AHCI (Advanced Host Controller Interface), είτε για τον Sata Controller του Intel ICH8 είτε για τον Gigabyte SATA Controller (επιλογές αντίστοιχα : SATA RAID/AHCI Mode και Onboard SATA/IDE Ctrl Mode στο BIOS), τότε ενεργοποιείς τα "advanced Serial ATA features" όπως τα λέει, NCQ (Native Command Queuing) και Hot Plug.

Αυτό που δεν ξεκαθαρίζει στο manual, είναι το άν στο RAID mode παραμένουν ενεργοποιημένες οι λειτουργίες αυτές....

Μπορείς πάντως, για να σιγουρευτείς, να ρωτήσεις το on-line technical support της Gigabyte. Μέσα σε 2-3 μέρες θα σου έχουν απαντήσει....

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.