Jump to content


Προβλήματα με την εγκατάσταση μιας Tuniq 120 σε Stacker...


n1ck0s

Recommended Posts

Πήρα στα χέρια μου μια Tuniq 120 για να την δοκιμάσω. Είχα δει φωτογραφίες αλλά δεν περίμενα τέτοιο θηρίο για ψύκτρα...

Έχω μερικά θεματάκια με την εγκατάστασή της σε ένα Stacker (παλιό), μήπως έχετε καμμιά ιδέα...

1) Πόσο πρέπει να σφίξει κανείς τις βίδες; Η ψύκτρα έχει μια μικρή κλίση προς τα κάτω (φωτό 1). Να σφίξω και άλλο; Φοβάμαι μην κάνω ζημιά.

dsc00212vz9.th.jpg

2) Στο καπάκι του Stacker έχει υποδοχή για πλαϊνό fan. Έλα όμως που η υποδοχή βρίσκει πάνω στην ψύκτρα, ακόμη και χωρίς fan πάνω (φωτό 2). Τι να κάνω με αυτό; Αφήστε δε που το fan-άκι αυτό κάνει δουλειά γιατί η MSI 7950 δεν έχει ενεργή ψύξη και ανεβάζει τρελά temps χωρίς αυτό.

dsc00213rm8.th.jpg

3) To πλαινό fan δρόσιζε και το NB παλιά και ήταν δροσερό στην αφή. Τώρα το ΝΒ το κρύβει η Tuniq και είναι αισθητά πιο ζεστό. Είναι τόσο στριμόκ@λα εκεί πλέον όμως που δεν νομίζω να μπορώ να κάνω και πολλά... μπορώ;

4) Και ένα Minor. Ο ρυθμιστής στροφών είναι λίγο κτηνάκι και δεν χωράει να βγει από slot πίσω (το κουμπί είναι μεγαλύτερο από το άνοιγμα). Έτσι τον έχω παρατημένο μέσα στο κουτί... Δεν με πολυνοιάζει αλλά είναι μεγάλη π@π@ριά... δεν μπορεί να μην είχαν υπολογίσει τέτοιο πράγμα...

Any ideas?

Link to comment
Share on other sites

1) Dunno

2) Αν θες να βγάλεις την υποδοχή για τον πλαϊνό ανεμιστήρα, θα χρειαστείς ένα allen για να βγάλεις τα παξιμάδια που στηρίζουν το μεταλλικό πλέγμα, μετά η πλαστική υποδοχή βγαίνει με απλό ξεβίδωμα. Για το πρόβλημα που θα προκύψει μετά με τον ελλειπή εξαερισμό, ίσως αν βρεις έναν λεπτό 12άρη ανεμιστήρα και τον εφαρμόσεις πάνω στην μεταλλικές επιφάνειες που στήριζαν την πλαστική υποδοχή, κάτι να γίνει. Αλλά θέλει λίγο ψάξιμο.

3) Έχει βγάλει η Thermaltake, η Coolermaster και η Thermalright φανταστικές λύσεις για την ψύξη του ΝΒ, ψάξε και ίσως βρεις αυτό που σου ταιριάζει. Εγώ με αυτό που έχω είμαι πολύ ικανοποιημένος (αθόρυβο-αποδοτικό-φτηνό). Απλά θα ξηλώσεις -ξανά- τη μητρική.

4) Πρέπει να το δω από κοντά για να σου πω, δεν ξέρω :(

Link to comment
Share on other sites

1)Δεν χωραει για λιγο ή για πολυ;

Δοκιμασε και αυτο που λεει ο gznp και πες μας γιατι και εγω σκεφτομαι να παρω την συγκεκριμενη ψυκτρα....

2)Διαφορα ειδες σε θερμοκρασια;

3)Απο που την πηρες;Newegg;

Link to comment
Share on other sites

Το ιδιο προβλημα ειχα και εγω.

αφαιρεσε το πλαινο ανεμηστηρακι με ολη την βαση του για να χωρεσει

μπορεις να βαλεις το πλαινο ανεμηστηρακι στο πλεγμα λιγο πιο κατω απλα το βιδωνεις πανω στο πλεγμα ή απλα δεν το βαζεις.

Τις βιδες σφιξτες οσο πανε μην ανυσυχεις δεν σπανε ουτε κλωτσανε τα πασα τους

Απο θερμοκρασια σε συνδυασμο με την νεα παστα της ζαλμαν κατακορυφη πτωση τι να σου λεω αξιζει θα το δεις

Και μενα εχει μια ελαφρως κλιση προς τα κατω αλλα ειναι αναιπεσθητη παντως η ψυκτρα ειναι κορυφαια :) :) :) :)

Link to comment
Share on other sites

όσον αφορά το 4) βγάλε αυτό που πιάνεις για να ρυθμίσεις τις στροφές, περασέ το μετά χωρίς αυτο από εκεί που δεν χωρούσε και αφού το στηρίξεις με την βίδα ξαναβάλτο στην θέση του.για τα αλλα σου είπαν

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από n1ck0s [Χθες, στις 10:34] 2) Στο καπάκι του Stacker έχει υποδοχή για πλαϊνό fan. Έλα όμως που η υποδοχή βρίσκει πάνω στην ψύκτρα, ακόμη και χωρίς fan πάνω (φωτό 2). Τι να κάνω με αυτό; Αφήστε δε που το fan-άκι αυτό κάνει δουλειά γιατί η MSI 7950 δεν έχει ενεργή ψύξη και ανεβάζει τρελά temps χωρίς αυτό.

Eίχα το ίδιο πρόβλημα με την Νoctua. Έφυγε η βάση του 8αρι ανεμιστήρα, ανοίχτηκαν νέες τρύπες και σ' αυτές βιδώθηκε ένας 12αρης.

Επίσης ψάχνω να βρώ έναν ήσηχο 25αρι (600-700 στροφές) να μπεί σαν αυτόν της ThermalTake. Καμιά ιδέα ?

Link to comment
Share on other sites

εγώ όσο και να έψαξα 25ρη δε βρήκα πουθενά tifozi1, καλύτερα αγόρασε το crossflow για το στάκερ σου όπως έκανα και γω. ρίχνει και 10 βαθμούς στο μόμπο. ένα παληκάρι εδώ έχει γράψει και θεμοκρασίες (νομίζω και γω είχα ποστάρει) 3 επιλογές. στην 1 δεν ξέρεις αν είναι ανοιχτό και ψάχνεις με τοδάχτυλο στο διακοπτάκι πίσω από το κουτί. :)

Link to comment
Share on other sites

@gznp: Δεν τις είχα προσέξει τις αλενόβιδες... Δεν έχω τόσο ψιλό αλενάκι, μόλις πάρω άυριο θα το μοντάρω, thx.

@F i L: Δεν χωράει για πολύ. Με άλλα λόγια χωρίς μόντα δεν μπαίνει. Πάντως βγάζοντας τα βιδάκια και κατόπιν τη βάση λύνεται το πρόβλημα σίγουρα (το λένε και τα παιδιά). Θερμοκρασίες έχω 10 βαθμούς κάτω από την stock (σε full load με Ceramic) αλλά αν την επανατοποθετήσω είμαι σίγουρος θα πέσω και άλλο. Για όποιον ενδιαφέρεται την βρήκα από έναν τύπο στο ebay στα 95$ (66$ + 29$ μεταφορικά) χωρίς δημοπρασία.. Για περισσότερα pm.

@ΟΕW1999: Ποιά είναι αυτή η πάστα; Αυτή; http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=showproduct&item=38816

@papakos: Ε θα τον χτυπήσω μάλλον... Πρέπει να κάνει δουλειά.

@wifi: Νιώθω λίγο χαζός... Όντως βγάζεις το πλαστικό, το περνάς και μετά το ξαναβάζεις... απλά... thx.

@tifozif1: Εγώ κάνα τέτοιο έλεγα. http://www.greek-shops.de/eshop.php?action=article_detail&s_supplier_aid=zul10128 Αλλά δεν το βρίσκω...

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους.

Link to comment
Share on other sites

στο overcolckers.co.uk σου βγαινει ~70 μαζι με τα μεταφοροκια κατευ8ειαν Ελλαδα για οποιον τον ενδοιαφερει,που ειναι πολυ καλυτερα απο το ebay.

και εχει αρκετα κομματια ακομα γιατι ειχαν φερει μια 1000αδα αρχικα

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από n1ck0s

@ΟΕW1999: Ποιά είναι αυτή η πάστα; Αυτή; http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=showproduct&item=38816

Αυτή είναι, ναι. Πολύ εύχρηστη πάστα, ισάξια (ίσως και καλύτερη) από την AS5.

Αυτό που λες για την κλίση της με παραξένεψε πάντως! Η δικιά μου είναι πιο βαριά αλλά αντέχει (και να φανταστείς στηρίζεται με τον ίδιο τρόπο όπως οι default ψύκτρες της Intel - με εκείνα τα ελλεεινά πλαστικά :p)

Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι πως είμαι λίγο @δερφή σε αυτά και φοβάμαι να τα ζορίσω... Σίγουρα θα θέλει και άλλο σφίξημο, μόλις πάρω την καινούργια πάστα θα την τοποθετήσω καλύτερα.

@CrazyAnt: Και μένα 72 μου βγήκε αλλά η αλήθεια είναι πως ήταν λίγο ρίσκο η παραγγελία απο ιδιώτη...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.