Jump to content


H Ελληνική γλώσσα


Wizard!

Recommended Posts

Εδώ και πολλά χρόνια, είχα ακούσει για αυτές τις ομιλίες, αλλά ποτέ δεν είχα καταφέρει να τις βρω. Οι περισσότεροι από εσάς, θα έχετε ακούσει κάποια στιγμή, αόριστα, για μιά ομιλία που έκανε κάποιος έλληνας προσπαθώντας να πείσει τους υπόλοιπους λαούς, ότι η ελληνική γλώσσα είναι η πηγή των υπολοίπων, κι για να το πετύχει αυτό, χρησιμοποιήσε μόνο ελληνικές λέξεις (εκτός από τα άρθρα) παρόλο που μιλούσε στα αγγλικά.

Στο παρακάτω link θα βρείτε τα επίσημα στοιχεία, τι πραγματικά έγινε, ποιός ακριβώς τις έκανε και φυσικά τις καθεαυτού ομιλίες :D

http://hellenicnews.com/gr/readnews.html?newsid=5355〈=GR

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Νάνση που κατάφερε να το βρει :daisy:

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει τρικ... Αυτό ακριβώς εξηγούσε, ότι οι υπόλοιπες γλώσσες γεννήθηκαν από την ελληνική και για αυτό το λόγο θα έπρεπε η ελληνική να είναι η επίσημη διεθνής γλώσσα και όχι η αγγλική.

Link to comment
Share on other sites

Ρε σεις, αυτός ο λόγος είναι πασίγνωστος!Αν δε ξέρετε το ιστορικό, διαβάστε πως δημιουργήθηκε:

Σε εκείνη τη διάσκεψη, που είχε πάει ο Ξενοφών Ζολώτας, επειδή δεν είχανε μεταφραστές και υπήρχε πρόβλημα, ζητήθη από τους ομιλητές των περισσότερων χωρών να πουν την ομιλία τους στα αγγλικά. Αυτό όμως δεν άρεσε στον Ξενοφώντα, και σκέφτηκε να γράψει ένα λόγο με αγγλικές λέξεις με ελληνική ρίζα! Περιττό να σας πω τι εντύπωση προκάλεσε στο κοινό ο λόγος αυτός τότε!

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Wizard!

Ναι, αλλά από όσο θυμάμαι η όλη συνδιάσκεψη, τουλάχιστον τη μία φορά, γινόταν στα πλαίσια της ψηφοφορίας για τη διεθνή γλώσσα.

Από όσο ξέρω, δεν έπαιρνε μέρος τότε αυτή η ψηφοφορία,έγινε άλλοτε αυτή. Ήτανε διεθνής συνάντηση των προέδρων των Τραπεζών!Δε βάζω χέρι βέβαια στη φωτιά, κάπου έχω ένα βιβλίο που το λέει πάμε για διάβασμα! :D

Link to comment
Share on other sites

Επειδή είναι όνομα και ο άνθρωπος έζησε εποχή που μιλούσαν καθαρεύουσα, σωστά το λέει ;)

Για παράδειγμα λέμε "στην οδό Σωκράτους" ενώ στη δημοτική θα έπρεπε να λέμε "στην οδό του Σωκράτη".

Ονόματα και ονομασίες μπορούν και είναι πιό σωστό να αναφέρονται με την αρχική τους γλώσσα :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.