Jump to content



AGORA APO AMERIKH-TELWNEIAKOI DASMOI


bizbiras

Recommended Posts

GEIA XARA PAIDIA

THELW NA KANW MIA AGORA MESW INTERNET ME PISTWTIKH KARTA APO AMERIKH (www.adorama.com) ENA AKSESOYAR GIA BINTEOKAMERA TO OPOIO STOIXIZEI MAZI ME TA EKSODA APOSTOLHS $1947

THELW NA RWTISW AN THA PLHRWSW TELWNEIAKOYS DASMOYS KAI POSO THA EINAI AYTOI H POY MPORW NA APEYTHINTHW GIA NA YPOLOGISW TO POSON?

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου...απο ebay ειναι ή απο μαγαζι?

Οσες φορες εχω φερει κατι απο USA ή Japan...οσα κιλα και να ειναι τους εχω πει να βαζουν οτι κοστιζει $50 και οτι ειναι used electronic devide και παντα ερχετε σπιτι μου....το μεγαλυτερο ποσο που εχω παραγγειλει ειναι 1200$ και εννοειτε οτι δεν τα ασφαλιζω....!

Μεχρι τωρα δεν εχει χαθει τιποτα...ουτε μεγαλα ουτε μικρα πακετα...:)

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από GoriLLakoS [Σήμερα, στις 12:27]

Τα περισσοτερα ναι...αλλα μονο με ευθυνη δικια σου....αλλα ομως καθολου...δεν το συζητανε καν..

Διότι για αυτούς θεωρείται Federal Crime και αν τους πιάσουν θα τους γ***** στην κυριολεξία.

Επίσης να σου πω ότι στέλνοντας κάτι αξίας 1200$ με απλό airmail και ανασφάλιστο πας γυρεύοντας.

Σχετικά με την ερώτηση του φίλου,

Θα σου συνιστούσα να ζητήσεις αποστολή με USPS Global EMS: θα είναι ασφαλισμένο στην αξία του και θα πάρει tracking number ώστε να μπορείς να το παρακολουθείς online. Εδώ θα σου παραδοθεί από τα ΕΛΤΑ, τα οποία θα αναλάβουν και τον εκτελωνισμό του αντικειμένου. Αφού μετατραπούν τα $ σε ευρώ, θα προστεθούν ~3,5% δασμοί και 19% ΦΠΑ επάνω στην αξία του αντικειμένου + μεταφορικών. Τα ΕΛΤΑ χρεώνουν ένα πολύ μικρό ποσό ~10ευρώ (?) για αμοιβή εκτελωνιστή. Χοντρά, υπολογίζεις ένα 23% επάνω στην αξία σε ευρώ. Υπάρχει πάντως μια μικρή πιθανότητα να περάσει ελεύθερο.

Αν το πακέτο σταλει μέσω κάποιας εταιρείας courier (UPS, Fedex, κλπ) το κόστος των μεταφορικών θα είναι υψηλότερο, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Τα έξοδα εκτελωνισμού (αμοιβή εκτελωνιστή, έξοδα αποθήκης, επιπλέον μεταφορικά στο σπίτι σου!!!) που θα σου χρεώσουν θα είναι πολύ περισσότερα από τα 10 ευρώ των ΕΛΤΑ. Ένα νούμερο γύρω στα 100-150 ευρώ δεν είναι παράξενο. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην εκτελωνιστεί! Αν μένεις Αθήνα, μπορείς να πας στο Ελ. Βενιζέλος και να κάνεις όλη τη διαδικασία μόνος σου, γλυτώνοντας σημαντικό μέρος από τα κερατιάτικα, αλλά θα χάσεις όλη τη μέρα σου εκεί.

Με απλό USPS Airmail ParcelPost είναι πολύ πιθανό να περάσει ελεύθερο από το τελωνείο, απλά γιατί δε τα ψάχνουνε τόσο πολύ. Ακόμη κι αν το ασφαλίσεις (που για τέτοια αξία, προσωπικά δεν θα διακινδύνευα διαφορετικά, αν και δε νομίζω να το ασφαλίσουν για όλη την αξία του...), πάλι μπορεί να περάσει ελεύθερο. Απλά όμως σε περίπτωση που σου κάτσει στραβή θα ταλαιπωρηθείς άσχημα μέχρι να βγάλεις άκρη.

Ελπίζω να βοήθησα κάπως.

-Κ.

Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλα αγοραζεις κατι για να το παρεις -30/40%....αν πληρωσεις και φορους το παιρνει-15/10%...αμα ειναι τοσο μικρο το ποσοστο κερδους σου...πας σε κανενα μαγαζι φιλου σου να σου κανει καλυτερη τιμη και εχεις και rma απο ελλαδα..

Link to comment
Share on other sites

Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΛΙΓΟ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΤΥΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΓΟΡΑ. ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ Μ'ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ: "VariZoom Navigator Full-Size Stabilizing Arm / Vest, with Flow Pod Kit" (ΓΙΑ ΒΙΝΤΕΟΚΑΜΕΡΕΣ) ΑΠΟ ΤΟ www.adorama.com ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΛΟ ΕΤΣΙ? ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ, ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ, ΑΠΟΓΕΙΩΘΕΙ ΤΡΕΛΑ, ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΒΛΕΠΩ ΠΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΑΓΓΛΙΚΟ SITE, ΠΟΥ ΝΑΙ ΜΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΧΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΗΣΥΧΟ..

ΠΑΝΤΩΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΗΡΑ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΚΕΦΤΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ!

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από GoriLLakoS

Ναι αλλα αγοραζεις κατι για να το παρεις -30/40%....αν πληρωσεις και φορους το παιρνει-15/10%...αμα ειναι τοσο μικρο το ποσοστο κερδους σου...πας σε κανενα μαγαζι φιλου σου να σου κανει καλυτερη τιμη και εχεις και rma απο ελλαδα..

Σύμφωνοι, όλοι για αυτό το κάνουμε.

Αλλά το στοίχημα στην προκειμένη περίπτωση είναι λίγο μεγάλο, δε νομίζεις; Αυτό λέω.

Link to comment
Share on other sites

Απλα πες στον εμπορο ή τον ιδιωτη να γραψει στο δεμα οτι κανει μονο 40 δολαρια και ετσι αποφευγεις τον τελωνισμο το 90% των αγορων μου ειναι απο εξω καθαρα για θεμα τιμης και πολλες φορες καλυτερου RMA απο την μαμα εταιρια παρα απο τους Ελληνες αντιπροσωπους :whistling :whistling :whistling

Στο φορουμ γραφουμε με μικρα και οχι κεφαλαια και απαγορευονται τα αγγλικα ριξε μια ματια στους κανονες δεν κανει κακο:)

Link to comment
Share on other sites

Βασικά από ότι ξέρω αν το στο στείλουν σαν γράμμα μέχρι 2 κιλά δεν πληρώνεις τελωνείο,

επίσης αν σταλεί σαν ανταλακτικό το ίδιο..

Σήμερα παρέλαβα από Σινγκαπούρη μια κάμερα η οποία πάνω έγραφε (spare part) και ούτε τελωνείο ούτε τίποτα...

’σε που αν σταλεί σαν γράμμα θα έρθει και ποιο γρήγορα...

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από marios007

Δεν το κάνουν πάντως όλοι αυτό.

Ούτε σαν δώρο το στέλνουν.

Έτσι την πάτησα μια φορά και πλήρωσα στο τελωνείο 170 για μια αγορά 250.

:boxed:

Αρχική απάντηση από tassoss

http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds/cgi-bin/tarchap?Lang=EL

Λοιπον,επελεηα οτι ηθελα και οταν παταω δασμους μου βγαζει αυτα...

Δασμός τρίτης χώρας : 0 %

Συμπληρωματικές μονάδες εισαγωγής : pa

Δασμολογική αναστολή καταλληλότητας πτήσεων : 0 %

Δεν πολυκαταλαβα βασικα...

Link to comment
Share on other sites

Φίλε bizbira διόρθωσε τις καταχωρήσεις σου στα ελληνικά.

Επίσης δεν χρειάζεται να γράφεις κεφαλαία. Είναι σαν να "φωνάζεις" και δεν είναι και ότι πιο ευανάγνωστο υπάρχει.

Είναι κανόνας του φόρουμ και η μη συμμορφωση μετά απο τόσες μερες που έκανες αυτο το ποστ θα αποφέρει γνωριμία με την μάυρη τρύπα.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.