Jump to content



MTK Bluetooth GPS Receiver


blade_pan

Recommended Posts

Ενας φιλος πηρε την BT-Q810 κεραια για κινητο.(GPS)

Τι γνωμη εχετε για το συγκεκριμενο και ποιο προγραμμα ειναι το καλυτερο να βαλω?:)

Link to comment
Share on other sites

Τι chip έχει απάνω? Αν έχει το SIRFIII τότε είναι ότι καλύτερο υπάρχει. Όχι ότι δεν υπάρχουν άλλα, αλλά αυτά είναι τα πιό δοκιμασμένα.

Πρόγραμμα πιστεύω ότι η μόνη επιλογή είναι DestinatorPN. Για Ελλάδα δεν υπάρχει πιό αξιόπιστο

Link to comment
Share on other sites

To 6 δεν ειναι καλύτερο από το PN αν το θέλεις για οδήγηση ;) Είναι καλύτερο αν το θέλεις για πεζοπορία, ορειβασία, κλπ. Η διαφορά του 6 από το ΡΝ είναι ότι το ΡΝ "κλειδώνει" το στίγμα πάνω σε δρόμο, σε αντίθεση με το 6 που σου επιτρέπει να βρίσκεσαι οπουδήποτε.

Link to comment
Share on other sites

To module είναι πολύ καλό... αυτό που έχει σημασία στα gps για οδήγηση δεν είναι τα πόσα channels έχει (που έχει 32, τα οποία είναι το μέγιστο), αλλά η ευαισθησία του... από ευαισθησία είναι πολύ καλό (-158 dBm ίσως πιάνει ακόμα και σε κλειστούς χώρους με μεγάλα παράθυρα ή μπαλκονόπορτες να φανταστείς από αντανακλάσεις...) και έχει πολύ γρήγορο cold start... ότι ακριβώς χρειάζεσαι για την πόλη, ειδικά σε στενά με πολυκατοικίες που κρύβουν την θέα των δορυφόρων...

όπως λέει και ο wizard! το destinator 3 είναι μακράν καλύτερο από το 6 όσων αφορά το χειρισμό του... στο 6 για να κάνεις κάτι πρέπει να μπεις σε 150 διαφορετικά menus και όλα τα options είναι κρυμμένα στην κυριολεξία... σκέψου δηλαδή στην οδήγηση να θέλεις να κάνεις αλλαγές... ή θα κάνεις στην άκρη ή θα το στουκάρεις... το μειονέκτημα όμως του 3 είναι ότι δεν δέχεται τους καινούργιους χάρτες, όπως και επίσης δεν παίζει σε VGA αναλύσεις (640χ480)...

επειδή έχω VGA ανάλυση στο PDA είμαι αναγκασμένος να έχω το 6... θα προτιμούσα το destinator 3, αλλά και πάλι υπάρχει πρόβλημα με κάποιους καινούργιους χάρτες...

Link to comment
Share on other sites

Να προσθεσω πως σε qtek 9100 το PN εχει προβλημα και δεν σου βγαζει το .exe για να τρεξεις το Destinator.

Με το 6 επαιξε μια χαρα.

Τωρα δεν ξερω αν απ΄το 6 μπορεις να βαλεις τους χαρτες του ΡΝ.

Link to comment
Share on other sites

Επειδη εχω δοκιμασει και τα 2 κλεινω προς το 6. Θα δανειστω κατι που εγραψε ενα παλικαρι στο φορουμ της NGI.

"Με το destinator6 φαινεται η τρομερη δουλεια που εχει κανει η NGI στην δημιουργια ελληνικων χαρτων. Τοσο καιρο την βριζαμε (αναμεσα τους και εγω) ενω στην πραγματικοτητα εφταιγε το pn".

Oπως αναφερθηκε παραπανω το μεγαλο μειονεκτημα ειναι τα μενου. Ισως ειχαμε συνηθισει εμεις αλλιως. Οι λειτουργιες περα απο εισαγωγη νεου προορισμου απαιτουν σταση.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Jaco [12-01-2007 09:47]

το destinator 3 είναι μακράν καλύτερο από το 6 όσων αφορά το χειρισμό του... στο 6 για να κάνεις κάτι πρέπει να μπεις σε 150 διαφορετικά menus και όλα τα options είναι κρυμμένα στην κυριολεξία... σκέψου δηλαδή στην οδήγηση να θέλεις να κάνεις αλλαγές... ή θα κάνεις στην άκρη ή θα το στουκάρεις...

αναποδα για μενα. το 6 ειναι το μοναδικο που μπορω να δουλεψω ενω κινειται το αυτοκινητο. κι αυτο γιατι εχει τεραστια εικονιδια και δε χρειαζεσαι γραφιδα.

To 6 δεν ειναι καλύτερο από το PN αν το θέλεις για οδήγηση Είναι καλύτερο αν το θέλεις για πεζοπορία, ορειβασία, κλπ.
με το destinator τι μπορεις να κανεις εκτος δρομου;
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.