Jump to content

Απομαγνητισμός CRT

Γιάννης Ν

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω μια crt 19" Samsung SyncMaster 957p.

Καλή οθονούλα αλλά παρουσιάζει πλέον μετά από 3 χρόνια χρήσης

τις γνωστές καμπύλες γραμμές που σιγά σιγά γίνονται όλο και πιο

έντονες.

Ξέρει κανείς κανένα κόλπο για απομαγνητισμό της οθόνης (χωρίς να την πάω

για service) η πάει για πέταμα?

Κανονικά ο λόγος ύπαρξης του Degauss από το μενού της οθόνης αυτός είναι...

Εναλλακτικά, ο απομαγνητισμός σε CRT οθόνες γίνεται κάθε φορά που ανοίγεις/κλείνεις από το κουμπί την οθόνη ή και όταν από Standby κατάσταση ανοίγει κατά το Startup του υπολογιστή...

Τις καμπύλες γραμμές ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω πού/πώς τις βλέπεις...Αν μπορείς περιέγραψε το με λίγη λεπτομέρεια, για να καταλάβω τι εννοείς..

Παράξενο που δεν έχεις δει ποτέ γραμμές σε οθόνη.

Είναι κατι αντίστοιχες με αυτές που φαίνονται στην τηλεόραση.

Είναι ελαφρώς γκρίζες γραμμές(πολλές και παράλληλες) που αρχίζουν απο τα πλαϊνά της

οθόνης και καθώς φτάνουν προς το κέντρο δημιουργούνε μία καμπύλη.

Οι μισές προς τα πάνω και οι άλλες προς τα κάτω.

Είναι σαν να βλέπεις σε βιβλίο πως απλώνεται το μαγνητικό πεδίο γύρω απο ένα πηνίο.

Συνήθως δημιουργούνται απο μαγνητικά πεδία των ηχίων ή άλλων συσκευών.

Όντως δεν έχω δεί..Γενικότερα με οθόνη (ΕIZO T57S) δεν είχα κάποιο σημαντικό πρόβλημα, εκτός του ότι μία φορά μαγνητίστηκε από ηχέιο που είχα κοντα της...με αποτέλεσμα ένα ξεθώριασμα & μια παραμόρφωση μόνο στη γωνία που ήταν πιό κοντά στο ηχείο...Λύθηκε με Degauss...

Από αυτά που λές, αν δεν σου δουλεύει ο αυτόματος απομαγνητισμός του μόνιτορ ή ο απομαγνητισμός που έχει στο μενού της, μου φαίνεται (χωρίς να είμαι ειδήμονας) ότι πρόκειται για πιό σοβαρό από όσο νόμιζα...

P.S. : Έχεις δεί κάποιον άλλο χρήστη στο net με αντίστοιχο πρόβλημα στο μόνιτορ, να δώσεις κάποιο link...Να δώ πόσο τυχερός είμαι που δεν έχω δεί...

Υπαρχει λυση.Ενας φιλος την πατησε οταν εστειλε

το eizo στην Σουηδια, κατα την μεταφορα φαινεται

το ταρακουνησαν και επαθε το ιδιο πραγμα με την δικια

σου σε χειροτερη φαση.Θα πας σε ενα μαγαζι με ηλεκτρονικα και θα ζητησεις ενα πηνιο απομαγνητισμου.

Ειναι ενα πηνιο με ενα διακοπτακι ,το πατας δουλευει αφηνεις σταματαει.Βαζεις πριζα , πατας κουμπακι και το

γυριζεις οχι πολυ κοντα απο την οθονη.Αν ολα πανε καλα

θα επανελθει.Για να βεβαιωσεις τα λεγομενα μου ρωτα κανα τεχνικο που επισκευαζει τηλεορασεις ;)

O 2cpu είναι σωστός για το πηνίο και για το πού θα το βρεις, ομολογώ όμως πως πιστεύω ότι δεν θα επανέλθει με απομαγνητισμό.

Αξίζει όμως να δοκιμάσεις.

• 2 weeks later...
Αρχική απάντηση από minus [Σήμερα, στις 19:00]

Μιας και το εφερε η κουβεντα, η lcd μπορουν να απομαγνητιστουν κι αυτες?

Γιατι μπορουν να μαγνητιστουν??

Mη χανεις τη φορμα σου παντως...

Οσο εισαι logged in δεν πεφτεις κατω απο 0.4p/60''

ΕΜενα παντως η παλια μου η EIZO 15αρα εχει αρχισει να δείχνει το κοκκινο πιο δεξια και το μπλε πιο αριστερά και κάνει κατι χρωματιστες σκιές. ΓΙα ευθυγράμμιση πυροβόλων κοβω να ειναι το προβλημα... Γιατι αυτες οι γκριζες γραμμες ειναι κατι καλωδια ιχνη για να έχεις flat εικονα (δεν ξερω που βοηθανε)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.