Jump to content



Frozen Armor project


darkCount

Recommended Posts

Είναι καιρός που σκέφτομαι να κάνω μια κατασκευούλα...με τρώνε τα χέρια μου...με τρώει η τσέπη μου...πάνε μαζί αυτά. Έχει περάσει και αρκετός καιρός απο την τελευταία κατασκευή.

ΟΚ προχωράμε αλλά τι να φτιάξουμε? Αέρα....μπααααα! Νερό....μπάαααα! TEC.....επίσης μπάαααα! Είναι πολλά τα watt του Conroe γιέ μου!!!!!

Phase SS λοιπόν. Πρώτη φορά θα φτιάξω κάτι τέτοιο οπότε να είστε επιεικής!!!!!

Συμβουλές tips και προμήθεια βασικών συστατικών απο τον Unseen. Evap απο Μιχάλη....και τα μυαλά στα κάγκελα.

Έχω ενα κόλλημα με τους Rotary οπότε είναι δύσκολο να βρεις και κουτί να τους στεγάσεις. Και τότε μου ήρθε η ιδέα.

Ιδού το υποψήφιο θύμα

dsc04615on1.th.jpg

Πωπωπω πολλά συμπράκαλα έχει μέσα αυτό....αρχίζει το ξήλωμα

dsc04616mg0.th.jpg

Ο τελικός σκοπός είναι να μπεί κάτω απο το μεγάλο Armor στη θέση του Freezepack. Μεγάλο και μικρό armor θα δέσουν καλά πιστεύω

dsc04618sh3.th.jpg

Μετά απο καμιά ώρα μάχης έμεινε μόνο το κόκκαλο

dsc04620or6.th.jpg

Κάπως έτσι είχα στο μυαλό μου να μπούν τα εξαρτήματα μέσα

dsc04621zs7.th.jpg

Από την άλλη πλευρά

dsc04623oy2.th.jpg

Εντομεταξύ...η μάχη των κολλήσεων έχει ξεκινήσει. Ασημοκόλληση με βόρακα και έτοιμος ο έυκαμπτος πάνω στην επιστροφή. Το ίδιο το εβαπ ήταν κολλημένο απο Unseen(tnx bro :T: )

dsc04624gs8.th.jpg

Έτοιμο το desuperheater....και η συνδεσμολογία γενικά. Πολύ στενάχωρα τα πράγματα αλλά θα γίνει δουλειά τελικα.

dsc04627xr2.th.jpg

Πήραμε φόρα λέμεεεε. Τρύπα στην οροφή να περάσει ο ευκαμπτος και οι κολλήσεις δίνουν και πέρνουν. Η πρώτη μου κόλληση ήταν και η μόνη που έχανε στο 1ο leak test. H είσοδος στο condeser...φαίνεται ελλεϊνή κιόλας. Μετά το έπιασα καλύτερα το κόλπο με τις κολλήσεις και είμαστε leak free.

dsc04628os9.th.jpg

Όσο περιμένουμε το σύστημα για το 24ώρο pressure test ας κάνουμε τα ηλεκτρονικά του συστηματος. Μέσα μπήκε ένα τροφοδοτικό και ένας ρελες 12ν για να ξεκινάει ο κομπρέσσορας μαζί με το τροφοδοτικό. Εξωτερικός διακόπτης σχεδόν αόρατος στην πρόσοψη και είμαστε έτοιμοι. Σκοπός είναι εξωτερικά να μην φαίνεται τίποτα παρά ένα απλό κουτί armor.

dsc04633na7.th.jpg

Μαζί με το τροφοδοτικό μπήκε και ένας ροοστάτης που θα ρυθμίζει τον Delta του condeser και τον YsTech της εξόδου αέρα απο το κουτί. Ο μπροστά ανεμηστήρας του κουτιού θα παίρνει 12ν κατευθείαν απο το PSU γιατί είναι εντελώς αθόρυβος. Delta και YsTech (190cfm και 125cfm) δεν παλεύονται στα 12ν συνέχεια.

dsc04634dl7.th.jpg

Στις θέσεις για τα drive έχουν στριμωχτεί όλα τα καλώδια και τα ηλεκτρονικά στην οροφή.

dsc04636ak8.th.jpg

Μπροστά φαίνονται τα λαμπάκια λειτουργίας του ροοστάτη και ο ρυθμιστής του. Όταν θα μπει η πρόσοψη δεν θα φαίνεται παρά μόνο τα φωτάκια απο πίσω.

dsc04637ev2.th.jpg

Εδώ ο Delta στερεωμένος στο condeser.

dsc04639ux4.th.jpg

Είμαστε σχεδόν έτοιμοι. Το κακό είναι οτι τελίωσε το r410a....αναμονή για προμήθεια μπουκάλας ή γέμισμα της ήδη υπάρχουσας. Με ελάχιστο αέριο μέσα έπεσα κάτω απο το 0 οπότε να θεωρήσω ότι δεν παίζει πρόβλημα με βουλωμένο τριχοειδή ε Χρήστο? Το μόνο που με άγχωνε ήταν ο τριχοειδής αλλά όταν είδα να βυθίζεται κάτω απο τους 0 μου έφυγε κάπως.

dsc04638hc8.th.jpg

Αυτά τα λίγα προς το παρόν. Μόλις έχω αέριο και μονώσω την επιστροφή θα ποστάρω αποτελέσματα. Προς το παρόν enjoy the pics :T:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 53
  • Created
  • Last Reply

yeap :) Well done bro!

Ολα καλα φαινονται να τα εχεις φτιαξει. Και ο τριχοειδης φαινετε οκ. Να ξερεις και για επομενες φορες οτι δεν θελει να τον ζεσταινεις πολυ.

Αντε βρε και με cascade!

Link to comment
Share on other sites

Ο Rotary απο θόρυβο....εεε δεν θα τον ελεγες αθόρυβο.

Delta απο Ελλάδα αν θυμάμαι καλά είχα δει στο HAC κάποια στιγμή...τώρα δεν ξέρω. Εγώ τους πήρα απο έξω...

Link to comment
Share on other sites

@Αποστολης

αν εισαι 8εσσαλονικη πανε Ε8νικης Αμυνης στην Τεχνοραση (μετα το Silver Dollar)

στα 25 ευρα ο 12αρης και 20 ο 9αρης....

αν παλι οχι παρε ενα τηλεφωνο στην checkmate.για ενα διαστημα εφερνε αλλα δεν ξερω τωρα.αμα τους παρεις τηλ 8α σου πουν.

παντως φανταζομαι να εχεις ακτα νου ποσο 8ορυβο κανουν οι Delta ετσι?καλα τα 190cfm αλλα και 8ορωβος σαν τρακτερ (κανονικα σαν τρακτερ ομως...)

@darkCount

αψογος!πολυ μερακι.

ποτε δεν μπορουσα να φανταστω οτι ενα Armor (εστω και το junior) 8α μπορουσε να φαινεται μικρο!

keep up the good work

Link to comment
Share on other sites

άψογη κατασκευη όπως και στα προηγούμενα project. Εύχομαι καλά αποτελέσματα στις θερμοκρασίες μετα από το tuning. Περιμένουμε αποτελέσματα θερμοκρασιών.

Θα ήθελα όμως να ρωτήσω αν θα βάλεις κάποιον controller ώστε να ξεκινά το σύστημα όταν ο evaporator έχει μια θερμοκρασία πχ -30 και να κλείνει για προστασία όταν εχει πχ -10. Επίσης αν σκεφτεσε να βάλεις κάποιο μανόμετρο ώστε να βλέπεις πιέσεις ή κάποια θερμόμετρα εξωτερικά ώστε να βλέπεις θερμοκρασία Evaporator και Contenser. Αν βάλεις τελικά κάποιο controller τότε θα έχεις την δυνατότητα να κάνεις αλλαγές και επίβλεψη μέσα απο τα Windows. Καλή συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

Controller για να ανοιγοκλείνει τον κομπρέσσορα δεν με ενδιαφέρει να βάλω.

Μανόμετρα υψηλής και χαμηλής δεν έβαλα γιατί όπως έγραψα και στην αρχή είναι η πρώτη μου προσπάθεια στην κατασκευή SS οπότε ήθελα να το κρατήσω όσο πιο απλό γίνεται...just the basics.

Αργότερα που θα έχω καλύτερη εικόνα και θα βελτιωθούν και οι κολλησεις μου θα προσθέσω μανόμετρα μόνιμα στο σύστημα.

Θερμοκρασίες απο εβαπ και condesser θα παίρνω και τώρα, απλά δεν έχω τοποθετήσει τα θερμοζέυγη ακόμα:T:

Πάντα όταν έχω ανοιχτό το phase κοιτάω θερμοκρασία απο το evaporator και τώρα με το freezepack που έχω. Και να σου πω την αλήθεια τα μανόμετρα που έχει αυτό σπάνια τα κοιτάω.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.