Jump to content

Κατέχοντες Gigabyte 965P-S3 Β--Ο-Η-Θ-Ε-Ι-Α


Recommended Posts

Πριν λίγο πήρα το πακέτο 6300 + gigabyte 965p-s3 + superltalent 2*512 800.

Προσπαθώ να ξεκινήσω τα παλιά windows ή να περάσω νέα εγκατάσταση αυτών.

Και στις 2 περιπτώσεις μου πετάει μπλε οθόνη κατά την έναρξη αυτών, με μήνυμα

0x0000007B

0xF7988524

0xC0000034

0x00000000

0x00000000

και αναφέρεται στο σκληρό δίσκο (sata wd2500)

Δοκίμασα bios update σε 965P F8

Εγκατάσταση νέου sata driver GBB366 μέσω δισκέτας.

Συνέχεια κολλάει στο ίδιο σημείο πετώντας μπλε οθόνη.

Ο σκληρός έχει συνδεθεί και στις μωβ και τώρα στις πορτοκαλί θέσεις sata αλλά το πρόβλημα συνεχίζεται.

Έτρεξα το τεστ διάγνωσης μνημών των vista και ολοκληρώθηκε κανονικά.

Τώρα ξεκινάω memtest και θα δοκιμάσω να δώσω ρεύμα στις μνήμες μήπως φταίει αυτό..

Περιμένω τη βοήθειά σας..

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω αυτή τη μητρική. Ο sata controller δεν χρειάζεται drivers. Έχω περάσει xp και vista χωρίς αυτους. Οι supertalent νομίζω χρειάζονται λίγο παραπάνω ρεύμα για να δουλέψουνε (+0,2). Αλλιώς μάλλον έχει πρόβλημα η μητρική.

Link to comment
Share on other sites

Δεν χρειάζεται drivers Sata, αλλά δεν θα τον βλέπει σαν sata, παρά σαν ide....έτσι τουλάχιστον τον έχω εγώ...

προτού δοκιμάσεις να αλλάξεις μητρική, δοκίμασε να βάλεις έναν άλλο δίσκο επάνω με εγκατάσταση windows.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά το πρόβλημα ήταν τόσο γελοίο όσο χρειάστηκε να μου φάει 5-6 ώρες ώσπου να το καταλάβω..

Τα windows που ήταν περασμένα και που προσπαθούσα να περάσω, επειδή ήταν φτιαγμένα και όχι cooperate έκαναν τη ζημιά..

Έβαλα τα γνήσια που είχα και ηρέμησα...

Προς το παρών παρακολουθώ το μηχάνημα.. Είδα πως τρέχει superpi 15" στα 520*7....

Έχω πέσει σε καλά κομμάτια μάλλον.. Θα δείξει!!

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας :D :flower:

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Τζώρτζης

Παιδιά το πρόβλημα ήταν τόσο γελοίο όσο χρειάστηκε να μου φάει 5-6 ώρες ώσπου να το καταλάβω..

Τα windows που ήταν περασμένα και που προσπαθούσα να περάσω, επειδή ήταν φτιαγμένα και όχι cooperate έκαναν τη ζημιά..

Έβαλα τα γνήσια που είχα και ηρέμησα...

Προς το παρών παρακολουθώ το μηχάνημα.. Είδα πως τρέχει superpi 15" στα 520*7....

Έχω πέσει σε καλά κομμάτια μάλλον.. Θα δείξει!!

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας :D :flower:

Πάντως γενικά να ξέρεις πως σε τέτοιες περιπτώσεις, ειδικά αν στο κάνει στην εγκατάσταση το σφάλμα και πάντα στο ίδιο σημείο 99% φταίει το πρόγραμμα που χρισημοποιείς. Απο εκεί ξεκινάς την επόμενη φορά που (τοκ τοκ) πάθεις κάτι τέτοιο! :);):)

Καλή διασκέδαση με το καινούργιο σου μηχάνημα!!! :T: :flower: :D

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Τζώρτζης [Σήμερα, στις 19:26]

Παιδιά το πρόβλημα ήταν τόσο γελοίο όσο χρειάστηκε να μου φάει 5-6 ώρες ώσπου να το καταλάβω..

Τα windows που ήταν περασμένα και που προσπαθούσα να περάσω, επειδή ήταν φτιαγμένα και όχι cooperate έκαναν τη ζημιά..

Έβαλα τα γνήσια που είχα και ηρέμησα...

Προς το παρών παρακολουθώ το μηχάνημα.. Είδα πως τρέχει superpi 15" στα 520*7....

Έχω πέσει σε καλά κομμάτια μάλλον.. Θα δείξει!!

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας :D :flower:

Στο'πα δε στο πα..:D

Καλοδούλευτο man,πρόσεχε μην πάθεις ίλιγγο μόνο..:p

Και ’λλαξε την υπογραφή.. :p

Link to comment
Share on other sites

Τώρα χωρίς να θέλω να γίνω δηκτικός, αλλά παρά τα όσα μύρια ακούγονται για τις GB(όχι αδικαιολόγητα, βεβαίως) φαίνετια ότι οι φτηνές εκδόσεις, 500ρίζουν άνετα....

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από dohc16 [Χθες, στις 19:21]

Δεν χρειάζεται drivers Sata, αλλά δεν θα τον βλέπει σαν sata, παρά σαν ide....έτσι τουλάχιστον τον έχω εγώ...

προτού δοκιμάσεις να αλλάξεις μητρική, δοκίμασε να βάλεις έναν άλλο δίσκο επάνω με εγκατάσταση windows.

Και εγω ετσι τον εχω το δισκο!Αν αλλαξω τη ρυθμιση απο το βιος θα εχει καμια διαφορα?

Link to comment
Share on other sites

Κάνε ό,τι θες να κάνεις και μετά...Υπολογιστής μου/Ιδιότητες/Υλικό/διαχείριση συσκευών/ελεγκτές Ide atapi/σου βγάζει πρωτεύον,δευτερέυον δίαυλο ide.

δεξί κλικ σε κάθε ένα από αυτά/ ιδιότητες/ρυθμίσεις για προχωρημένους και βλέπεις τι σου βγάζει στο τρέχον τύπος μετάδοσης. Aν τα βλέπει σαν ide, θα ΄σου βγάζει ultra dma mode 5, αν τα δει σαν Sata θα σου βγάzει Sata

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά κι έχει, ο Sata είναι ταχύτερος, η προηγούμενη μου GB είχε και τεστ ταχύτητας που μπορούσες να κάνεις στα ide, αλλά κι εσύ μπορείς να κάνεις ένα HD test(thread drivers/controllers)

Link to comment
Share on other sites

σχετικά με την λειτουργία των sata και με windows install, και επειδή τα είχα μπλέξει και εγώ στην αρχή...

καταρχήν στα 2 τελευταία bios F7 και F8, ξεχνάμε την επιλογή AHCI ("Integrated peripherals" menu είναι η πρώτη επιλογή που εμφανίζει) για τον ICH8 μιας και δεν υποστηρίζεται - γιατί το έβαλαν δεν ξέρω! πάντα disabled αυτό

αν έχετε δίσκους sata2 ncq καλύτερα χρησιμοποιείστε τον sata2 controller ενεργοποιώντας το AHCI mode (για single) ή RAID/IDE (συστοιχία raid)

Θα πρότεινα όταν βάζετε windows να το έχετε αρχικά ως "IDE" mode, και στη συνέχεια αφού περάσετε τους sata2 drivers στα windows, restart, και βάζετε AHCI στο bios

(Σε περίπτωση raid βέβαια, πρέπει να έχετε φτιάξει τη δισκέτα με τους drivers από πρίν, και να τους περάσετε με F6)

Τώρα αν δεν θέλετε να "μπλέξετε" με όλα αυτά τα αφήνετε όλα σε ide mode και ησυχάζετε - και σιγά τη διαφορά που έχει! στην πράξη ούτε που θα την καταλάβετε, και τρέχοντας και hdtach θα δείτε ότι πρόκειται για (θεωρητικές) ψιλοδιαφορές - ψυχολογικό είναι περισσότερο

Τέλος, αν έχετε πρόβλημα με πολύ χαμηλή απόδοση δίσκων, αργή μεταφορά αρχείων (ώσπου να κολλάει) και διάφορα παράξενα κολλήματα, και τρελλά lags (μπορεί να σας τύχουν αυτά -όπως και σε εμένα-, όταν έχετε έστω και έναν δίσκο στον ICH8 - κίτρινες υποδοχές), οφείλεται στο Lan! όταν είναι ενεργοποιημένο στο bios...

Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι εδώ:

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/FAQ_Model.aspx?FAQID=2372&ProductID=2321&ClassValue=Motherboard

Όλα αυτά ισχύουν για τις 965P-S3/DS3

Link to comment
Share on other sites

:worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :T:

Μπράβο ρε μεγαλε!Εχω κανει 2 φορματ και το ηξερα οτι εφταιγε η καρτα δικτυου αλλα νομιζα οτι ειχαν φαει φλασια τα windows!!!

Τεσπα θα το δοκιμασω και ελπιζω να πανε ολα καλα!

Φανταζομαι οτι αυτο το κανεις μονο μια φορα και οχι μετα απο καθε φορματ ετσι?

Link to comment
Share on other sites

Nαι μία φορά χρειάζεται να το κάνεις!

κάτι φλασάρει και επαναπρογραμματίζει το chipάκι του lan... που δημιουργούσε πρόβλημα στα sata του ICH8

άσε, είχα παιδευτεί πολύ και είχα κάνει τζάμπα rma την μητρική, ενώ αυτή ήταν η λύση τελικά (δεν το ήξερα τότε)

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον μολις το εκανα και εγω και απο οτι φαινεται πηγαν ολα καλα!Να 'σαι καλα ρε φιλαρακι!

Τωρα σχετικα με τους δισκους εγκατεστησα τους sata2 drivers και ενεργοποιησα απο το βιος το AHCI αλλα παλι συμφωνα με τη μεθοδο που λεει παραπανω ο dohc16 παλι σαν IDE φαινονται!Μηπως θελει και καμια αλλη ρυθμιση?

Υποψιν οτι το βιος που εχω ειναι το F6

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.