Jump to content



hackers επιτεθηκαν στο site της ASUS


sakis_the_fraud1416003252

Recommended Posts

Ο κύριος ιστοχώρος του ταϊβανικού κατασκευαστή υλικού, που ήταν γνωστός για τα ετοιμα PCs και τις μητρικές κάρτες, δεχθηκε επιθεση απο τους χάκερ για να εγκαταστήσουν το κακόβουλο λογισμικό που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί μια κρίσιμη τρυπα των windows, ανεφεραν την Παρασκευή οι υπευθυνοι ασφάλειας.

Οι επιτιθέμενοι πρόσθεσαν ένα αόρατο πλαίσιο, το αποκαλούμενο iframe, στην πρώτη σελίδα του site της Asus. Επισκεπτομενος την σελιδα, ο browser του θύματος θα συνδέθει σιωπηλά με έναν άλλο ιστοχώρο που προσπαθεί να εγκαταστήσει ένα κακόβουλο πρόγραμμα.

"Μόλις επιβεβαιώσαμε τις πολλαπλες αναφορες για την Asus.com, έναν πολύ γνωστό κατασκευαστή υλικού," έγραψε ένας ερευνητής απο το εργαστήριο Kaspersky στο site Viruslist.com.

To Internet Storm Center SANS, που ελέγχει τις απειλές δικτύων, επιβεβαίωσε επίσης τo γεγονος. Εντούτοις, ο κακόβουλος κώδικας που βρηκε το ISC δεν προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την τρύπα του κερσορα των Winodws για την οποία η Microsoft κυκλοφορησε ένα patch αυτή η εβδομάδα. H Kaspersky ανακοινωσε ότι ο κακόβουλος κώδικας βρεθηκε.

Ο David Ray, ένας εκπρόσωπος της Asus στις ΗΠΑ, δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει άν το κύριο site της επιχείρησης ειχε δεχτει επιθεση. Εντούτοις, σημείωσε ότι το αμερικανικο κομματι ηταν μια χαρα.

Οι χακερς επιτιθονται συχνα σε εμπιστα site για να εγκαταστησουν το παρανομο λογισμικό που καταγράφει τις πληκτρολογήσεις (key-loggers) και τους δινει τον έλεγχο για PCs αθωων.

Η πρόσφατη ευπάθεια των windows σχετικα με το προβλημα του κερσορα εχει εξαπλωθει παντου, ειπαν οι ειδικοι. Ένα PC μπορεί να "μολυνθει" όταν ο χρηστης απλά "σερφαρει" σε μια κακόβουλη περιοχή ή οταν ανοιξει ενα μολυσμενο e-mail.

(ελπιζω να τα πηγα καλα στην μεταφραση!)

Link to comment
Share on other sites

Νέα πρόκληση ανήμερα του Πάσχα έγινε από τους Τούρκους.

Χάκερ εισέβαλε στη σελίδα της ΝΔ στο διαδίκτυο, τοποθετώντας την ημισέληνο στην κεντρική σελίδα.

πηγή:news.antenna.gr

Link to comment
Share on other sites

direct link

http://news.antenna.gr/articleDetail/0,3091,155748,00.html

Νέα πρόκληση ανήμερα του Πάσχα έγινε από τους Τούρκους.

Χάκερ εισέβαλε στη σελίδα της ΝΔ στο διαδίκτυο, τοποθετώντας την ημισέληνο στην κεντρική σελίδα.

Ο γραμματέας του κόμματος ενημερώθηκε άμεσα και η εισβολή αποκαταστάθηκε.

Link to comment
Share on other sites

Μπαίνω πυκνά συχνά στους server της ASUS.

Γενικά έχουν πρόβλημα και πολλές φορές δεν λειτουργούν.

Το support.asus.com δεν δούλευε εδώ και πολύ καιρό μέχρι πριν πριν από 10 μέρες και από χθες δεν λειτουργεί το forum της ASUS.

Αν τώρα αυτό οφείλεται σε ιούς πολύ αμφιβάλω.

Κάποιος από το Kaspersky είπε ότι η κεντρική σελίδα είχε trojan που εκμεταλλευόταν το κενό ασφαλείας .ani (animated cursors) και κάποιος άλλος είπε ότι πρόκειται για άλλο W32. trojan που δεν έχει σχέση με το ani.

Καλού κακού θα έλεγε κανείς ας βάλω το διορθωτικό της M$.

Στα XP προσωπικά το έχω αποκλείσει γιατί έχει πρόβλημα με την κάρτα ήχου και δεν χρειάζεται έτσι κι αλοιώς. Όλα τα antivirus έχουν ενημερωθεί.

Link to comment
Share on other sites

Μα καλα και εμείς τι σοϊ χαζοί είμαστε και δεν αντεπιτιθόμαστε στους Τούρκους? Βρε βάλτε τα μυρμήγκια της Tellas στον κόρφο του Κεμάλ να δεις για πότε επεμβαίνει εισαγγελέας και κλείνει την πρόσβαση :p:P:P:P

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.