Jump to content



Enermax Galaxy 850w και θόρυβος 8άρι ανεμιστήρα


man@ice

Recommended Posts

Πήρα ένα Galaxy 850 ,το οποίο είναι το 2ο που αγοράζω για να στήσω pc κάποιου φίλου, αλλά από ότι βλέπω το συγκεκριμένο ή είναι προβληματικό ή υπάρχει διαφορά απο Galaxy σε Galaxy!

Αυτό που συμβαίνει στο καινούργιο είναι ότι ο πίσω ανεμιστήρας των 8cm ακούγεται πάρα πολύ σαν να γυρίζει σε full στροφές και επίσης εάν βάλεις το χέρι σου αντιλαμβάνεσαι ότι βγάζει πολύ περισσότερο αέρα από τον αντίστοιχο 8άρι του άλλου Galaxy 850, του οποίου ο 8αρης είναι σχεδόν αθόρυβος και φυσικά βγάζει λιγότερο αέρα. Και στα δυο μιλάμε για idle καταστάσεις είτε Windows είτε απλά να ανοίξεις το pc έχοντας απλά συνδέσει πάνω μόνο τα βασικά (πχ cpu, ram, vga και χωρίς optical drives ή hdd) οπότε δεν μπορώ να πω ότι είναι λόγο load που φουλάρει.

Επίσης τα δοκίμασα και δίπλα δίπλα αλλά επίσης έκανα και τράμπα το ένα με το άλλο στα pc που είναι αλλά το αποτέλεσμα παραμένει ίδιο.

Έχει αντιμετωπίσει κανένας άλλος κάτι παρόμοιο με την συγκεκριμένη σειρά;

Link to comment
Share on other sites

Δεν λέω ότι είναι εύκολο απλά όλο και κάποιος θα πρέπει να υπάρχει που θα έχει δει απο κοντά 2 διαφορετικά Galaxy εν ώρα λειτουργίας πχ σε γνωστούς, εάν έχει στήσει κάποιο pc για κάποιον γνωστό του ή πελάτη του κτλ Ρωτάω εάν είναι να το πάω πίσω όσο είναι καιρός επειδή δεν το βλέπω λογικό στο ένα να γυρίζει σχετικά σιγά χωρίς να ακούγεται ο 8άρης και στο άλλο να χαλάει τον κόσμο στις ίδιες συνθήκες

Link to comment
Share on other sites

Βρήκα μέσω κάποιου παιδιού την ευκαιρία να δω απο κοντά και άλλο ένα Galaxy 850w που ούτε και αυτό έκανε θόρυβο. Το καλό ήταν μετά απο αυτό αποφασίσαμε να το πάμε πίσω και πήραμε άλλο και ευτυχώς αυτό δεν κάνει θόρυβο. Τι να πω δεν ξέρω ίσως ήταν προβληματικό ίσως κάτι άλλο, πάντως προσωπικά επειδή και το επίπεδο θορύβου είναι πάντα αντικειμενικό για τον καθένα δεν θα το ρισκάρω να ξαναπάρω Galaxy εάν πρώτα δεν σιγουρευτώ ότι είναι εντάξει σε αυτόν τον τομέα.

Ευχαριστώ πάντως όλους για τις απαντήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Το galaxy έχει πινάκι που αν το βάλεις πάνω σε LCD πάνελ σου δείχνει τις στροφές του ανεμηστήρα. Το δικό μου, με το σύστημα της υπογραφής μου παίζει από 1500 στροφές με 1700. Όταν του είχα βάλει 2 8800 γτχ πάνω , στο call of duty, το είχα δει να χτυπά κάτι 2500 αλλά αυτό μόνο τότε. Αυτά προς ενημέρωση σου. Στισ 1500 στροφές είναι αθόρυβο. Αρα στην δική σου περίπτωση κάτι πρεπει να ζητάει πολύ ρευμα, η...μπορει να έχει κάποιο πρόβλημα. Δοκήμασε πάντως με πανελάκι για να δεις τι συμβαίνει από θέμα στροφών.

Link to comment
Share on other sites

Είχαμε φτάσει σε σημείο να τα έχουμε βάλει δίπλα-διπλά έχοντας συνδέσει μόνο τα βασικά που χρειάζεται να μπουτάρει το pc όπως cpu, μνήμες, κάρτα γραφικών και δεν είχαν πάνω ούτε σκληρούς, ούτε cd ούτε ανεμιστήρες ούτε τίποτα άλλο. Ανοίγαμε τα pc παράλληλα και το συγκεκριμένο είχε τεράστια διαφορά στον πίσω ανεμιστήρα που την καταλάβαινες απο τον θόρυβο αλλά και εάν έβαζες το χέρι σου διαπίστωνες ότι βγάζει περισσότερο αέρα και με διαφορά μάλιστα. Εάν ήμασταν σε περιβάλλον windows και βάζαμε κανα παιχνίδι ή κάτι άλλο άντε να έλεγα ότι τράβαγε περισσότερα watt όποτε να φούλαρε στροφές αλλά δεν γινόταν κάτι τέτοιο.

Αυτό με που είπες για να βλέπαμε τις στροφές όντως δεν το κάναμε αλλά ήταν τόσο εμφανής η διαφορά που την καταλάβαινες αμέσως, φαντάσου σαν να έχεις έναν ανεμιστήρα που δουλεύει περίπου στις 2500 σε default κατάσταση με 12v σε αντίθεση με τον ίδιο εάν τον βάζεις να παίξει στα 7v με αποτέλεσμα να πέφτουν αρκετά οι στροφές και να γίνεται σχεδόν αθόρυβος. Κάπως έτσι ήταν η διαφορά στην ποσότητα του αέρα που έβγαινε απο τον 8άρι απο τα 2 τροφοδοτικά. Πάντως απο την στιγμή που είδα και άλλο απο κοντά που λειτουργούσε όπως το πρώτο και δεν ακουγόταν το διώξαμε με την μια και ευτυχώς που μας το αλλάξανε.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.